Τελευταία νέα
Ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας: Προτάσεις από τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Αποφυλακίστηκε με όρους ο καταδικασμένος μεσίτης Νέος σάλος με Κουλκουδίνα: Έλαβε 200.000 για θαλάσσιο τουρισμό από ευρωπαϊκά κονδύλια για την αλιεία-Παραίτηση ζητεί η αντιπολίτευση, η απάντηση του βουλευτή Φιντάν για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Συζητάμε και εμείς με την Αίγυπτο, που έχει ορισμένες επιφυλάξεις» ΔΣΑ για το άρθρο Φλωρίδη: «Παραβιάζεται η ανεξαρτησία του δικαστή και επηρεάζεται αθέμιτα η κρίση του» Μαρούσι: Ζητά την απομάκρυνση μέλους του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και προαναγγέλλει μηνύσεις, μετά τις αποκαλύψεις “Μπλόκο” σε Τσίπρα: Επίθεση ΕΛΑΣ στην ΚΕΔΕ με αφορμή δημοσίευμα του aftodioikisi.gr Θύελλα αντιδράσεων μετά την αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» για την επιδότηση 200.000€ στον Κουλκουδίνα Μητσοτάκης από Βριλήσσια για Pizza Fan: «Εμάς μας ενδιαφέρουν τα μεγάλα ψάρια, δεν μας ενδιαφέρουν τα μικρά» [βίντεο] Εκτάκτως στο νοσοκομείο ο προπονητής της Μπάγερν, Βενσάν Κομπανί – Ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία στην προπόνηση Χατζηδάκης στο Creta Water Forum: 350 εκατ. ευρώ για τη λύση του υδατικού ζητήματος στην Κρήτη Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Αυτοί είναι οι 49 αγώνες που ελέγχονται – Τι αποκαλύπτει το ένταλμα για τις κινήσεις Λιόλιου

Επίσκεψη Μ. Λαζαρίδη στα κτηνιατρικά εργαστήρια του ΥΠΑΑΤ

14/04/2026

Επίσκεψη στα Εργαστήρια της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο Υφυπουργός, που συνοδευόταν από τη Διευθύντρια Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ, κυρία Κατερίνα Μαρίνου, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων και ενημερώθηκε για το έργο και τις συνθήκες εργασίας των κτηνιάτρων, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για επιτάχυνση των εργαστηριακών ελέγχων, ώστε να διασφαλίζεται η ταχύτερη λήψη αποφάσεων και η ενεργοποίηση των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων αντιμετώπισης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο αυξημένης επιφυλακής, καθώς η κατάσταση στη Λέσβο και τα περιστατικά αφθώδους πυρετού έχουν οδηγήσει στην εφαρμογή αυστηρών μέτρων βιοασφάλειας, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την προστασία του ζωικού κεφαλαίου της χώρας.

Οι επιστήμονες του εργαστηρίου παρουσίασαν στον κ. Λαζαρίδη τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οι έλεγχοι στα δείγματα των επιζωοτιών, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και να ιχνηλατηθούν τα κρούσματα.

Αμέσως μετά την επίσκεψη, ο Υφυπουργός δήλωσε:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ τα Εργαστήρια της Διεύθυνσης Κτηνιατρικού Κέντρου Αθηνών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έχουμε εμπιστοσύνη στα στελέχη της Υπηρεσίας, αναγνωρίζουμε την επιστημονική τους επάρκεια, αλλά και τις προσπάθειες που κάνουν σε μια δύσκολη περίοδο με τις ζωονόσους για τη χώρα.

Υπογράμμισα την ανάγκη άμεσης ιχνηλάτησης και ταυτοποίησης των κρουσμάτων, ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης. Μαζί κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για τη διαχείριση των προβλημάτων που έχουν προκύψει με την ευλογιά και τον αφθώδη πυρετό, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις στη Λέσβο.

Θέλω να επαναλάβω ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι αναγκαία και αυστηρά, καθώς στόχος μας είναι ο άμεσος περιορισμός και η αποτροπή περαιτέρω διασποράς της νόσου. Παραμένουμε σε εγρήγορση και καλούμε όλους να τηρούν απαρέγκλιτα τα απαραίτητα μέτρα βιοασφάλειας».

Διαβάστε επίσης...