Τελευταία νέα
ΠΑΣΟΚ για ΟΣΔΕ 2026: Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει ένα πρωτοφανές φιάσκο σε πρωθυπουργική φιέστα Πυρκαγιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Εύβοια και Βοιωτία [χάρτης] Θανάσης Αυγερινός κατά Καρυστιανού: Κάποιοι ονειρεύονται βουλευτικά έδρανα και συνωμοσίες ΚΚΕ για Θέουτα: Δεν υπάρχει «καλή εφαρμογή» του «αντιδραστικού Συμφώνου της ΕΕ για τη μετανάστευση και το Άσυλο» Πώς πρέπει να πληρωθείς εάν εργάζεσαι τον Δεκαπενταύγουστο – Οδηγίες από τη ΓΣΕΕ Μύκονος: Νεκρός 42χρονος μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με ΙΧ Αίτημα Πιερρακάκη στην Κομισιόν για την ενεργοποίηση της ρήτρας διαφυγής για την ενεργειακή ανθεκτικότητα Ασε την κορδέλα, πιάσε το μυστρί Συνάντηση Μητσοτάκη – Αγγελούδη: Καλλιεργούν κλίμα ευφορίας αλλά θα δείξει το αποτέλεσμα Παπασταύρου: Η συμφωνία Meridiam δημιουργεί νέα και ισχυρή δυναμική για την υλοποίηση του GSI Πόρτο Γερμενό: Σε εξέλιξη οι αυτοψίες στις πυρόπληκτες κατοικίες – Οι οδηγίες του δήμου Μάνδρας Δέκα ερωτήματα για την παράδοση σε γαλλική εταιρεία του στρατηγικού «καλωδίου» GSI – Επέρχεται νέο ναυάγιο ;-Η Τουρκία δεν υποχωρεί !
Thepressproject.gr

Νέα πυρά Αυγερινού κατά κόμματος Καρυστιανού: «Κάποιοι άλλοι ονειρεύονται βουλευτικά έδρανα και συνωμοσίες»

Ο Θανάσης Αυγερινός, δημοσιογράφος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της Μαρίας Καρυστιανού, «Ελπίδα για τη Δημοκρατία», υιοθετεί τις καταγγελίες αποχωρήσαντος στελέχους για έλλειψη δημοκρατικών διαδικασιών στο εσωτερικό του κινήματος και αφήνει αιχμές για κάποιους που «ονειρεύονται βουλευτικά έδρανα και συνωμοσίες».Νέα παρέμβαση για όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του κόμματος Καρυστιανού έκανε ο Θανάσης Αυγερινός, αυτή τη φορά υιοθετόντας την αιχμηρή κριτική πρώην στελέχους του κινήματος.
Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος σχολίασε συνέντευξη του Τάκη Κοτσόργιου, ενός από τα στελέχη που αποχώρησαν καταγγέλλοντας έλλειμμα εσωτερικής δημοκρατίας.
Στην ανάρτησή του τόνισε ότι ο Τάκης Κοτσόργιος, ψαράς και πρώην δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, περιγράφει με ακρίβεια όσα –κατά τον ίδιο– λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό του πολιτικού φορέα.
Ακόμα, αντιπαρέβαλε εκείνους που επιδιώκουν ένα κίνημα στο οποίο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των μελών του με όσους, όπως υποστήριξε, «ονειρεύονται βουλευτικά έδρανα και συνωμοσίες».
«Κάποιοι άλλοι ονειρεύονται βουλευτικά έδρανα και συνωμοσίες», έγραψε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας με νόημα ότι η δημοκρατία θα τους «ξυπνήσει απότομα» και θα τους χαλάσει το όνειρο.
Η παρέμβαση Αυγερινού αποτελεί ακόμη ένα επεισόδιο στην ανοιχτή πλέον αντιπαράθεσή του με την ηγεσία της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», μετά την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου και την απόφαση του κινήματος να τον θέσει εκτός των τάξεών του.
Αναλυτικά η ανάρτησή του Θανάση Αυγερινού:
«Πιο απλά και κατανοητά δεν γίνεται απ’ όσο τα λέει ο αγωνιστής ψαράς Τάκης Κοτσόργιος από το Μεσολόγγι… Κάποιοι ενδιαφέρονται για δημοκρατία και εξουσία στα χέρια των μελών ενός Κινήματος, δηλαδή των ίδιων των πολιτών, ώστε να αντιμετωπιστούν με κοινό αγώνα τα πολυάριθμα υπαρξιακά προβλήματα της χώρας, κάποιοι οραματίζονται πολιτικές για μια όρθια, αξιοπρεπή, ελεύθερη, ανεξάρτητη Ελλάδα και κάποιοι άλλοι ονειρεύονται βουλευτικά έδρανα και συνωμοσίες, όταν η δημοκρατία τους ξυπνήσει απότομα και τους χαλάσει το όνειρο…».

Πιο απλά και κατανοητά δεν γίνεται απ’ όσο τα λέει ο αγωνιστής ψαράς Τάκης Κοτσόργιος από το Μεσολόγγι… Κάποιοι ενδιαφέρονται για δημοκρατία και εξουσία στα χέρια των μελών ενός Κινήματος, δηλαδή των ίδιων των πολιτών, ώστε να αντιμετωπιστούν με κοινό αγώνα τα πολυάριθμα…
— Avgerinos Thanassis (@AvgerinosMoscow) August 5, 2026

Όσον αφορά τις καταγγελίες του κ. Κοτσόργιου, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου, ψαράς και μέλος του Αγροτικού Τομέα της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία», ανακοίνωσε την αποχώρησή του, κάνοντας λόγο για αποφάσεις που λαμβάνονταν από διορισμένα και όχι από εκλεγμένα όργανα.
Οπως κατήγγειλε, όταν στελέχη στην Αιτωλοακαρνανία επιχείρησαν να προχωρήσουν σε εκλογές για την ανάδειξη νομαρχιακής επιτροπής, η διαδικασία δεν επετράπη, καθώς ακόμη και οι συντονιστές των τοπικών επιτροπών ορίζονταν από την ηγεσία.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι «δεν λειτουργεί η δημοκρατία μέσα στο κίνημα» και πως οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν εφαρμόζονταν σε κανένα επίπεδο. Οπως εξήγησε, η συνείδησή του δεν του επέτρεπε να συνεχίσει να συμμετέχει σε έναν πολιτικό φορέα τον οποίο δεν μπορούσε πλέον να υπερασπιστεί.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...