Τελευταία νέα
Ο Παπαϊωάννου θυμήθηκε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με δύο νέα βίντεο από την τελετή έναρξης Νέος εκπρόσωπος στο ΥΠΕΞ Το «καλύτερο ΕΣΥ» με οδηγίες χρήσης Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ από το γκελ του πρώτου σποτ Γεραπετρίτης και Αραγτσί σε τηλεφωνική επικοινωνία για τα Στενά του Ορμούζ Θεσσαλονίκη: Συγκρούστηκαν δύο αυτοκίνητα και έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα ΙΧ – Τραυματίστηκαν δύο άτομα Πειραιάς: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι για την άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου Crown Iris [εικόνες] Απαράδεκτη παράλειψη Τροχαίο στη Χαλκιδική: Επιστρέφει στη Μολδαβία η 7χρονη που έχασε την οικογένειά της Πάρος: Βίντεο κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές του 4χρονου στην πισίνα – Χωρίς πιστοποίηση ο ναυαγοσώστης ΔΕΘ 2026: Το πρόγραμμα Τσίπρα για μισθούς, φόρους, ενέργεια και στέγη Αγριος καβγάς του Αδωνι με τον σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλου
Elculture.gr

Έφυγε από τη ζωή ο συλλέκτης του έργου της Μαρίας Κάλλας, Δημήτρης Πυρομάλλης

Σε ηλικία 68 ετών απεβίωσε ο συλλέκτης του έργου της Μαρίας Κάλλας, Δημήτρης Πυρομάλλης. Η συλλογή που δημιούργησε ο Δημήτρης Πυρομάλλης για την Μαρία Κάλλας –την οποία το 2023 δώρισε στο αρχείο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής– περιλαμβάνει περίπου 4.000 δίσκους βινυλίου, 6.000 CD, εκατοντάδες βιβλία, αποκόμματα εφημερίδων, περιοδικές εκδόσεις, χιλιάδες φωτογραφίες, αυτόγραφα, ιδιόγραφα, γραμματόσημα με τη μορφή της Κάλλας από διάφορες χώρες, μετάλλια αφιερωμένα στην ίδια, αλλά και προσωπικά της είδη.

Ο Δημήτρης Πυρομάλλης γεννήθηκε το 1958. Σε ηλικία τεσσάρων ετών συνάντησε τυχαία τη Μαρία Κάλλας στο νησί της Ζακύνθου, γεγονός που τον επηρέασε σε τέτοιο βαθμό που από την ηλικία των είκοσι ετών αφιέρωσε τη ζωή του στη συλλογή για την τέχνη της Μαρίας Κάλλας.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμώντας τη δωρεά του Δημήτρη Πυρομάλλη, διοργάνωσε, στο πλαίσιο του έτους Μαρίας Κάλλας το 2023, την έκθεση με τίτλο «UNBOXING CALLAS: Μια αρχειακή εξερεύνηση στη συλλογή Πυρομάλλη και το αρχείο της ΕΛΣ».

Το 2024 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε τον Δημήτρη Πυρομάλλη με το παράσημο του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος του Φοίνικος, για τη δωρεά της συλλογής του για την Μαρία Κάλλας στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Dimitris Pyromallis ©A. Simopoulos

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιώργος Κουμεντάκης, η Διοίκηση και το προσωπικό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, εκφράζουν τη βαθιά συγκίνηση και την οδύνη τους και υποβάλλουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια, στην οικογένεια και τους οικείους του.

Dimitris Pyromallis ©A. Simopoulos

The post Έφυγε από τη ζωή ο συλλέκτης του έργου της Μαρίας Κάλλας, Δημήτρης Πυρομάλλης appeared first on ελculture – Θέατρο, Μουσική, Τέχνη & Πολιτισμός.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...