Τελευταία νέα
Στα άκρα Γουόκαπ και Ολυμπιακός: Ζητά να μείνει ελεύθερος με καταγγελία ο παίκτης – Τι απαντά η ΚΑΕ Φωτιά στη Μήλο – Επιχειρούν εναέρια μέσα Συρία: Νέα ένταση πυροδοτεί η απρόκλητη ισραηλινή επίθεση – Καταδικάζει η Τουρκία, για «άσκοπη κλιμάκωση» μιλούν οι ΗΠΑ Το δράμα του USS Abraham Lincoln: Πώς είναι να ζεις πάνω σε ένα αεροπλανοφόρο εν καιρώ πολέμου Ρένα Δούρου: Ο «καθαρός δρόμος» προς τη ΔΕΘ, το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Αποχαιρετισμός από πολιτικούς και κόμματα στον μεγάλο στοχαστή Ταυτοποιήθηκε η 82χρονη που πήγαινε ανάποδα στην Αθηνών – Κορίνθου: Δεν κατάλαβε ότι μπήκε στο λάθος ρεύμα, είχε ληγμένο δίπλωμα Η Ελλάδα «επενδύει» στα νέα μυαλά…Eurostat: Στο 3,3% του ΑΕΠ οι δαπάνες για την Παιδεία Το δίκτυο ABC προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ για την ελευθερία της έκφρασης ΥΠΕΝ: Το Antinero κρίνεται από τα στοιχεία και τα αποτελέσματά του Κεφαλονιά: Ελαφρά σύγκρουση δύο τουριστικών πλοίων – Απαγορεύτηκε ο απόπλους Αυτοκίνητο πήρε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς στην Αθηνών – Λαμίας [βίντεο]
Libre.gr

Διπλωματικές πηγές για Τουρκικές αντιδράσεις: Δεν περνάμε τις συμμαχίες μας από έγκριση τρίτων κρατών

Δεν περνάμε τις συμμαχίες μας από την έγκριση τρίτων κρατών, σημειώνει ανώτερη διπλωματική πηγή για τις ολοένα και εντεινόμενες αντιδράσεις της Τουρκίας κατά της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας.

   «Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη πολιτική. Έχουμε βάλει στο τραπέζι τα επιχειρήματα μας όπως δεν είχε γίνει ποτέ στην εποχή της Μεταπολίτευσης», ανέφεραν οι ίδιες πηγές. «Έχουμε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό απέναντι στο ανυπόστατο θεώρημα της Γαλάζιας Πατρίδας, έχουμε τα θαλάσσια πάρκα έναντι της θεωρίας των γκρίζων ζωνών, έχουμε την Chevron και τη Λιβύη, την οποία και θα επισκεφθούμε σύντομα, έναντι του ανυπόστατου τουρκολιβυκού μνημονίου, έχουμε την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά έναντι της ανυπόστατης θεωρίας περί ανεξαρτητοποίησης».

   Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως η αντίδραση της Τουρκίας στους χάρτες της αλιείας εντάσσεται στην παραδοσιακή λογική της Άγκυρας.

   Για την Κάσο και το περιστατικό με το ολλανδικό πλοίο, η ίδια πηγή ανέφερε πως είναι πάγια τακτική της Τουρκίας να παρενοχλεί. «Το ολλανδικό πλοίο σωστά πήρε τηνάδεια από εμάς. Εξ όσων γνωρίζουμεδεν πήρε άδεια από την Τουρκία. Το βασικό είναι ότι ο καθένας αναγνωρίζει ότι αρμόδια για την έκδοση αδειών στις συγκεκριμένες περιοχές ανήκει στην Ελλάδα. Δεν αμφισβητείται ποιος εκδίδει την άδεια».

   «Το τελευταίο διάστημα υπάρχει όξυνση από πλευράς Τουρκίας που δεν είναι εποικοδομητική. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται υπέρ της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...