Τελευταία νέα
Η επικρατέστερη ημερομηνία για εκλογές ανοιξιάτικες… Δόμνα Μιχαηλίδου: Συγγενείς πρώτου βαθμού έχουν τη δυνατότητα να γίνουν προσωπικοί βοηθοί – Αναμένονται να γίνουν εξαγγελίες στη ΔΕΘ για το στεγαστικό Παραστατίδης: «Αποφασίζουμε και διατάζουμε» από τη Ζαχαράκη για να διασωθεί το ναυάγιο της αδειοδότησης των ιδιωτικών πανεπιστημίων Ντόλι Πάρτον (1946-2026): Ξανθιά, ταλαντούχα, πανέξυπνη – Το ταλέντο που έκανε την υπερβολή αμερικάνικο μύθο Ο Θανάσης Κουκάκης προσέφυγε στο ΕΔΔΑ κατά της Ελλάδας για την διπλή παρακολούθηση από ΕΥΠ και Predator Τσουκαλάς: Οι συνταξιούχοι δεν έχουν αμνησία  Περί Μπέργκμαν, Καρούζου και κατάθλιψης Αναπληρωτές 2026-2027: Περίπου 30.000 προσλήψεις στην α’ φάση – Οι ειδικότητες που παίρνουν τις περισσότερες θέσεις ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία– Στο επίκεντρο η ΔΕΘ και το restart του κόμματος Τροχαίο δυστύχημα στην Αθηνών – Λαμίας: Νεκρός 58χρονος μοτοσικλετιστής Θεσσαλονίκη: Συμμορία ανηλίκων άρπαζε χρυσές αλυσίδες υπό την απειλή μαχαιριού – Τρεις συλλήψεις H ”δουλοφροσύνη” της Κύπρου προς το Ισραήλ θανάσιμος κίνδυνος για το νησί και ”θείο” πρόσχημα νέας εισβολής από την Τουρκία
Thefaq.gr

Αιχμές Σαμαρά κατά της κυβέρνησης για τη στάση της απέναντι στην Τουρκία

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, παρενέβη δημόσια ζητώντας από την κυβέρνηση να αιτηθεί άμεσα τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για τις τουρκικές απειλές, ασκώντας παράλληλα αιχμηρή κριτική στη στάση της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

 
Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ημερομηνία «χαραγμένη στην πολυτάραχη διαδρομή του έθνους», υπογραμμίζοντας ότι «η ιστορία είναι ένας επίμονος δάσκαλος» και ότι η ιστορική μνήμη αποτελεί «θεμέλιο της ύπαρξης και του μέλλοντος του ελληνικού λαού», ιδιαίτερα σε περιόδους αναθεωρητισμού και γεωπολιτικών εντάσεων.
Παράλληλα, εξέφρασε έντονο προβληματισμό για την απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει οπλικά συστήματα από την Κάρπαθο, το Διδυμότειχο και την Κύπρο, κάνοντας λόγο για εξέλιξη που εγείρει «μείζονα ερωτήματα», ειδικά τη στιγμή που –όπως σημείωσε– η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα με νέο παράνομο casus belli σε σχέση με τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε ακόμη την κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα έκτακτη σύγκληση κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις τουρκικές απειλές, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να παραμένουμε αδρανείς όταν η Τουρκία εκτελεί σχεδιασμούς με βάθος δεκαετιών».
Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε προειδοποιητικό μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ας ξυπνήσουμε, επιτέλους!».
Πηγή: dnews.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...