Τελευταία νέα
Σέρρες: Εντοπίστηκαν τα οχήματα της κινηματογραφικής απόδρασης – Πώς έγινε η οργανωμένη έφοδος Νίκος Ανδρουλάκης: «Ξεδίπλωσε» το όραμά του για το μέλλον από το βήμα της ΔΕΘ – «Μία χώρα να μας χωρά» «Πρώτα ο Θεός, μετά εγώ»: Οι καταγγελίες για τους γιατρούς του Μαζωνάκη και τα στοιχεία που ερευνώνται Νεκρό 4χρονο παιδί στην Κύπρο – Έπεσε από 6ο όροφο κτηρίου Συναυλία Ρέμου στη Θεσσαλονίκη: «Πάντα τα καταφέρνουμε, αφήστε τους να λένε» – Το αντίο στον Μαζωνάκη Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έγινε κουμπάρος με τον Ρουμάνο υπουργό Οικονομικών – Πάντρεψε τον Αλεξάντρου Ναζάρε στο Βουκουρέστι Μαρινάκης για ομιλία Ανδρουλάκη: «Βροχή δισεκατομμυρίων, κανένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο» Σύλληψη για τράφικινγκ στη Βοιωτία: Εξανάγκαζαν μετανάστες σε απλήρωτη εργασία Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Πρόγραμμα επαναφοράς 13ου μισθού, 13ης σύνταξης-Πιλοτική 4ήμερη εργασία-Επτά νομοθετικές παρεμβάσεις ΝΔ vs Κουτεντάκη για κοστολόγηση των μέτρων ΕΛΑΣ: Το «επόμενο Νόμπελ οικονομίας» και οι «μαθητευόμενοι κοστολόγοι» Ισχυρός σεισμός 4,9 ρίχτερ στην Κεφαλονιά Θεώνη Κουφονικολάκου: Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ακρίβεια – Να μην πάρει κανένα μέτρο
Thepressproject.gr

ΕΛ.Α.Σ. για Τριαντόπουλο: Καταρρέει το κυβερνητικό αφήγημα – Να απαντήσει επιτέλους ο Μητσοτάκης ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα

Με αιχμηρή ανακοίνωση σχολιάζει η ΕΛΑΣ τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών, μετά την εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο, στρέφοντας τα πυρά της τόσο κατά του πρώην υφυπουργού όσο και κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ο κ. Τριαντόπουλος δεν ήταν ένας τυχαίος υπουργός. Ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, το δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη και απεσταλμένος του Μεγάρου Μαξίμου στον τόπο της τραγωδίας. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ενήργησε μόνος του. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει επιτέλους να απαντήσει: ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα;»Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους τοποθετείται η ΕΛΑΣ για τις εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών, με αφορμή το αίτημα του αντεισαγγελέα για την παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο.
Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, το κυβερνητικό αφήγημα καταρρέει, υποστηρίζοντας ότι «η εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή του Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο δεν εκθέτει μόνο τον ίδιο. Εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Παράλληλα, σημειώνει πως «Για δύο και πλέον χρόνια η κυβέρνηση μιλούσε για “θεωρίες συνωμοσίας”, χαρακτήριζε όσους μιλούσαν για μπάζωμα «για τα μπάζα» και επιχείρησε να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι δεν υπήρξε καμία συγκάλυψη. Σήμερα, όμως, η ίδια η εισαγγελική πρόταση προσδιορίζει το μπάζωμα και τη συγκάλυψη ως σκοπό των επίδικων ενεργειών. Το κυβερνητικό αφήγημα καταρρέει με πάταγο».
Η ΕΛΑΣ υποστηρίζει ακόμη ότι «ο κ. Τριαντόπουλος δεν ήταν ένας τυχαίος υπουργός. Ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, το δεξί χέρι του κ. Μητσοτάκη και απεσταλμένος του Μεγάρου Μαξίμου στον τόπο της τραγωδίας. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ενήργησε μόνος του. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει επιτέλους να απαντήσει: ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα; Αν δεν γνώριζε, είναι επικίνδυνα ανεπαρκής. Αν γνώριζε, φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη για τη συγκάλυψη».
Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ αναφέρει: «η αλήθεια δεν μπαζώνεται. Ούτε οι πολιτικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...