Τελευταία νέα
Αποσύρει η κυβέρνηση το άρθρο 23 για τους πλειστηριασμούς μετά τις αντιδράσεις – «Άτακτη φυγή» καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ Θηβαίος: Είχα καθηγητή τον Ουμπέρτο Έκο, μου είχε πει «Τιμή μας που έρχεστε στο πανεπιστήμιο» [βίντεο] Κόκκινα δάνεια: Το ΥΠΟΙΚ απέσυρε το άρθρο 23 – «Θα βάλουμε τους servicers με τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι» Κόκκινα δάνεια: Το υπουργείο Οικονομικών μιλούσε για αβάσιμη κριτική μία ώρα πριν αποσύρει την προκλητική ρύθμιση Κουφονικολάκου (ΕΛΑΣ): «Η κυβέρνηση κανονικοποιεί τη διαφθορά» – Πυρά για τους πλειστηριασμούς και την πρώτη κατοικία Τάσος Ρωσόπουλος στην «Εφ.Συν.»: «Νιώθω σαν να παίζω στην Εθνική Ελλάδος» Ανάπλαση ΔΕΘ: Κίνδυνος μετατροπής της πράσινης όασης σε «ιδιωτική αυλή» Μαρκόπουλος: “Αποσύρουμε το άρθρο 23 -Ασυδοσία από τα funds τέλος” ΑΕΚ: Το «φάντασμα» των εκτός έδρας «Μην σε ξαναδώ μπροστά μου»: Σκηνές ντροπής μεταξύ στελεχών της διοίκησης Αηδόνη στον Γέρακα Παρατείνεται μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου η επιδότηση καυσίμων ΕΛΑΣ για TAG GREECE: Επτά χρόνια αργότερα, χωρίς προϋπολογισμό και στόχους
Efsyn.gr

Θράσος κυβερνώντων

Η διαφήμιση έχει ένα εγγενώς απατηλό στοιχείο. Οχι επειδή λέει ευθέως κάποιο ψέμα, αλλά επειδή αποφεύγει να πει (όλη) την αλήθεια και εστιάζει σε τεχνικές επηρεασμού με συμβολικά, άδηλα και παραπλανητικά στοιχεία. Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα όταν μιλήσουμε για την αυτοδιαφήμιση, ιδιαίτερα δε την πολιτική αυτοδιαφήμιση. Εκεί η παραπλάνηση έρχεται συχνά σε πρώτο πλάνο. Οταν μάλιστα οι προεκλογικές ανάγκες γίνονται επείγουσες, το μέτρο ξεπερνιέται και η προπαγάνδα γίνεται ασύστολη.
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει προχωρήσει πολύ μακριά στον δρόμο της παραπλάνησης, μη ορρωδώντας προ ουδενός. Ιδιαίτερα στον τρόπο που αυτοδιαφημίζεται για υποτιθέμενες φιλολαϊκές πολιτικές της έχει ξεπεράσει τα όρια.
Απτό παράδειγμα η καμπάνια για τις… σωτήριες συνέπειες που έχει η πολιτική της στον τομέα των κοινωνικών επιδομάτων, που υλοποιείται με πρωτοβουλία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Εκεί επιστρατεύονται σύντομες δηλώσεις on camera δικαιούχων επιδομάτων για να πουν πόσο η κυβερνητική επιδοματική… φροντίδα άλλαξε τη ζωή τους.
Πρόκειται για πρόκληση που ξεπερνά τα όρια του θράσους. Δεν θα χλευάσουμε καμιά και κανέναν που κάποιο επίδομα προσφέρει μια μικρή ανακούφιση στη ζωή του. Για την κυβέρνηση όμως ισχύει το γνωστό «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».
Πάμπολλα στοιχεία, της Eurostat, των ελληνικών προϋπολογισμών, του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, τεκμηριώνουν με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε δραστική μείωση των κονδυλίων για κοινωνικά επιδόματα – η «Εφ.Συν.» έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα γι’ αυτό το ζήτημα, εξηγώντας ότι οι περικοπές οφείλονται κατά κύριο λόγο στο γεγονός ότι η αύξηση μισθών και εισοδημάτων «πετάει έξω» δικαιούχους μαζικά επειδή δεν αναπροσαρμόζονται αντίστοιχα τα εισοδηματικά κριτήρια.
Επίσης η κυβέρνηση έχει αθετήσει μια καίρια προ διετίας υπόσχεσή της σε αυτόν τον τομέα: την αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από 216 σε 250 ευρώ τον μήνα – πόση κοινωνική και πολιτική αναλγησία αναδίδει αυτό όταν μιλάμε για τους φτωχότερους των φτωχών.
Στο άλλο παράδειγμα που παρουσιάζουμε με το πρώτο μας θέμα, την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης από τους δημοσίους υπαλλήλους, η εξαπάτηση έχει και ένα τραγελαφικό στοιχείο: όλο το υποτιθέμενο όφελος της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης συνταξιοδότησης εξαντλείται στην ίδια την υποβολή! Στη συνέχεια ο αιτών την εκτυπώνει και την καταθέτει όπως και πριν στον αρμόδιο φορέα, για να ακολουθηθεί η ίδια και απαράλλαχτη παλιά διαδικασία! Διότι το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΕΦΚΑ δεν είναι ακόμη… ολοκληρωμένο – παρότι είχε ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, που έχει κλείσει…

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...