Τελευταία νέα
Μουντιάλ 2026: Πρώτη φορά στους «16» η Αίγυπτος – Υπέταξε στα πέναλτι την Αυστραλία [βίντεο] Γαλλία: Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 29% την εβδομάδα του μέγαλου καύσωνα Αφροδίτη Νέστορα: «Η τυφλή πολιτική βία να μην κερδίσει» – Η πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο της μητέρας της Μέση Ανατολή: Επιστρέφει στη Γαλλία το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle Μουντιάλ 2026: Στα ύψη οι τιμές των εισιτηρίων στο Μεξικό-Αγγλία, έντονες αντιδράσεις κατά της FIFA Καύσωνας στις ΗΠΑ: Ακυρώνονται εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 4ης Ιουλίου “Φιάσκο” Ντόκου: Ομαδικά πυρά κατά Μαξίμου από την αντιπολίτευση Μεξικό: Βρέθηκε νεκρή δημοσιογράφος που είχε απαχθεί στα μέσα Ιουνίου Ανατράπηκε λέμβος στην Ολυμπιακή Ακτή Κατερίνης Καρέ – καρέ η τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σπίτι του Σάββα Αναστασιάδη ΚΚΕ: Την πολιτική που οδήγησε στη λειψυδρία στην Αίγινα σερβίρει ως «λύση» η Κομισιόν Π.Γερουλάνος: «Η σωστή διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης προϋπέθετε άλλη κυβέρνηση»
Efsyn.gr

Κανονικότητα και ανικανότητα…

Εξ οβολών, με γνώμες από δω κι από κει, τηλεφωνήματα, διαβάσματα προσπαθούσαμε -ιδίως οι κάτοικοι των νοτίων προαστίων, αν και μου είπαν ότι μέχρι την Ομόνοια έφτασε η… χάρη της- επί πόθεν της εκτεταμένης δυσοσμίας του πρωινού της περασμένης Τρίτης. Που το έκανε και κύριο άρθρο έκδηλης αποδοκιμασίας η «Καθημερινή»: «Απλώς ανικανότητα», 21.5.26, που το φιλοξένησε ο γείτονας Δημήτρης Κανελλόπουλος στο «Press Point» του, 22.5.26:
«Ολόκληρη η περιοχή της νότιας Αττικής αναστατώθηκε την Τρίτη επί ώρες από ένα φαινόμενο το οποίο θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία των πολιτών. Μόνο ένα τριτοκοσμικό κράτος θα είχε αρκεστεί στη σιωπή. Μόνο σε μια υπανάπτυκτη χώρα οι Αρχές θα δήλωναν απλώς ανικανότητα να εντοπίσουν την πηγή της οσμής».
Μέχρι χθες, που έγραψα το χρονογράφημα, το μυστήριο παρέμενε άλυτο. Ενώ περιορίζονταν οι πιθανότητες να λυθεί. Με βάσιμη, εκ μακράς εμπειρίας, πιθανότητα να πάει και αυτό «στης Λησμονιάς την κρουσταλλένια βρύση» (Μαβίλης), όπου «ἔνθα οὐκ ἔστι πόνος, οὐ λύπη, οὐ στεναγμός…» (άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός) ή στον «κουβά» (στοιχηματικός όρος).
Είδα πολλά από τα ρεπορτάζ, στη «Συντακτών», άλλες εφημερίδες (διαδικτυακά), ιστότοπους κ.λπ. Κάτι μεταξύ Σέρλοκ Χολμς, Πουαρό, Μεγκρέ και Λέμι Κόσιον (τα ’χω φάει με το κουτάλι αυτά, ανάμεσα στις σελίδες βιβλίων του Γυμνασίου) έβαλα κάτω τα παζλ, αλλά αντί ευκρινούς εικόνας, είχε μπουκώσει η Διαύγεια και μου βγαίνανε τερατάκια αναγραμματισμένα και ακανόνιστα: οπερεκεπέ, πρεντατοβάραμε, σαλταναφύγουμε, τσούλα και χυμαβάτα.
Είδα και υπουργεία μέσα συναρμόδια και υπηρεσίες και λιμενικά και αστεροσκοπεία και χαρτορίχτρες και καφετζούδες και ξεματιάστρες και τον μάντη Τειρεσία τον θεόστραβο και τη θεία την Τούλα που έκανε μάγια και πάντρευε τσούπρες κι ανιψούδες… Μα κανείς; Αναλογίστηκα. Δεν βρέθηκε κανείς να σκεφτεί μήπως και η δυσοσμία των νοτίων προαστίων είναι το άθροισμα από τις συνεχείς δυσοσμίες Αθηνών, περιχώρων και επικρατείας; Ούτε ένας;..

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...