Τελευταία νέα
Global Sumud Flotilla: «Συγχαρητήρια» του Νετανιάχου για την επίθεση κατά του στολίσκου Ο Ζοσέ Μουρίνιο επιστρέφει στη Ρεάλ Μαδρίτης Ερώτηση Κουντουρά – Αρβανίτη στην Κομισιόν για τους πυροσβέστες: Ζητούν θεσμική αναγνώριση στην ΕΕ των μορφών καρκίνου ως επαγγελματικών ασθενειών Θεανώ Φωτίου: “Δεν δικαιολογούνται αυταπάτες ότι αν δεν πέσει η Δεξιά μπορούν να εφαρμοστούν πολιτικές που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τη στεγαστική κρίση στη χώρα μας.” Ζαμπάρας: Δεν αποκλείει “μεταγραφή” στο κόμμα Τσίπρα- “Δεν αρνούμαι τίποτα” ΣΥΡΙΖΑ για Ομάδα Αλήθειας: Η ΝΔ υιοθετεί επίσημα τον μηχανισμό δολοφονίας χαρακτήρων Ο Ζαμπάρας δεν αποκλείει «μεταγραφή» στο κόμμα Τσίπρα: «Δεν αρνούμαι τίποτα» «Το να μη δώσουμε δικαιώματα ή να μη μας κακοχαρακτηρίσουν, αυτά παραμένουν ακόμα πολύ έντονα» Τσίπρας: «Δεν θα έρθουν για να μου επιβάλουν και ατζέντες» Μαρινάκης για ΚΥΣΕΑ και «γκρίζο» νόμο Τουρκίας: «Τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν αμφισβητούνται» Σε Γερμανία και Αυστρία ο Δένδιας Υποκλοπές: Απόρρητη συνεδρίαση στη Βουλή με Δεμίρη και Τζαβέλλα – Σκληρή γραμμή από ΠΑΣΟΚ
Indicator.gr

«Ναι» στο μπλόκο στα ηλεκτρικά πατίνια λέει ο Δούκας – Νέα ενημέρωση για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε σήμερα Δευτέρα (18/5) στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ανοίγοντας τη συζήτηση για τα μεγάλα ζητήματα της πρωτεύουσας. Από την καθημερινότητα των πολιτών και τον υπερτουρισμό, μέχρι τα ηλεκτρικά πατίνια, τα έργα στον Βοτανικό και τις πολιτικές εξελίξεις, ο δήμαρχος τοποθετήθηκε σε μια σειρά από θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης.
Δούκας: Τι είπε για την ορκωμοσία του Πέτρου Κωνσταντίνου
Αναφερόμενος στην υπόθεση της ορκωμοσίας του Πέτρου Κωνσταντίνου, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε πως η επανάληψη της διαδικασίας έγινε αποκλειστικά για τυπικούς λόγους, καθώς – όπως υποστήριξε – η ορκωμοσία είχε πραγματοποιηθεί κανονικά από την αρχή.
«Υπήρξε κανονικός όρκος. Απλά δεν υπήρξε, έτσι όπως διαφάνηκε, ενώ υπέγραψε ο κύριος Κωνσταντίνου, η επανάληψη», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ακόμη ότι η συγκεκριμένη πολιτική δήλωση της παράταξης γίνεται εδώ και περίπου μία δεκαετία, τόσο κατά τη θητεία του Γιώργου Καμίνη όσο και του Κώστα Μπακογιάννη.
«Για να είμαστε απολύτως εντάξει και στο τυπικό κομμάτι, έγινε επανάληψη και προχωράμε», ανέφερε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι «απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται τέτοιες διαδικασίες για πολιτικά οφέλη».
«Η Αθήνα να δράσει τώρα για να μη γίνει Βαρκελώνη»
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Χάρης Δούκας και στο ζήτημα του τουρισμού στην Αθήνα, με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που είχε με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σχετικά με τη φέρουσα ικανότητα της πόλης.
Όπως ανέφερε, η Αθήνα αποτελεί πλέον τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας, φιλοξενώντας σχεδόν 8 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, με μέση διάρκεια παραμονής τις 3,5 ημέρες.
Παρότι – σύμφωνα με σχετική μελέτη – η κατάσταση δεν έχει φτάσει ακόμη στα επίπεδα υπερτουρισμού που αντιμετωπίζουν πόλεις όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα πρόληψης.
«Πρέπει να δράσουμε σαν να είμαστε Βαρκελώνη για να μη συμβεί αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.
Δούκας: Πρόταση για «πάγωμα» Airbnb σε κορεσμένες περιοχές
Στο πλαίσιο αυτό, ο Χάρης Δούκας πρότεινε «πάγωμα» της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε περιοχές που παρουσιάζουν ήδη κορεσμό, ενώ άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο επανεξέτασης της περαιτέρω ξενοδοχειακής ανάπτυξης σε γειτονιές όπως το Κουκάκι, η Ακρόπολη και η Πλάκα.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι μέρος του τέλους διαμονής που πληρώνουν οι επισκέπτες θα πρέπει να επιστρέφει στον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να χρηματοδοτούνται έργα υποδομής και παρεμβάσεις στην πόλη.
«Οι τουρίστες πάνε στα πολυτελή ξενοδοχεία και δίνουν 10 ευρώ τη μέρα. Από αυτό καταλήγει στον Δήμο Αθηναίων 0 ευρώ. Παγκόσμια πρωτοτυπία», ανέφερε χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη συμφώνησε πως χρειάζεται αλλαγή στο ισχύον πλαίσιο.

«Ανοιχτή πιλοτικά για 3 μήνες η Β. Όλγας, δεν πολέμησα το έργο»
Ο Χάρης Δούκας στάθηκε ιδιαίτερα στις παρεμβάσεις στη Βασιλίσσης Όλγας, σημειώνοντας ότι ο δρόμος άνοιξε πιλοτικά για τρεις μήνες με δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
Όπως ξεκαθάρισε, δεν είχε αντιταχθεί στο έργο, αλλά από την πρώτη στιγμή είχε εκφράσει τη θέση πως η περιοχή θα έπρεπε να λειτουργήσει ως πολυτροπικός δρόμος και όχι ως πλήρως πεζοδρομημένος άξονας.
«Δεν το είχα πολεμήσει το έργο, το αντίθετο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Αθηναίων υποστήριξε ότι τελικά εφαρμόστηκε ένα πιο ισορροπημένο μοντέλο κυκλοφορίας, με πρόσβαση τόσο για οχήματα όσο και για μέσα μαζικής μεταφοράς.
«Τελικά υπάρχουν λωρίδες, τελικά είναι ήπια η κυκλοφορία, τελικά μπαίνουν αμάξια και μέσα μαζικής μεταφοράς. Τέλος καλό, όλα καλά», σχολίασε.

Το σχόλιο για τα ηλεκτρικά πατίνια
Ο Χάρης Δούκας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ηλεκτρικών πατινιών, χαρακτηρίζοντας σωστή την απαγόρευση που αποφασίστηκε, ενώ εξήγησε πως ο Δήμος Αθηναίων δεν είχε ουσιαστικά τη δυνατότητα να επιβάλει περιορισμούς, καθώς οι άδειες χορηγούνταν από το υπουργείο και όχι από τον δήμο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Αθήνα δραστηριοποιούνται τρεις μεγάλες και αρκετές μικρότερες εταιρείες, με τον συνολικό αριθμό των ηλεκτρικών πατινιών να φτάνει περίπου τις 5.000.
Ο δήμαρχος αποκάλυψε ότι ο δήμος είχε επιχειρήσει να εφαρμόσει αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο όμως απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
«Εμείς φτιάξαμε μια κανονιστική η οποία μας γύρισε πίσω από την αποκεντρωμένη γιατί ήταν πάρα πολύ αυστηρή», είπε.
Παράλληλα, τόνισε ότι μέχρι πρόσφατα υπήρχαν σοβαρά κενά στους κανόνες λειτουργίας και ασφάλειας.
«Μπορούσε δηλαδή ένας ανήλικος να πάρει ένα πατίνι και να τρέχει με όση ταχύτητα θέλει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, περιέγραψε και τις δυσκολίες απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων πατινιών από τον δρόμο, λέγοντας ότι ο δήμος δεν είχε δικαίωμα άμεσης παρέμβασης.
«Μου λένε γιατί δεν τα μαζεύεις δήμαρχε. Αν είναι ένα πατίνι μόνο κάπου παρατημένο δεν μου επιτρέπεται να το μαζέψω», είπε, εξηγώντας πως απαιτείται πρώτα ειδοποίηση της εταιρείας και αναμονή αρκετών ωρών.

Ο Χάρης Δούκας για τα έργα στον Βοτανικό για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα έργα για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, υποστηρίζοντας ότι οι εργασίες εξελίσσονται κανονικά.
Όπως αποκάλυψε, στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να φτάσει από την Ιταλία και το στέγαστρο του γηπέδου, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά συνοδά έργα υποδομής στην περιοχή.
Ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι δημιουργούνται συνολικά 8 χιλιόμετρα νέων οδικών αξόνων, μεταξύ των οποίων και η νέα λεωφόρος Προφήτη Δανιήλ με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, με στόχο την αποσυμφόρηση του Κηφισού.
Παράλληλα, προχωρά και η δημιουργία 25 στρεμμάτων πρασίνου κάτω από τη λεωφόρο Αθηνών, όπου προβλέπονται γήπεδα μπάσκετ και πάρκα σκύλων.
Αναφερόμενος στο ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου, ο Χάρης Δούκας δήλωσε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του νέου γηπέδου θα ξεκινήσει το δεύτερο στάδιο της ανάπλασης για το «Απόστολος Νικολαΐδης».
Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί τρόπος να διατηρηθεί η ιστορική κερκίδα του γηπέδου, ενώ εξετάζεται και η δημιουργία μουσείου και πάρκου στην περιοχή.

The post «Ναι» στο μπλόκο στα ηλεκτρικά πατίνια λέει ο Δούκας – Νέα ενημέρωση για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...