Τελευταία νέα
Καύσωνας στις ΗΠΑ: Ακυρώνονται εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου Μεξικό: Βρέθηκε νεκρή δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στα μέσα Ιουνίου Ανατράπηκε λέμβος στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης Καρέ – καρέ η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του Σάββα Αναστασιάδη ΚΚΕ: Την πολιτική που οδήγησε στη λειψυδρία στην Αίγινα σερβίρει ως «λύση» η Κομισιόν Νέα Αριστερά «σφυροκοπά» Μητσοτάκη για την υπόθεση Ντόκου: «Η πραγματική φάρσα είναι η κυβέρνησή του» Ντόκος: “Έβλεπα” τον Ουμέροφ όπως βλέπω εσάς – Πολύ δυσάρεστη εμπειρία Βύθιση ταχύπλοου στον Σαρωνικό: Συνελήφθη ο κυβερνήτης Ιράν: Λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Αλί Χαμενεΐ – Εκατοντάδες Ιρανοί δίνουν ήδη το «παρών» «Ακολουθήσαμε τα πρωτόκολλα» υποστηρίζει ο Ντόκος, τι απαντούν οι Ρώσοι φαρσέρ και τα σφοδρά «πυρά» της αντιπολίτευσης Καρυστιανού για αγορά γκαρσονιέρας μέσω πλειστηριασμού: “Mεμονωμένη ενέργεια πρώην συνεργάτη” Αγρότες: Βγήκαν με τα τρακτέρ τους στο κέντρο των Τρικάλων – «Υπάρχει πρόβλημα επιβίωσης» [βίντεο]
Thefaq.gr

ΕΛ.Α.Σ.: Το πρόγραμμα για κοινωνικό κράτος, ακρίβεια και παραγωγικό μετασχηματισμό παρουσίασε η Κουφονικολάκου

Τους βασικούς άξονες του προγράμματος της ΕΛ.Α.Σ. και τις προτεραιότητες του κόμματος για την επόμενη ημέρα παρουσίασε η εκπρόσωπος Τύπου, Θεώνη Κουφονικολάκου, με έμφαση στην αλλαγή διακυβέρνησης και την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων.

 
«Προϋπόθεση για να στηρίξεις την κοινωνία σε αυτές τις πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες πολλαπλών προκλήσεων είναι να αναλάβεις τη διακυβέρνηση της χώρας. Επομένως, βασικό ορόσημο βήμα για εμάς είναι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας. Και γι’ αυτό στο Μανιφέστο μιλήσαμε για κυβερνώσα Αριστερά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παρουσιάζοντας τους τέσσερις βασικούς άξονες του προγράμματος της ΕΛ.Α.Σ., η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος έθεσε ως πρώτο στόχο την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους για τη μισθωτή εργασία. Όπως σημείωσε, η Ελλάδα καταγράφει υψηλή επιβάρυνση για τα νοικοκυριά με δύο παιδιά, ενώ βρίσκεται χαμηλά όσον αφορά τη φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων.
Δεύτερος άξονας, σύμφωνα με την ίδια, είναι η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, με έμφαση στους τομείς της υγείας και της παιδείας. Τρίτος πυλώνας αποτελεί ο παραγωγικός μετασχηματισμός της χώρας, μέσα από τη δημιουργία ενός Εθνικού Ταμείου Σύγκλισης, το οποίο, όπως εξήγησε, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως εργαλείο προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων σε συνεργασία με το Δημόσιο, αξιοποιώντας πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Τέταρτη προτεραιότητα της ΕΛ.Α.Σ., σύμφωνα με την κ. Κουφονικολάκου, είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας στα βασικά αγαθά και την ενέργεια, αλλά και η διαχείριση της στεγαστικής κρίσης.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πέντε εμβληματικές προτάσεις που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι προέκυψαν μέσα από την επαφή με τις ανάγκες της κοινωνίας. Όπως ανέφερε, μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η μείωση του ενεργειακού κόστους μέσω μακροχρόνιων συμβολαίων με παραγωγούς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και η δημιουργία φορέα κοινωνικής διαχείρισης κόκκινων δανείων και δημόσιων ακινήτων για την αντιμετώπιση της αύξησης των πλειστηριασμών.
Στις άμεσες παρεμβάσεις που προτείνει η ΕΛ.Α.Σ. περιλαμβάνονται επίσης η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων, η δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι στοχευμένες αυξήσεις μισθών για γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευτικούς.
Κλείνοντας, η Θεώνη Κουφονικολάκου υπογράμμισε τη σημασία της διαβούλευσης με την κοινωνία για τη διαμόρφωση των πολιτικών προτάσεων της ΕΛ.Α.Σ., σημειώνοντας: «εμείς διαμορφώνουμε θέσεις σε συνεργασία με την κοινωνία. Αυτό θέλουμε να κάνουμε με σεμνότητα το επόμενο διάστημα».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...