Τελευταία νέα
Νίκος Ανδρουλάκης: Βρέθηκε στην Τούμπα για την Εθνική – «Είμαστε όλοι δίπλα της» [βίντεο] Δίκη για Τέμπη: Οι καταθέσεις των γονέων του 22χρονου Γιώργου Παπάζογλου – «Σοβαρές ελλείψεις, να αποδοθεί δικαιοσύνη» Ρούμπιο στην Αθήνα: Άμυνα, ελληνοτουρκικά και ενέργεια στην ατζέντα Γιώργος Κουμεντάκης στην «Εφ.Συν.»: «Δεν ήρθα στην ΕΛΣ για χρήματα, καριέρα ή για να ασκηθώ στις ραδιουργίες» Επίδομα παιδιού: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα – Έκτακτη πληρωμή στις 9 Οκτωβρίου Θριαμβολογίες για μια ομιχλώδη συμφωνία Στο Μαξίμου με τα αιτήματά τους οι λιμενικοί Νέα Αριστερά: Προς έκτακτο συνέδριο με ζητούμενο τις συνεργασίες Ισπανία: Ο Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές για τις 29 Νοεμβρίου ΕΛ.Α.Σ.: Αντί για αγκαλιές με τον Νετανιάχου, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τους αμάχους και τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής Πετρούπολη: Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με τον 24χρονο μοτοσικλετιστή – Συνελήφθη ένας 17χρονος Ν. Παπαθανάσης: Πρόσκληση για ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοσίων κτιρίων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Efsyn.gr

Λιμάνι Ραφήνας: Αμετακίνητοι οι ναυτεργάτες για την απεργία της Παρασκευής 3 Ιουλίου

Αμετακίνητοι στη στάση τους για την απεργία της ερχόμενης Παρασκευής 3 Ιουλίου στο λιμάνι της Ραφήνας σε όλα τα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία, παραμένουν οι ναυτεργάτες, στέλνοντας το μήνυμα ότι «για την αναστάτωση που θα προκληθεί στους επιβάτες των πλοίων, την ευθύνη θα φέρουν αποκλειστικά οι ναυτιλιακές εταιρείες, το υπουργείο Ναυτιλίας και οι αρμόδιες αρχές».
Χθες τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ (μηχανικοί) και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ (κατώτερα πληρώματα μηχανής) με ανακοίνωσή τους, την οποία κοινοποίησαν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον υπουργό Ναυτιλίας Βασίλη Κικίλια και στις τρεις ναυτιλιακές εταιρείες (Fast Ferries, Golden Star Ferries, SeaJets) που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο λιμάνι, σημειώνουν ότι οι ναυτεργάτες έχουν πλήρη επίγνωση ότι βρισκόμαστε σε περίοδο θερινών διακοπών και κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια, παρά τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, χρειάζεται ανάσες ξεκούρασης.
«Υπουργείο Ναυτιλίας και ΣΑΣ να δώσουν λύση»
Ωστόσο, διευκρινίζουν ότι ο απεργιακός τους αγώνας είναι αποτέλεσμα των συνθηκών εργασίας και των κινδύνων που ελλοχεύουν από την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις μειωμένες οργανικές συνθέσεις και τα πρόσθετα προβλήματα με τα οποία επιφορτίζονται με διανυκτερεύσεις εκτός λιμένα της Ραφήνας.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι με ευθύνη της κυβέρνησης, του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), που αποτελείται από εκπροσώπους του υπουργείου Ναυτιλίας, των εφοπλιστών, της ΠΝΟ, εγκρίθηκαν δρομολόγια ακτοπλοϊκών πλοίων που υπερβαίνουν τις δυνατότητες ελλιμενισμού στο λιμάνι της Ραφήνας, με αποτέλεσμα ορισμένα πλοία να διανυκτερεύουν εκτός λιμένα δημιουργώντας κινδύνους για τη ναυσιπλοΐα, και ζητούν από το υπουργείο Ναυτιλίας και το ΣΑΣ να αναλάβουν τις ευθύνες τους δίνοντας άμεσα λύση.
Τέλος, ενημερώνουν, κατά τη διάρκεια της απεργίας και λόγω μη ύπαρξης χώρου πρόσδεσης, να μην προσεγγίσουν το λιμάνι της Ραφήνας πλοία από άλλα λιμάνια.
Η ΠΕΝΕΝ (ναύτες), που πραγματοποίησε και την τρίωρη στάση εργασίας την περασμένη Παρασκευή στο λιμάνι της Ραφήνας, στέλνει το δικό της μήνυμα προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και τον υπουργό Ναυτιλίας, λέγοντας «μη διανοηθείτε να κόψετε εισιτήρια ή να κατεβάσετε επιβάτες στο λιμάνι», «μην τολμήσετε να επιχειρήσετε υπονόμευση της απεργίας μας».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...