Τελευταία νέα
Αναβάλλεται το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη με τον Θοδωρή Φέρρη – Τι συνέβη Διάστημα: το νέο πεδίο στρατιωτικών εξοπλισμών Νύχτες Πρεμιέρας: Τρεις λόγοι που ανυπομονούμε για τη φετινή διοργάνωση Ο Αυλωνίτης «τα μαζεύει» για συνεργασία με ΕΛΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ-Πλεύση: «Μόνο με ΠΑΣΟΚ πρώτο θα ηττηθεί η ΝΔ» Ο Αυλωνίτης «μαζεύει» τα περί συνεργασιών με ΕΛΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση Ελευθερίας: «Μόνο με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα μπορεί να ηττηθεί η ΝΔ» Δίκη Τεμπών: Συγκλόνισαν οι μητέρες των θυμάτων – «Έστειλα ένα κορίτσι γεμάτο ζωντάνια και πήρα ένα φέρετρο κλειστό» Έρευνα: Η συστηματική άσκηση δεν βελτιώνει απλώς την υγεία, αλλά αφήνει βαθύτερο μοριακό αποτύπωμα στον οργανισμό Η Σδούκου είπε στον Φαραντούρη ότι χαριεντιζόταν με την Καρυστιανού και μετά τον κατηγόρησε για σεξισμό Αλλαγές στα τελωνεία από την ΑΑΔΕ: Τελωνείο Ανατολικής Αττικής στα Σπάτα και νέος «χάρτης» υπηρεσιών Μαρινάκης για επίθεση σε Σδούκου: Δεν θα συνηθίσουμε το “τέρας” της “ανθρωποφαγίας” Μαρινάκης μετά την καταγγελία Σδούκου για Φαραντούρη: «Υπάρχουν κόκκινες γραμμές, ο Ανδρουλάκης οφείλει να αντιδράσει» Γάζα: Χωρίς τέλος οι φονικές ισραηλινές επιθέσεις – Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους 11χρονο παιδί που χτυπήθηκε στο στήθος
Libre.gr

ΠΑΣΟΚ κατά Πιερρακάκη για τα καύσιμα: Η επιδότηση ανακυκλώνει την ακρίβεια

Κριτική στις ανακοινώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκου Πιερρακάκη για τη «διπλή ασπίδα» προστασίας απέναντι στο αυξημένο ενεργειακό κόστος ασκεί με ανακοίνωσή του ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι τα κυβερνητικά μέτρα δεν έχουν καταφέρει να ανακόψουν την αύξηση του ενεργειακού κόστους και επικρίνει τη θέση που εξέφρασε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στον ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την οποία το ζητούμενο δεν είναι ο μηχανισμός της παρέμβασης αλλά η επίδρασή της στην τελική τιμή.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, παρά την επιδότηση των 15 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης, η τιμή του έχει αυξηθεί κατά 9,6% από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Όπως επισημαίνει, η επιλογή του τρόπου παρέμβασης έχει σημασία, καθώς η κρατική επιδότηση συνεπάγεται δημοσιονομικό κόστος, ενώ, κατά την άποψή του, δεν οδηγεί κατ’ ανάγκη σε αντίστοιχη μείωση της τιμής.

Αντίθετα, το κόμμα υποστηρίζει ότι μια προσωρινή μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, εφόσον περάσει στην τελική τιμή, θα μπορούσε να έχει άμεσο αποτέλεσμα στην αντλία. Το ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένα ζητήσει τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, με το ζήτημα να αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία της κριτικής του προς την κυβέρνηση.

«Ο μηχανισμός δεν είναι μια απλή τεχνική λεπτομέρεια, αλλά η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα σε μια κίνηση ανακούφισης των πολιτών από την ακρίβεια και σε μια πολιτική που τελικά ανακυκλώνει την ακρίβεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων, με προσωρινή μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, στοχευμένη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων.

Παράλληλα, αμφισβητεί το επιχείρημα ότι για τη μείωση των έμμεσων φόρων απαιτείται κοινή ευρωπαϊκή απόφαση. Το ζήτημα του ΕΦΚ έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει ότι θα θέσει το θέμα στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπει κατώτατα επίπεδα φορολόγησης, αφήνοντας στα κράτη-μέλη περιθώρια για εθνικές παρεμβάσεις.

«Σε μια περίοδο νέας ενεργειακής κρίσης, το ζητούμενο δεν είναι να επιδοτεί το κράτος εκ των υστέρων ένα μέρος της ακρίβειας. Το ζητούμενο είναι να περιορίσει την επιβάρυνση στην πηγή και να προστατεύσει αποτελεσματικά το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Palmos Analysis: ΝΔ 30%, ΕΛΑΣ 15,2%, ΠΑΣΟΚ 12,8%– Στο 18% η επιρροή Σαμαρά

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...