Τελευταία νέα
Κύπρος: Πνίγηκε 27χρονος στη Λεμεσό – Έπεσε από καταμαράν στη θάλασσα για να βρει το κινητό του «Βόμβα» Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο Δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών σε Τρίκαλα και Κάρυστο Ουκρανικό: Τι σηματοδοτεί η επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου – Drones, απειλές και διπλωματική κόντρα Κύπελλο: Εύκολη πρόκριση του Ατρόμητου στη League Phase [βίντεο] Οι δυο μαύρες τρύπες της μείωσης του ελληνικού χρέους και οι κούφιοι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη- Πιερρακάκη Μαντόνα: Το φωτογραφικό άλμπουμ από τα γενέθλιά της στην Ελλάδα – «Φάε, προσευχήσου, αγάπα, χόρεψε» [εικόνες] Στη Χαλκιδική ο Κώστας Κατσαφάδος για μέτρα για τους πυρόπληκτους «Από τα βάθη της καρδιάς μου στην κορυφή του κόσμου»: Έκθεση φωτογραφίας από την FemArtAct Εργολάβοι, η «λύση» για κάθε πρόβλημα: Ολοένα και περισσότερες λειτουργίες του ΕΣΥ σε ιδιώτες Γάζα: Νέο φονικό ισραηλινό πλήγμα στο λιμάνι – Τουλάχιστον έξι νεκροί Τραγωδία στη Σίφνο: Τα απανθρακωμένα συντρίμμια του ελικοπτέρου – Νέα πλάνα
Filathlos.gr

Παραχωρεί την ΑΕΛ δωρεάν ο Νταβέλης

Στα τέλη Μαΐου η νυν διοίκηση της ΑΕΛ γνωστοποίησε την πρόθεσή της να αποχωρήσει πουλώντας όλες τις μετοχές και τα περιουσιακά στοιχεία της έως την 17η Ιουνίου, ωστόσο η απουσία κάποιου επενδυτικού ενδιαφέροντος ώθησε τον Αχιλλέα Νταβέλη να προβεί σε νέα κίνηση με στόχο την σωτηρία του συλλόγου.
Αυτή θα είναι η παραχώρηση του μετοχικού πακέτου χωρίς κάποιο οικονομικό αντίτιμο, με τον νυν ιδιοκτήτη των βυσσινί να κάνει γνωστό την Δευτέρα (15/6) μέσω μακροσκελούς ανακοίνωσης πως έχει την πρόθεση να δώσει δωρεάν τις μετοχές της ομάδας σε κάποιον που μπορεί να παρέχει σοβαρά εχέγγυα για το παρόν και το μέλλον των Θεσσαλών, θέτοντας ως νέα καταληκτική ημερομηνία προκειμένου να περάσει η ομάδα σε νέα εποχή την Κυριακή 28 Ιουνίου.
Η ανακοίνωση:
“Φίλες & Φίλοι της ΑΕΛ,
στις 27 Μαΐου 2026 δηλώσαμε την πρόθεση μας για οριστική αποχώρηση από τα δρώμενα της ΠΑΕ ΑΕΛ με την πώληση όλων των μετοχών και των περιουσιακών της στοιχείων έως την 17η Ιουνίου, θέτοντας ως κυρίαρχο στόχο την πρόσκληση ενδιαφέροντος επενδυτών με σοβαρά εχέγγυα. Είναι προφανές ότι αυτή η διαδικασία όπως ακριβώς ορίστηκε, δεν έχει αποδώσει έως τώρα τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Λαμβάνοντας λοιπόν σοβαρά υπόψην την απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος και παρότι το σκέλος των υποχρεώσεων της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι σημαντικά μειωμένο και με συνέπεια ρυθμισμένο, σε σχέση με τους προκατόχους της απερχόμενης διοίκησης κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας, η οικογένεια των ιδιοκτητών με αίσθημα ευθύνης και αναλαμβάνοντας το ιστορικό της χρέος απέναντι στην ΑΕΛ και στους Λαρισαίους συμπολίτες της, ανακοινώνει και επίσημα την πρόθεση της να παραχωρήσει εντελώς δωρεάν όλο το μετοχικό πακέτο της ΠΑΕ ΑΕΛ μόνο σε εκείνους που μπορούν να παρέχουν σοβαρά εχέγγυα για τις τρέχουσες και τις μελλοντικές υποχρεώσεις της ομάδας. Η σημερινή απόφαση είναι απολύτως εναρμονισμένη με παλαιότερη δήλωση των ιδιοκτητών, που είχε γίνει στην εκδήλωση για την επέτειο των 60 χρόνων της ΑΕΛ, στο ωδείο Λάρισας.
Επιπροσθέτως με νέα καταληκτική προθεσμία που θα ισχύει από σήμερα, δίνουμε παράταση για την προσέλκυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, έως την Κυριακή 28 Ιουνίου. Επιθυμούμε να θέσουμε ως θεματοφύλακα της νέας αυτής προσπάθειας το Δήμο Λαρισαίων, ο οποίος στο πρόσωπο του Δημάρχου και πρώτου πολίτη της πόλεως μας με το θεσμικό κύρος που διαθέτει, να μπορεί να δεχτεί τις προτάσεις και μόνο των ενδιαφερομένων, με στόχο την αποφυγή αμφισβητήσεων ή παρερμηνειών μεταξύ των εμπλεκομένων.
Μοναδικός όρος για την παραχώρηση των μετοχών μας σε πρόσωπα φυσικά ή νομικά που θα προκύψουν, είναι η επιλογή φερέγγυων επενδυτών που θα μπορούν να καλύψουν όλες τις τρέχουσες αλλά και τις ρυθμισμένες υποχρεώσεις της ΠΑΕ ΑΕΛ, με την παράθεση σοβαρών εγγυήσεων τους προκαταβολικά.
Οποιαδήποτε άλλη παράταση πέραν της 28ης Ιουνίου για εκδήλωση ενδιαφέροντος, θέτει υπό αμφισβήτηση την εγγραφή της ΑΕΛ στην SL2, καθώς ο εναπομένων χρόνος είναι πολύ συγκεκριμένος και οι συνολικές ανάγκες της ομάδος πιεστικές. Μετά και τη σημερινή μας ιστορική κίνηση, κλείνει οριστικά ο κύκλος της προσφοράς της οικογένειας Νταβέλη στην ΑΕΛ και ευελπιστούμε να προκύψει άμεσα η ορθή διοικητική συνέχεια για την ομάδα της Λάρισας.
Η απόφαση μας αυτή, καθίσταται από σήμερα αναγκαία, με μοναδικό κίνητρο την οριστική διάσωση της ομάδας από σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονούν. Στο παρόν και στο μέλλον της ΑΕΛ δεν χωρούν κερδοσκόποι ούτε επιτήδειοι, γεγονός που αυτή η διοίκηση έχει κάνει σημαία και πράξη τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Αποχωρούμε πλούσιοι σε εμπειρίες και συναισθήματα, κρατώντας για πάντα στη καρδιά μας ένα ξεχωριστό κομμάτι για τη βασίλισσα του Θεσσαλικού κάμπου. Θα είμαστε δίπλα σε κάθε διάδοχη κατάσταση εφόσον μας ζητηθεί, πιστεύοντας ακράδαντα ότι όλες οι παρελθούσες διοικήσεις έχουν προσφέρει πολλά και έχουν κάνει τις δικές τους αντίστοιχες θυσίες.
Σήμερα στη Λάρισα αποδεικνύουμε ότι η ιδέα και τα ιδανικά της ΑΕΛ ούτε πωλούνται, ούτε αγοράζονται, απλά παραχωρούνται στους καταλληλότερους όταν αυτό είναι επιβεβλημένο.
Μόνο με αυτό το τρόπο η ομάδα μας θα μπορεί να ελπίζει σοβαρά για το μέλλον της.
Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στην ΑΕΛ με τον καλπασμό του αλόγου της νίκης να ακούγεται διαχρονικά στην ελληνική επικράτεια”.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...