Τελευταία νέα
Πάτμος: Πλοίο με 79 επιβάτες επέστρεψε στο λιμάνι – Εκδήλωσε βλάβη πλέοντας προς Ικαρία «Βροχή» από πρόστιμα για τα κελιά-κολαστήρια Κώστας Καραμανλής: “Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή άδεια της Τουρκίας για το καλώδιο” Επιδόματα: Ο «κόφτης» των… αμετάβλητων εισοδηματικών κριτηρίων Ραγδαίες εξελίξεις στο «Χωριάτικο»: Τουλάχιστον 50 συλλήψεις, έλεγχοι σε 500 επιχειρήσεις – Το ποινικό ιστορικό Γιαννακόπουλου ΚΚΕ για ανάρτηση Μητσοτάκη: Το παραμύθι των «ισχυρών συμμάχων» διαψεύστηκε Live η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Άνω Λιόσια: 19χρονος συνελήφθη σε στάση λεωφορείου με μαχαίρι και πιστόλι με σιγαστήρα Συνάντηση Μητσοτάκη και Μπιν Σαλμάν: Διατήρηση των ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία Ολυμπιακός – Καλαμάτα: Άνετη επικράτηση 5-0 των ερυθρόλευκων με χατ-τρικ Ζότα Σίλβα Μητσοτάκης: «Ναι» στην παραμονή των Patriot στη Σαουδική Αραβία – Τι συζήτησε με Μπιν Σαλμάν Μπάσκετ: Ο Άγγελος Παπανικολάου νεός πρόεδρος της ΕΟΚ μετά την παραίτηση Λιόλιου
Thefaq.gr

Δημοσκόπηση GPO: Πόσοι δηλώνουν έτοιμοι να ψηφίσουν το κόμμα Σαμαρά

Ανοδική τάση καταγράφει, σύμφωνα με τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης της GPO για το iEfimerida, το ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά. Τα στοιχεία παρουσίασε ο διευθυντής ερευνών της εταιρείας, Αντώνης Παπαργύρης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Όπως ανέφερε, το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ότι είναι «πολύ πιθανό» να στηρίξουν ένα κόμμα με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό αυξήθηκε στο 12,3%, από 9,2% που καταγραφόταν στην προηγούμενη μέτρηση, ενώ το 4,6% δηλώνει πως θα το ψήφιζε εφόσον συμμετείχε στις εκλογές.
Ο κ. Παπαργύρης επισήμανε ότι η μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων ενός τέτοιου εγχειρήματος εντοπίζεται στη Νέα Δημοκρατία, ενώ σημαντικό ενδιαφέρον προκύπτει και από ψηφοφόρους της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης. Όπως σημείωσε, για μερίδα των κεντροδεξιών ψηφοφόρων, η επιλογή ενός κόμματος Σαμαρά θα μπορούσε να αποτελέσει τρόπο έκφρασης πολιτικής δυσαρέσκειας, χωρίς όμως να σημαίνει οριστική απομάκρυνση από τον ευρύτερο χώρο.
Σχολιάζοντας τη συνολική εικόνα της δημοσκόπησης, ανέφερε ότι η πρόθεση ψήφου δεν παρουσιάζει μεγάλες μεταβολές. Η Νέα Δημοκρατία και ο υπό διαμόρφωση πολιτικός φορέας του Αλέξη Τσίπρα εμφανίζονται σταθεροί, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» της Μαρίας Καρυστιανού καταγράφουν πτωτική πορεία σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...