Τελευταία νέα
«Παιδική Χαρά»: Στη φυλακή η 35χρονη σύντροφος του προέδρου Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Φόβοι στη Τουρκία για αρνητικές επιπτώσεις από το αποτέλεσμα της κάλπης Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Αύξηση θανάτων 39,3% έως το 2050 προβλέπει μελέτη Αρβανίτης για αεροδρόμιο Χίου: «Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αγνοεί τους ανθρώπους των ακριτικών περιοχών» Γεραπετρίτης: Εάν η Τουρκία παρεμποδίσει την πόντιση του καλωδίου θα αντιμετωπιστεί επιχειρησιακά Επιχείρηση του ελληνικού FBI: Πέντε συλλήψεις για εκβιασμούς, χειροβομβίδες και απόπειρα δολοφονίας ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: Αποδείχθηκε τροχονόμος των συμφερόντων, των ολιγοπωλίων και των funds Το Σκασιαρχείο: – Τεύχος Νοέμβριος 2026 ΕΛΣΤΑΤ: Αυξημένες κατά 25,6% οι υιοθεσίες – Εγιναν 378 μέσα σε έναν χρόνο Ενας στους δύο… δεν πληρώνεται τις υπερωρίες ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Σιγή ασυρμάτου για τα δωράκια στα funds – Θα δραπετεύσει ξανά από τη λογοδοσία» Υπόθεση ΜΚΟ: «Δείχνει» τον σύζυγό της η 35χρονη για τις δωρεές των 2,9 εκατ. ευρώ
Efsyn.gr

Πανελλαδική στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου

Στην πανελλαδική στάση εργασίας (12.00-15.00) που προκήρυξε η ΟΔΥΕ για την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2026, συμμετέχουν καθολικά οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας.
Σε ανακοίνωσή τους, καλούν σε προσυγκέντρωση στην Ευελπίδων στις 12.00 μπροστά στο κτίριο 6 αλλά και στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 13.00 ενάντια στην Συνταγματική Αναθεώρηση.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας:
«Η νέα δικαστική χρονιά ξεκινά και όλα τα παλιά προβλήματα παραμένουν στη θέση τους και οξύνονται:
— Οι κενές οργανικές θέσεις στις δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας παραμένουν εκατοντάδες καθώς ο αριθμός των προσλήψεων ελάχιστα ξεπερνά τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων και των παραιτήσεων που αυξάνονται λόγω των συνθηκών εργασίας και των χαμηλών αμοιβών.
— Οι μισθοί μας δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά ενώ οι κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ μόνο ως πρόκληση μπορούν να αντιμετωπιστούν όταν αφορούν μια αύξηση από τον 4/2027 της τάξης των 30-40 Ευρώ μικτά και ένα εφάπαξ επίδομα ύψους 257-389 Ευρώ που θα δοθεί σε 1,5 χρόνο!
— Τα προβλήματα που κατ’ επανάληψη έχουμε αναδείξει και αφορούν τις συνθήκες εργασίας και τις ελλείψεις σε μέτρα προστασίας παραμένουν σημαντικά και εγκυμονούν νέους κινδύνους.
Ταυτόχρονα και πλάι σε αυτά ήρθε να προστεθεί και η άσκηση ποινική δίωξης σε βάρος συναδέλφισσας – μέλους του Συλλόγου μας, η οποία ανοίγει επικίνδυνους δρόμους ως προς την ποινικοποίηση παραπτωμάτων που κατά βάση αφορούν την πειθαρχική διαδικασία και μόνο.
Συμμετέχουμε μαζικά στη στάση εργασίας γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με αυτές τις συνθήκες εργασίας, τους μισθούς φτώχειας, τις άδικες διώξεις. Δεν ανεχόμαστε οι δικές μας ανάγκες να μπαίνουν στην «πρέσα» των δημοσιονομικών αντοχών και της «κοστολόγησης» ενώ, την ίδια στιγμή, δαπανώνται υπέρογκα ποσά για τα συμφέροντα των λίγων.
Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στις 16/9, ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, όπως αποφάσισε η ΟΔΥΕ, το προσεχές δίμηνο για να διεκδικήσουμε λύσεις στα μεγάλα και διαρκώς διογκούμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε!
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!
Για να εργαζόμαστε σε συνθήκες ασφαλείς και ανθρώπινες, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην κινδυνεύουμε στον χώρο δουλειάς, για την προστασία της υγείας μας.
Για να επαναχορηγηθεί το επίδομα ειδικών συνθηκών, ως έμπρακτη αναγνώριση των ιδιαίτερα δύσκολων και επικίνδυνων συνθηκών που βιώνουμε καθημερινά στις δικαστικές υπηρεσίες.
Για να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών, με μαζικούς διορισμούς δικαστικών υπαλλήλων όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.
Για να πληρώνεται η εργασία που παρέχουμε υποχρεωτικά – και επί χρόνια δεν αμείβεται – κατά τις εξαιρέσιμες ημέρες (Σαββατοκύριακα και αργίες).
Για να καταδικάσουμε κάθε άδικη δίωξη σε βάρος συναδέλφου και κάθε απόπειρα εκφοβισμού των δικαστικών υπαλλήλων με άσκηση ποινικών διώξεων.
Για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο και τις άλλες αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης.»

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...