Τελευταία νέα
Ανησυχία για δεκάδες τόνους επικίνδυνων αποβλήτων στο λιμάνι του Λαυρίου [εικόνες – βίντεο] Κουτεντάκης (ΕΛΑΣ): Από την αντλία στο ράφι του σούπερ μάρκετ – Πώς τα ακριβά καύσιμα επιβαρύνουν τα νοικοκυριά Παρέμβαση Γιώργου Παπανδρέου για το Σύνταγμα: Ο πολίτης δεν χρειάζεται σωτήρες, αλλά φωνή και θεσμούς Στο ΕΜΣΤ το Ευρωπαϊκό Βραβείο Μουσείων 2026 Δένδιας προς ΕΕ: «Οι προκλήσεις δεν προέρχονται μόνο από τον Βορρά, αλλά και από τον Νότο» Σύλλογος γονέων στα Μέγαρα για τη δωρεά Κασιδιάρη: «Δεν κατευθυνόμαστε ιδεολογικά από κανέναν χορηγό» ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει 11 μέρες τους πολίτες στο “περίμενε” Τσίπρας: “Βουλγαρικοί μισθοί, γαλλικές τιμές και κινεζικές συνθήκες εργασίας” ΕΣΠΑ με αστερίσκους: Η Κομισιόν ξεσκονίζει τα προγράμματα κατάρτισης και ζητά πίσω 1,62 εκατ. ευρώ «Το σπίτι σου»: Το δεύτερο βίντεο της καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ για προσιτή στέγη με αξιοποίηση της περιουσίας του ΕΦΚΑ Ειρ. Αγαπηδάκη: Νέα εποχή για τη Δημόσια Υγεία στη Δυτική Αθήνα – Εγκαινιάστηκε το ΠΠΙ Πετρούπολης Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ και Μαρινάκη για τα καύσιμα: «11 ημέρες οι πολίτες στο περίμενε»
Efsyn.gr

Ιρλανδία-Ισραήλ: Με μαύρα περιβραχιόνια οι Ιρλανδοί και χωρίς χειραψίες – Έσκυψαν τα κεφάλια τους στον ισραηλινό ύμνο

Η Ιρλανδία επικράτησε με 3-0 του Ισραήλ στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, σε έναν αγώνα που είχε βρεθεί στο επίκεντρο έντονης συζήτησης τις προηγούμενες ημέρες, λόγω της στάσης της χώρας απέναντι στον πόλεμο στη Γάζα.
Σύμφωνα με τον Guardian, παρά τις αντιδράσεις και τις εσωτερικές εντάσεις, η αναμέτρηση διεξήχθη κανονικά, με την Ιρλανδία να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι και να «καθαρίζει» ουσιαστικά την υπόθεση από το πρώτο ημίχρονο.
 

Ireland’s players LOWERED their heads during Israel’s national anthem.
They also wore black armbands in recognition of all lives lost in Gaza.
The silent protest was clear, deliberate, and immediately noticed.
Writer: Samuelpic.twitter.com/9obVS5jbHK
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) September 27, 2026

Η ατμόσφαιρα στο σχεδόν άδειο γήπεδο του Ντέμπρετσεν ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη. Οι Ιρλανδοί ποδοσφαιριστές φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ κατά την ανάκρουση του ισραηλινού εθνικού ύμνου κοιτούσαν το έδαφος. Δεν υπήρξε ούτε ανταλλαγή σημαιών ούτε χειραψίες μεταξύ των δύο ομάδων πριν από τη σέντρα.
 

Ireland players ahead of the game:
– All players all wearing black armbands
– Head downs during the Israel national anthem
– No handshakes between the teams
– Ireland captain ignores Manor Solomon (Israel captain) during the coin toss and doesn’t shake his hand#ISRIRE pic.twitter.com/4K3oG61OC3
— Organised_Chao5 (@Organised_Chao5) September 27, 2026

Ο αγώνας είχε βρεθεί στον αέρα το Σάββατο, όταν ο τερματοφύλακας Γκάβιν Μπαζούνου αποφάσισε να μην είναι διαθέσιμος για την αποστολή, προκαλώντας έντονες συζητήσεις μεταξύ των παικτών και του τεχνικού επιτελείου.
Η ανακοίνωση του Μπαζούνου
Ο τερματοφύλακας της Μπόλτον εξήγησε δημόσια την απόφασή του, υπογραμμίζοντας ότι βασίζεται στις προσωπικές του πεποιθήσεις και στις αρχές του.
«Το να εκπροσωπώ τη χώρα μου σημαίνει τα πάντα για μένα. Τρέφω τον απόλυτο σεβασμό για κάθε έναν από τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή, το επιτελείο του και τον ιρλανδικό λαό.
Ωστόσο, έχω πάρει μια απόφαση που δεν ήταν εύκολη. Είμαι άνθρωπος με βαθιά πίστη και προσπαθώ όσο μπορώ να είμαι άνθρωπος με χαρακτήρα και αρχές. Ως εκ τούτου, αισθάνομαι ότι θα ήταν λάθος να συμμετάσχω στους επερχόμενους αγώνες απέναντι στο Ισραήλ.
Η απόφασή μου βασίζεται αποκλειστικά στην προσωπική μου πεποίθηση ότι η δολοφονία αθώων ανθρώπων είναι λάθος.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η στάση μου δεν στρέφεται εναντίον του ισραηλινού λαού ή της εβραϊκής κοινότητας, αλλά εναντίον των φρικαλεοτήτων στην περιοχή.
Υπάρχουν λίγες στιγμές στη ζωή όπου έχεις την ευκαιρία να υψώσεις το ανάστημά σου για κάτι μεγαλύτερο και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή είναι μία από αυτές».
 

 

View this post on Instagram

 
A post shared by Gavin Bazunu (@gavin_bazunu)

«Η πιο δύσκολη μέρα»
Η απόφαση του Μπαζούνου ήρθε έπειτα από μια εβδομάδα έντονων συζητήσεων στην ιρλανδική ομάδα. Ο προπονητής Χέιμιρ Χάλγκριμσον χαρακτήρισε την ημέρα του αγώνα ως «πιθανότατα την πιο δύσκολη ημέρα» της προπονητικής του καριέρας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι παίκτες έδειξαν πόσο σημαντικό είναι για εκείνους να αγωνίζονται με τη φανέλα της Ιρλανδίας.
«Δεν πρόκειται για εμένα. Πρόκειται για τους παίκτες και σήμερα έδειξαν πόσο σημαντικό είναι για αυτούς να αγωνίζονται για την Ιρλανδία. Εκπροσώπησαν τους εαυτούς τους στον αγωνιστικό χώρο με αξιοπρέπεια, αλλά και με τη δύναμη περήφανων Ιρλανδών», δήλωσε ο Χάλγκριμσον.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...