Τελευταία νέα
Σκέρτσος: Ευθύνη όλων μας η προστασία των παιδιών από τον ψηφιακό εθισμό Χάρης Δούκας: Με επιστολή ζητά να ξηλωθεί η περίφραξη του Μετρό στα Εξάρχεια μετά τη δικαστική απόφαση Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα: 500.000 λιγότεροι Παλαιστινίοι θα λαμβάνουν βοήθεια κάθε μήνα στη Γάζα Η κοινωνική οργή σε ιστορικό σταυροδρόμι Daily Mail: Αυτούς «παρακαλούσε» η Γκιλφόιλ για να κρατήσει τη θέση της – Ο Τραμπ δεν απαντούσε στις κλήσεις της ΕΛΑΣ: Να δοθούν απαντήσεις για το κλείσιμο του αεροδρομίου στη Χίο «Δεν με νοιάζει η γνώμη των αριστερών» – Η ανάρτηση του Άδωνι που αποδεικνύει πόσο… δεν τον νοιάζει, μετά τις αντιδράσεις για το σύνθημα της ΔΑΠ στα Ιωάννινα και τις αιχμές για μολότοφ και καταστροφές «Εικονική πραγματικότητα» καταλογίζει στον πρωθυπουργό η αντιπολίτευση Οπαδική βία στο Αιγάλεω: 40 άτομα επιτέθηκαν σε τέσσερις νεαρούς – Ρώτησαν τι ομάδα είναι και τους έδειραν Γκίλφοϊλ:Με ποιους επικοινώνησε για να μιλήσουν στον Τραμπ-Αποκάλυψη της Daily Mail Α.Τσίπρας: «Αόρατο μνημόνιο» η ακρίβεια – Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω τη χώρα των λίγων και των προνομίων ΣΥΡΙΖΑ: Ηγετικοί διαξιφισμοί στην Κ.Ε. – Τα βλέμματα στα επόμενα βήματα Πολάκη
Efsyn.gr

Tupac: Δικαίωση μετά από 30 χρόνια για τον θρυλικό ράπερ – Ένοχος ο Ντουέιν Ντέιβις για τη δολοφονία του

Ο πρώην αρχηγός συμμορίας Ντουέιν «Keffe D» Ντέιβις κρίθηκε ένοχος για την ενορχήστρωση της δολοφονίας του θρυλικού ράπερ Tupac Shakur, σχεδόν 30 χρόνια μετά τον θάνατο του θρύλου της ραπ.
Σύμφωνα με το BBC, ο 63χρονος καταδικάστηκε για μία κατηγορία δολοφονίας με θανατηφόρο όπλο, για τον πυροβολισμό από διερχόμενο αυτοκίνητο που κόστισε τη ζωή στον Tupac στο Λας Βέγκας, στις 7 Σεπτεμβρίου 1996.
Ο Davis παρέμεινε ανέκφραστος μέσα στο δικαστήριο καθώς ανακοινωνόταν η ετυμηγορία, προτού δηλώσει ότι θα ασκήσει έφεση. Συγγενείς του ράπερ κρατούσαν ο ένας το χέρι του άλλου, ενώ κάποιοι αγκαλιάζονταν και έκλαιγαν.
Ο Tupac ήταν μόλις 25 ετών και βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του όταν δολοφονήθηκε. Έχει πουλήσει περισσότερους από 75 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.
Η ενορχήστρωση της δολοφονίας
Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Ντέιβις, πρώην ηγέτης της συμμορίας South Side Compton Crips, δεν ήταν ο άνθρωπος που πάτησε τη σκανδάλη, αλλά ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή και προμήθευσε το όπλο που χρησιμοποίησε ο ανιψιός του, Ορλάντο Άντερσον.
Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Ντέιβις σχεδίασε την επίθεση ως αντίποινα μετά τον καβγά του Άντερσον με τον Tupac και την παρέα του, λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία.
Η υπόθεση παρέμεινε για τρεις δεκαετίες μία από τις πιο γνωστές ανεξιχνίαστες δολοφονίες στις ΗΠΑ, τροφοδοτώντας αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας.
Η δολοφονία σημειώθηκε εν μέσω της σφοδρής αντιπαλότητας μεταξύ της rap σκηνής της Ανατολικής και της Δυτικής Ακτής και των συγκρούσεων μεταξύ των συμμοριών Bloods και Crips.
Τα λόγια του Davis τον οδήγησαν στην καταδίκη
Το σημαντικότερο στοιχείο της υπόθεσης ήταν οι ίδιες οι δηλώσεις του Ντέιβις. Ο 63χρονος είχε παραδεχθεί επανειλημμένα ότι βρισκόταν στη λευκή Cadillac από την οποία πυροβολήθηκε ο Tupac.
Το 2008 είχε μιλήσει μυστικά στις αρχές για τον ρόλο του στον θάνατο του Tupac, στο πλαίσιο έρευνας για τη δολοφονία του Notorious B.I.G., ενώ το 2019 αναφέρθηκε ξανά στην υπόθεση στα απομνημονεύματά του, «Compton Street Legend».
Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι οι δημόσιες δηλώσεις του, το βιβλίο του, τα ντοκιμαντέρ και τα podcasts στα οποία συμμετείχε μπορούσαν πλέον να χρησιμοποιηθούν εναντίον του.
«Είναι αυτός που δίνει τις εντολές – σε κάθε περίπτωση, σε κάθε εκδοχή, είναι ο ηγέτης των South Side Crips», είπε ο εισαγγελέας Μπίνου Πάλαλ.
«Όταν αυτός που δίνει τις εντολές κάθεται στη θέση του συνοδηγού τη στιγμή που πέφτουν οι πυροβολισμοί, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι υπεύθυνος».
Η υπεράσπιση, από την άλλη, προσπάθησε να πείσει τους ενόρκους ότι ο Ντέιβις είχε επινοήσει τις ιστορίες για να πουλήσει βιβλία και να κερδίσει χρήματα.
«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη», υποστήριξε ο δικηγόρος του Μάικλ Σανφτ. Οι ένορκοι χρειάστηκαν, ωστόσο, μόλις λίγες ώρες για να καταλήξουν σε ετυμηγορία ενοχής.
«Θα ήθελα να ασκήσω έφεση»
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η δικαστής Κάρλι Κίερνι όρισε την επιβολή της ποινής για τις 13 Οκτωβρίου.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο Ντέιβις σήκωσε το χέρι του και ζήτησε τα προσωπικά του αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και το κινητό του. «Θα ήθελα τα πράγματά μου», είπε στη δικαστή.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ασκήσω έφεση για αυτή την υπόθεση». Η δικαστής τού εξήγησε ότι η διαδικασία της έφεσης μπορεί να ξεκινήσει μετά την επιβολή της ποινής.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...