Τελευταία νέα
Τσουκαλάς: Μοιράζει «καθρεφτάκια» η κυβέρνηση που λεηλάτησε τους ελεύθερους επαγγελματίες Λεφτά υπάρχουν (για εργολάβους στα νοσοκομεία) Η κρίση διύλισης εκτοξεύει τις τιμές καυσίμων Λευκάδα: Σύγκρουση θαλαμηγού με ιστιοφόρο – Επτά επιβαίνοντες στα δύο σκάφη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Πόσα αιγοπρόβατα έχει τελικά η Ελλάδα;» – Aπόκλιση 7 εκατ. ζώων στα επίσημα στοιχεία «Η ώρα της ευθύνης»: Το μήνυμα Τσίπρα και η ανάγκη «αυτή η νέα προσπάθεια να έχει διάρκεια» Βράβευση του Νικόλα Φαραντούρη από την Αρχιεπισκοπή Ζάμπιας και Μοζαμβίκης Θεσσαλονίκη: Αγέλη αγριογούρουνων περικύκλωσε ανήλικους σε πάρκο – Κάλεσαν την αστυνομία Ράπτη: Νέα μέτρα για οικογένειες, εργαζόμενες μητέρες και θύματα βίας Ο Εμμανουήλ Καραλής στο βίντεο του νέου τραγουδιού του Μόντο Ντουπλάντις Μαρινάκης: Μόνιμος ο χαρακτήρας των μέτρων της ΔΕΘ -Θα αφορούν όλους τους πολίτες ΚΔΑΠ: «Πυρά» ΕΛ.Α.Σ στην κυβέρνηση για τα vouchers – Εκτός σχεδόν 1 στα 2 παιδιά
Efsyn.gr

Η ΕΣΗΕΑ για την διακοπή πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών: Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας

Η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για το γεγονός ότι σε τηλεοπτικούς σταθμούς διακόπηκαν πρωινές ενημερωτικές εκπομπές και χάθηκαν αντίστοιχες θέσεις εργασίας δημοσιογράφων.
Πρόκειται για τις εκπομπές «Buongiorno» του Mega, «Σαββατοκύριακο Παρέα» του ΑΝΤ1 και «Breakfast@Star» του Star.
Παράλληλα η ΕΣΗΕΑ καλεί τους ιδιοκτήτες των σταθμών να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και την κυβέρνηση και το ΕΣΡ να εξετάσουν, εάν εφαρμόζεται ο νόμος σε σχέση με τις απαιτούμενες θέσεις εργασίας, οι οποίες προβλέπονται για τη λειτουργία των σταθμών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ανησυχία το τελευταίο διάστημα τη συστηματική διακοπή των πρωινών τηλεοπτικών εκπομπών γεγονός που οδηγεί στην απώλεια θέσεων εργασίας δημοσιογράφων.
Ήδη, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί η τηλεοπτική χρονιά, τρείς τηλεοπτικοί σταθμοί προχώρησαν στη διακοπή εκπομπών, οι οποίες δεν θα επαναληφθούν τη νέα χρονιά.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους εργοδότες να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και ζητεί από την κυβέρνηση και το ΕΣΡ να εξετάσουν, εάν εφαρμόζεται ο νόμος σε σχέση με τις απαιτούμενες θέσεις εργασίας, οι οποίες προβλέπονται για τη λειτουργία των σταθμών.
Παράλληλα, καλούμε για μια ακόμη φορά τους εργοδότες να προσέλθουν σε διαπραγματεύσεις άμεσα, για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...