Τελευταία νέα
Γαλλία: Σε κινητοποιήσεις καλούν εκπρόσωποι των μαθητών μετά τη συνάντηση με Μακρόν – 70.000 αστυνομικοί στους δρόμους Μητσοτάκης για το μακελειό στην ελληνορθόδοξη εκκλησία στην Ιορδανία: Καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση Η πρώτη προφυλάκιση για τα στημένα στο μπάσκετ: Προσωρινά κρατούμενος ο διαιτητής Παπαπέτρου Ύποπτο αντικείμενο εντοπίστηκε στο Παγκράτι – Διακοπή κυκλοφορίας στο σημείο Αχαΐα: 17χρονος δικυκλιστής διασωληνωμένος στη ΜΕΘ μετά από σοβαρό τροχαίο – Δεν βρέθηκε η μοτοσικλέτα του Παπαπέτρου: «Έβγαλα 1 εκατ. ευρώ από τη διαιτησία και τη θέση του δασάρχη» – Στο μικροσκόπιο τα 820.000 ευρώ Τροχαίο στο Μαρκόπουλο – Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας: Προτάσεις από τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Αποφυλακίστηκε με όρους ο καταδικασμένος μεσίτης Νέος σάλος με Κουλκουδίνα: Έλαβε 200.000 για θαλάσσιο τουρισμό από ευρωπαϊκά κονδύλια για την αλιεία-Παραίτηση ζητεί η αντιπολίτευση, η απάντηση του βουλευτή Φιντάν για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Συζητάμε και εμείς με την Αίγυπτο, που έχει ορισμένες επιφυλάξεις» ΔΣΑ για το άρθρο Φλωρίδη: «Παραβιάζεται η ανεξαρτησία του δικαστή και επηρεάζεται αθέμιτα η κρίση του»
Indicator.gr

Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας: Προτάσεις από τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα

Την ανάγκη συμμετοχής της Ελλάδας στους ενεργειακούς διαδρόμους και την προοπτική συνεργασίας με την Τουρκία στον συγκεκριμένο τομέα ανέδειξε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τομ Μπάρακ.
Μιλώντας στον Μάριο Νόφαλ, ο Αμερικανός διπλωμάτης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα σίγουρα χρειάζεται να είναι μέρος των ενεργειακών διαδρόμων», καλώντας ουσιαστικά τις δύο χώρες να αναζητήσουν πεδία συνεννόησης.
Παράλληλα, σχολίασε τις διαχρονικές εντάσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία τσακώνονται από πάντα, πράγμα που είναι γελοίο».

U.S. Ambassador to Türkiye Tom Barrack:
Greece and Türkiye have been arguing forever, which is ridiculous.
All they have to do is align with each other and say, “Great, we’re going to have two energy corridors, and we’re going to help each other.”
— Clash Report (@clashreport) October 23, 2026

Η πρόταση για δύο ενεργειακούς διαδρόμους
Ο Τομ Μπάρακ τάχθηκε υπέρ του συντονισμού των δύο χωρών στον ενεργειακό τομέα, προτείνοντας την ανάπτυξη δύο ενεργειακών διαδρόμων που θα λειτουργούν με πνεύμα συνεργασίας.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η προσέγγιση θα μπορούσε να βασιστεί στη λογική: «Ωραία, θα έχουμε δύο ενεργειακούς διαδρόμους και θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον».
The post Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας: Προτάσεις από τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...