Η Ελλάδα θα δώσει και πάλι το «παρών» στο United Cup, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη να ενώνουν τις δυνάμεις τους στην Αυστραλία, στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση της νέας αγωνιστικής σεζόν, από την 1η έως τις 10 Ιανουαρίου 2027.
Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (2/11) τις πρώτες συμμετοχές για την πέμπτη έκδοση του United Cup, επιβεβαιώνοντας την παρουσία της ελληνικής ομάδας, αλλά και του Καναδά, με τους Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ και Βικτόρια Μπόκο.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε Περθ και Σίδνεϊ.
Σάκκαρη: «Ανυπομονούμε να εκπροσωπήσουμε ξανά την Ελλάδα»
Η Μαρία Σάκκαρη εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την επιστροφή στην ιδιαίτερη αυτή ομαδική διοργάνωση, τονίζοντας την ξεχωριστή ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλαθλοι.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στο United Cup για να εκπροσωπήσουμε ξανά τη χώρα μας. Είναι μια τόσο διαφορετική εμπειρία σε σχέση με τα υπόλοιπα τουρνουά και οι φίλαθλοι αγκαλιάζουν πραγματικά αυτό το φορμάτ, δημιουργώντας απίστευτη ατμόσφαιρα», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.
Διαβάστε ακόμη
Σάκκαρη: «Δεν κοιτάζω την κατάταξη – Είμαι χαρούμενη στο court»
Με 29 ελληνικές συμμετοχές ξεκινά η 2η εβδομάδα στο Stadion Sports Center
Τσιτσιπάς: «Μια νέα συναρπαστική σελίδα»
Από την πλευρά του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς στάθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει με τη Σάκκαρη μέσα από τις κοινές τους παρουσίες με τα ελληνικά χρώματα.
«Το να βρεθούμε και οι δύο σε τελικούς την ίδια ημέρα ήταν μια ξεχωριστή στιγμή για το ελληνικό τένις. Έχουμε μοιραστεί πολλές σημαντικές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια και αυτή είναι μόνο η αρχή μιας νέας συναρπαστικής σελίδας. Ανυπομονούμε να δούμε τι μπορούμε να πετύχουμε μαζί στο United Cup», ανέφερε ο 28χρονος.
Ο Έλληνας πρωταθλητής, υπογράμμισε επίσης τη σημασία του ομαδικού χαρακτήρα της διοργάνωσης.
«Ένα από τα καλύτερα στοιχεία είναι το ομαδικό περιβάλλον. Δεν αγωνίζεσαι μόνο για τον εαυτό σου. Βρίσκεσαι και στην άκρη του γηπέδου, ενθαρρύνεις, δίνεις ενέργεια και στηρίζεις τους συμπαίκτες σου. Δεν υπάρχει τίποτα παρόμοιο».
View this post on Instagram
A post shared by Tennis24 (@tennis24gr)
Πότε θα γίνει η κλήρωση
Το United Cup 2027 θα διεξαχθεί από την 1η έως τη 10η Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή 18 εθνικών ομάδων.
Η επίσημη κλήρωση είναι προγραμματισμένη για τις 12 Νοεμβρίου, οπότε θα γίνουν γνωστοί οι αντίπαλοι της Ελλάδας και η πόλη στην οποία θα αγωνιστεί, Περθ ή Σίδνεϊ.
Κάθε αναμέτρηση μεταξύ δύο χωρών περιλαμβάνει έναν αγώνα μονού ανδρών, έναν μονού γυναικών και ένα μικτό διπλό, ενώ οι ημιτελικοί και ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθούν στο Σίδνεϊ, στις 9 και 10 Ιανουαρίου αντίστοιχα.
The post United Cup 2027: Επίσημα με Τσιτσιπά και Σάκκαρη η Ελλάδα appeared first on Tennis24.
Διαβάστε περισσότερα
