Τελευταία νέα
Γερμανία: Έφοδος στα γραφεία της Deutsche Bank στο πλαίσιο έρευνας για το σκάνδαλο cum-cum Κομισιόν: Καλωσορίζει τον γαλλικό νόμο για απαγόρευση των social media για παιδιά έως 15 ετών O Μαρινάκης αποκλείει συνεργασία με το κόμμα Σαμαρά – «Αποκαλεί μειοδοτική την εξωτερική πολιτική της χώρας» Βουλή: Άγρια σύγκρουση Σάλμα-Σιμόπουλου για τη Novartis- Η παρέμβαση Γεωργιάδη Συντριπτικό πλήγμα Σαλμά σε Αδωνι: Για δωροδοκία και διαπλοκή – «Να ξανανοίξει η υπόθεση Novartis» – Τι απαντά ο υπουργός Φωτιά κοντά στα διόδια των Αφιδνών Ο Μαρινάκης κλείνει την πόρτα σε συνεργασία με Σαμαρά: «Στόχος μας η αυτοδυναμία» Δολοφονική κυβερνητική πολιτική για το φάρμακο Σαλμάς κατά Γεωργιάδη: «Να ανοίξει ξανά η υπόθεση Novartis» – Τα SMS με τον Φρουζή και το «karma is a bitch» του Πολάκη Λήξη συναγερμού για τη διαρροή υγραερίου στον Πειραιά – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία [βίντεο] Τουρισμός για τους τυχερούς «Ζητώ να ξανανοίξει η υπόθεση Novartis»: Καταγγελίες Σαλμά κατά Γεωργιάδη για διαπλοκή και επηρεασμό μαρτύρων
Paron.gr

Επίκαιρη Ερώτηση Γ. Βλάχου για τη στήριξη των συνεπών δανειοληπτών πρώτης κατοικίας

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κ. Πιερρακάκη κατέθεσε ο Βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, αναδεικνύοντας την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης για τους συνεπείς δανειολήπτες πρώτης κατοικίας.
Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση επισημαίνεται ότι χιλιάδες πολίτες, παρά τις διαδοχικές οικονομικές κρίσεις, την αύξηση του κόστους ζωής και των επιτοκίων, εξακολουθούν να εξυπηρετούν κανονικά τις δανειακές τους υποχρεώσεις, χωρίς να έχει προβλεφθεί μέχρι σήμερα κάποιο ουσιαστικό μέτρο επιβράβευσης ή ελάφρυνσης.
Λόγω της διακοπής των εργασιών της Βουλής στις 31 Ιουλίου, η επίκαιρη ερώτηση με Α.Π. 1233 ενδέχεται να τεθεί στο αρχείο χωρίς να συζητηθεί. Στην περίπτωση αυτή, ο κ. Βλάχος θα επανακαταθέσει το θέμα με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής, ώστε να παραμείνει στην κοινοβουλευτική ατζέντα.
 
Ακολουθεί η επίκαιρη ερώτηση:
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ      
Προς : Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Πιερρακάκη
Θέμα: Θέσπιση μέτρων στήριξης και επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών πρώτης κατοικίας
Κατά τη διάρκεια των διαδοχικών οικονομικών κρίσεων, η ελληνική Πολιτεία προχώρησε στη θέσπιση σειράς μέτρων προστασίας για ευάλωτες κατηγορίες δανειοληπτών, όπως ενδεικτικά με τον ν. 3869/2010 και τις μεταγενέστερες ρυθμίσεις. Ωστόσο, μία εξίσου σημαντική κατηγορία πολιτών, οι συνεπείς δανειολήπτες πρώτης κατοικίας, δεν έτυχε αντίστοιχης μέριμνας ή επιβράβευσης.
Πρόκειται για πολίτες που, παρά τη σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους, την αύξηση του κόστους ζωής, τις διαδοχικές ανατιμήσεις και την άνοδο των επιτοκίων τα τελευταία χρόνια, συνέχισαν να ανταποκρίνονται ανελλιπώς στις δανειακές τους υποχρεώσεις, στερούμενοι συχνά βασικές ανάγκες προκειμένου να διατηρήσουν τη συνέπειά τους.
Η απουσία οποιουδήποτε ουσιαστικού κινήτρου ή ανταμοιβής για τους συνεπείς δανειολήπτες δημιουργεί εύλογο αίσθημα άνισης μεταχείρισης, καθώς η Πολιτεία έχει κατά καιρούς θεσπίσει σημαντικά μέτρα ανακούφισης για όσους αδυνατούσαν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς αντίστοιχη πρόβλεψη για όσους παρέμειναν συνεπείς.
Επιπλέον, οι συνεπείς δανειολήπτες αποτελούν βασικό πυλώνα της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος και συμβάλλουν ουσιαστικά στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και, κατ’ επέκταση, στην εθνική οικονομία.
Με δεδομένα τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.Προτίθεται η Κυβέρνηση να θεσπίσει πρόγραμμα επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών πρώτης κατοικίας, όπως, ενδεικτικά, μείωση του ετήσιου συνολικού ποσού των δόσεων ή αφαίρεση μέρους του συνολικού ποσού των δόσεων από το φορολογητέο εισόδημα;
2.Εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων για τη μείωση του κόστους δανεισμού των συνεπών δανειοληπτών πρώτης κατοικίας;
The post Επίκαιρη Ερώτηση Γ. Βλάχου για τη στήριξη των συνεπών δανειοληπτών πρώτης κατοικίας appeared first on ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...