Τελευταία νέα
“Κλειδώνουν” μέτρα 2 δισ. στη ΔΕΘ-Προεκλογική εγρήγορση για αυτοδυναμία-Απάντηση στα σενάρια συνεργασίας με Σαμαρά  Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης: Νέος πρόεδρος ο Νίκος Μπάτζιος Πάτρα: Αγωνία για 2χρονη που είχε κλειδωθεί μέσα σε ΙΧ – Εσπασαν το τζάμι για να την απεγκλωβίσουν Το τραγούδι της ημέρας: Plans ΣΥΡΙΖΑ: Η τρόικα Δούρου, Παππά, Πολάκη πήρε τα κλειδιά – Τα τρία καθοριστικά βήματα της νέας ηγετικής ομάδας Φωτιά στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης: Αμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Μουντιάλ 2026: Γαλλία – Ισπανία για το πρώτο εισιτήριο του τελικού Marfin: «Την υπόθεση δεν θα την δικάσουν τα κανάλια, ούτε ο κ. Χρυσοχοΐδης», λέει συνήγορος κατηγορουμένου Πλήρης ασυμφωνία για Ισραήλ και Ρωσία Press Point: Ο αντ’ αυτού και η σφαίρα στο αφεντικό Βριλήσσια: H στιγμή που αυτοκίνητο «μπουκάρει» σε κατάστημα ρούχων – Βίντεο ντοκουμέντο Άργος: Οργή και ερωτήματα για τον θάνατο του 20χρονου Θοδωρή – Η βαλλιστική εξέταση θα «δείξει» τον δολοφόνο
Newsauto.gr

Αυτόνομο λεωφορείο τράκαρε με τραμ την 1η ώρα λειτουργίας του!

Πρωτοφανές περιστατικό έγινε στο Gothenburg της Σουηδίας, όταν ένα αυτόνομο λεωφορείο τράκαρε με τραμ, μόλις την 1η ώρα που λειτούργησε επίσημα μεταφέροντας επιβάτες.

Σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιων μεταφορών της σουηδικής πόλης, το αυτόνομο λεωφορείο, το οποίο μετέφερε κανονικά επιβάτες, φρέναρε με αποτέλεσμα ένα τραμ να το χτυπήσει από πίσω. Δεν τραυματίστηκε κανένας, εκτός ίσως από την εμπιστοσύνη προς τα αυτόνομα οχήματα.

Το εν λόγω λεωφορείο θα αποσυρθεί από την κυκλοφορία και ήδη έχει μεταφερθεί για έλεγχο, ενώ σαν σε τραγική ειρωνεία, στο πίσω μέρος υπήρχε η προειδοποιητική επιγραφή «Διατηρήστε τις αποστάσεις, το λεωφορείο μπορεί να φρενάρει απότομα».

Το συγκεκριμένο λεωφορείο κυκλοφορούσε πιλοτικά από τα τέλη Μαρτίου, όμως τώρα ήταν η πρώτη φορά που μετέφερε επιβάτες. Σημειώνουμε πως υπήρχε οδηγός, για να παρέμβει αν ήταν αναγκαίο. Είναι της τουρκικής εταιρείας Karsan, η οποία δεν έχει κάνει κάποια επίσημη δήλωση.

Σίγουρα, ο ανθρώπινος παράγοντας είναι υπεύθυνος για πολλά ατυχήματα στο δρόμο, όμως όπως φαίνεται έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι να αποκτήσουμε πλήρη εμπιστοσύνη στα ρομπότ, στο AI και στα αυτόνομα οχήματα.

Την ίδια άποψη φαίνεται να συμμερίζονται και οι επίσημοι φορείς. Η Σουηδική Υπηρεσία Μεταφορών έχει μεν εγκρίνει τη λειτουργία του λεωφορείου με επιβάτες, όμως αυτό γινόταν δοκιμαστικά μέχρι τα τέλη Ιουλίου του 2027. Όσον αφορά στην υπόλοιπη Ευρώπη, η ΕΕ δεν έχει εγκρίνει ακόμα πανευρωπαϊκά τα αυτόνομα μέσα μεταφοράς, ούτε τα taxi χωρίς οδηγό, με όσα τυχαίνει να λειτουργούν να είναι μόνο με τοπικές άδειες της εκάστοτε περιοχής.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Η ηλεκτρική Porsche 911 μπορεί να περιμένει

Η Ferrari Luce και το μαύρο από τις αγορές

Euro NCAP: Τα συστήματα ασφαλείας θα γίνουν λιγότερα ενοχλητικά!

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...