Τελευταία νέα
Η Κομισιόν ανακοίνωσε τσάντα έκτακτης ανάγκης για αυτονομία 72 ωρών σε περίπτωση καταστροφής: Τι πρέπει να περιέχει Βεβαιότητα Γεραπετρίτη πως η Τουρκία δεν θα αντιδράσει για το καλώδιο διασύνδεσης  «Διόδια» 308 ευρώ τον μήνα για να φτάσουν εκπαιδευτικοί στα σχολεία! Το πινγκ πονγκ Μητσοτάκη – Χατζή για την ημερομηνία των εκλογών: «6 Ιουνίου, το βγάλαμε το θέμα» «Παιδική Χαρά»: Στη φυλακή η 35χρονη σύντροφος του προέδρου Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Φόβοι στη Τουρκία για αρνητικές επιπτώσεις από το αποτέλεσμα της κάλπης Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Αύξηση θανάτων 39,3% έως το 2050 προβλέπει μελέτη Αρβανίτης για αεροδρόμιο Χίου: «Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αγνοεί τους ανθρώπους των ακριτικών περιοχών» Γεραπετρίτης: Εάν η Τουρκία παρεμποδίσει την πόντιση του καλωδίου θα αντιμετωπιστεί επιχειρησιακά Επιχείρηση του ελληνικού FBI: Πέντε συλλήψεις για εκβιασμούς, χειροβομβίδες και απόπειρα δολοφονίας ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: Αποδείχθηκε τροχονόμος των συμφερόντων, των ολιγοπωλίων και των funds Το Σκασιαρχείο: – Τεύχος Νοέμβριος 2026
Libre.gr

ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: Αποδείχθηκε τροχονόμος των συμφερόντων, των ολιγοπωλίων και των funds

Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη ραδιοφωνική του συνέντευξη, κατηγορώντας τον ότι αποφεύγει να απαντήσει στην πρόκληση του Νίκου Ανδρουλάκη να εμφανιστεί στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής και να δώσει εξηγήσεις για τις κυβερνητικές ρυθμίσεις υπέρ των funds.

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «σιγή ασυρμάτου», υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα αποφύγει για ακόμη μία φορά τη λογοδοσία. Αντί να απαντήσει στην πρόκληση του προέδρου του κόμματος, σημειώνει, επέλεξε να αναφερθεί εκ νέου στη διακυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, επιχειρώντας να επαναφέρει το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος».

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει τις αναφορές του πρωθυπουργού σε ομοιότητες με τον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει υιοθετήσει αντίστοιχες πρακτικές στη διαχείριση των θεσμών και στις σχέσεις της με τις ανεξάρτητες αρχές. Κάνει, επίσης, λόγο για εμμονή στα υπερπλεονάσματα μέσω των έμμεσων φόρων και για ακόμη πιο σκληρή πολιτική απέναντι στους δανειολήπτες.

Η ανακοίνωση στρέφεται και κατά της τοποθέτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την πρόσβαση των ανηλίκων στις ψηφιακές πλατφόρμες. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης ουσιαστικά παίζει το παιχνίδι των μεγάλων πλατφορμών», με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντά ότι είναι «κωμικό» να ακούει τέτοιες κατηγορίες από έναν πρωθυπουργό που, κατά την εκτίμησή του, εξυπηρετεί τα συμφέροντα ολιγοπωλίων και funds.

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ υπεραμύνεται της τροπολογίας που κατέθεσε για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο. Η πρόταση προβλέπει απαγόρευση πρόσβασης στις ψηφιακές πλατφόρμες έως την ηλικία των 13 ετών και περιορισμένη, υπό γονική εποπτεία, πρόσβαση για παιδιά ηλικίας 13 έως 14 ετών. Όπως υποστηρίζει, η συγκεκριμένη προσέγγιση βασίζεται στις θέσεις της διεθνούς και ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, στην αρχή της αναλογικότητας και στο ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Θα αναμέναμε ο Πρωθυπουργός να έχει το πολιτικό σθένος να ανακοινώσει στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι θα αποδεχτεί την πρόκληση που του απηύθυνε δημόσια ο Νίκος Ανδρουλάκης να εμφανιστεί αύριο στην Ολομέλεια και να δώσει απαντήσεις για τα «δωράκια» της κυβέρνησης του στα funds.

Σιγή ασυρμάτου. Θα δραπετεύσει για άλλη μια φορά από τη λογοδοσία.

Αντ’ αυτού, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε ξανά να αναμετρηθεί με τη διακυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για να κάνει τη βολική σύγκριση «Μητσοτάκης ή χάος».  Όσο, δε, για το ποιος μοιάζει με τον Α. Τσίπρα, ας κοιτάξει στον καθρέφτη του. Σύντομα θα καταλάβει πως τον ξεπέρασε. Τα ίδια και χειρότερα παιχνίδια με τους θεσμούς, ίδιες επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές, ίδια εμμονή  στα υπερπλεονάσματα των έμμεσων φόρων, ακόμα πιο σκληρή πολιτική ομηρίας των δανειοληπτών.

Σήμερα, τέλος, ήταν σαν να ακούγαμε από τη φωνή του Κυριάκου Μητσοτάκη τα λόγια του Άδωνι Γεωργιάδη: «Ο κ. Ανδρουλάκης ουσιαστικά παίζει το παιχνίδι των μεγάλων πλατφορμών», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Είναι έως και κωμικό να το ακούμε αυτό από το στόμα του Πρωθυπουργού που αποδείχθηκε τροχονόμος των συμφερόντων, των ολιγοπωλίων και των funds.

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία προτείνοντας απαγόρευση πρόσβασης ως την ηλικία των 13 ετών και περιορισμένη, γονικά εποπτευόμενη πρόσβαση των ανηλίκων από 13 έως 14 ετών, ώστε οι μεγαλύτεροι έφηβοι να ενταχθούν με ασφάλεια στο ψηφιακό περιβάλλον, θέση που βασίζεται στην άποψη της διεθνούς και ελληνικής επιστημονικής κοινότητας, την αναλογικότητα και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...