Τελευταία νέα
Πολάκης vs Γεωργιάδη: Στήνει «πλυντήριο» στην Ψυχιατροδικαστική -Ασυλία σε γυναικοκτόνους και VIP ασθενείς Αχαΐα: Προφυλακίστηκε 50χρονος για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων – Τον κατήγγειλαν οι κόρες και οι ανιψιές του Εφιάλτης για μητέρα δύο ανήλικων παιδιών στην Κρήτη: Ο σύντροφός της τη μαστίγωνε με καλώδιο τηλεόρασης Αδιόρθωτος Αδωνις: Για τις επιθέσεις σε δύο δημοσιογράφους δεν μετανοιώνει Μεταμόρφωση: Συγκίνησε 88χρονος δρομέας – «Σκεφτόμουν τη γυναίκα μου που έχει φύγει από τη ζωή» Για εγκλήματα πολέμου εγκαλεί τον Νετανιάχου ο πρόεδρος της Αυστρίας Ελληνοτουρκικά: Τι προσδοκά η Αγκυρα ρίχνοντας τους τόνους; Άδωνις Γεωργιάδης: Η Μαρία Καρυστιανού ανάμεσα στα ευρήματα του Medwatch – Διαφημίζει ότι είναι κβαντική γιατρός με μηχάνημα βιοανάδρασης Η Καρυστιανού στα «δίχτυα» του MedWatch: «Έχει ένα μηχάνημα βιοανάδρασης που δεν υπάρχει», λέει ο Γεωργιάδης Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να ανακουφίσει τους πολίτες από την ακρίβεια Η εμπλοκή Πατούλη σε αποτοξινώσεις με παράνομα σκευάσματα ΜέΡΑ25: Η επέτειος της ίδρυσης του ΕΑΜ θυμίζει ότι η εθνική ανεξαρτησία είναι αδιαχώριστη από τη λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική απελευθέρωση
Newsit.gr

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς παρέλαβε το πτυχίο του Βαγγέλη Γιακουμάκη από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων

Μια συμβολική πράξη με βαρύ συναισθηματικό φορτίο πραγματοποιήθηκε σήμερα (24.06.2026) στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, εκεί όπου ο Βαγγέλης Γιακουμάκης φοίτησε πριν η ζωή του κοπεί με τραγικό τρόπο, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μαργαρίτη Σχοινά να παραλαμβάνει το τιμητικό πτυχίο του αδικοχαμένου σπουδαστή.
Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, η υπόθεση του οποίου σημάδεψε βαθιά την ελληνική κοινωνία, τιμήθηκε από τη Σχολή Γάλακτος, με τον Μαργαρίτη Σχοινά να δηλώνει συγκινημένος ότι θα παραδώσει το πτυχίο στους γονείς του την Παρασκευή (26.06.2026). Μια κίνηση που, όπως είπε, αποτελεί «χρέος τιμής» της πολιτείας στη μνήμη του.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρέλαβε το πτυχίο από τη διεύθυνση της Σχολής, σε μια τελετή χαμηλών τόνων αλλά υψηλού συμβολισμού. Δεν ήταν μια τυπική απονομή. Ήταν μια καθυστερημένη αναγνώριση, ένα μικρό θεσμικό «παρών» απέναντι σε μια οικογένεια που κουβαλά μια απώλεια χωρίς επιστροφή.
«Εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας εκπληρώσαμε σήμερα, μαζί με τη Διεύθυνση της Σχολής Γάλακτος, ένα χρέος τιμής στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη», ανέφερε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, κρατώντας στα χέρια του το τιμητικό πτυχίο. Όπως είπε, πρόκειται για κάτι που «χρειάζεται και η οικογένεια και η σχολή και η πολιτεία», ώστε να επουλωθεί, έστω και συμβολικά, μια βαθιά πληγή.

Με ξεχωριστή συγκίνηση παρέλαβα σήμερα το Πτυχίο του Βαγγέλη Γιακουμάκη από τη Σχολή Γάλακτος Ιωαννίνων. Θα το παραδώσω στους γονείς του την Παρασκευή. Ένα οφειλόμενο χρέος τιμής της Πολιτείας στη μνήμη του Βαγγέλη.Η Σχολή Γάλακτος φάρος γνώσης για τους νέους κτηνοτρόφους. pic.twitter.com/fmwDv5Gz9e
— Margaritis Schinas (@MargSchinas) June 24, 2026
 
Η υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη παραμένει μια από τις πιο τραγικές υποθέσεις που συγκλόνισαν τη χώρα. Ο νεαρός σπουδαστής από την Κρήτη εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2015 στα Ιωάννινα και εντοπίστηκε νεκρός περίπου έναν μήνα αργότερα. Όσα ακολούθησαν έφεραν στο φως μαρτυρίες για σωματική και λεκτική βία που είχε υποστεί, αναδεικνύοντας με οδυνηρό τρόπο το ζήτημα του εκφοβισμού και της σιωπής γύρω από αυτόν.
To άρθρο Ο Μαργαρίτης Σχοινάς παρέλαβε το πτυχίο του Βαγγέλη Γιακουμάκη από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...