Τελευταία νέα
«Μα, αυτός είναι ο Τσίπρας» – Η έκπληξη στο Παρίσι, η φωτογραφία με διαδηλωτή και το γαλλικό ενδιαφέρον για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ: Ζητά διαφάνεια και λογοδοσία στην ΑΑΔΕ μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση του «Χωριάτικου» Ανεπίτρεπτα μπάχαλα, θεμιτοί πόλεμοι Κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ; – Τι αποκάλυψε ο «λαγός» Άδωνις Το Τραγούδι της Ημέρας: Βαθιά στα μάτια Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ο Μητσοτάκης: Χρηματοδότηση 11,16 εκατ. για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, οδήγησε αγωνιστικό Η βόλτα Μητσοτάκη με αγωνιστικό αυτοκίνητο στις Σέρρες – Ζήτησε συγγνώμη για τα… μαλλιά του Μητσοτάκης για παράδοση ιερών κειμηλίων στις Σέρρες: Η επιστροφή της ιστορικής μνήμης στον φυσικό της χώρο είναι δικαίωση ΚΕΔΕ: Ο Κυρίζογλου απορρίπτει τις καταγγελίες Δούκα περί νοθείας- “Η ψηφοφορία έγινε φανερά” Χακίμ Τζέφρις: Ο ισορροπιστής δικηγόρος από το Μπρούκλιν – Ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: Όχι στο «θερμό επεισόδιο» με την Τουρκία για το καλώδιο ΠΑΣΟΚ: «Το δίκαιο φορολογικό σύστημα που προτείνουμε υπέρ των πολλών, προϋποθέτει φορολογικές υπηρεσίες με διαφάνεια»
Efsyn.gr

Πολωνία: Οπλισμένος σαν «αστακός» ο 25χρονος ακροδεξιός που σκόρπισε τον θάνατο στην Κρακοβία – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται η Πολωνία μετά την ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε στο ιστορικό κέντρο της Κρακοβίας, με απολογισμό έξι νεκρούς και 15 τραυματίες.
Δράστης φέρεται να είναι ένας 25χρονος ακροδεξιός Πολωνός, ο οποίος φορούσε στρατιωτικά ρούχα και αλεξίσφαιρο γιλέκο, σκορπίζοντας τον θάνατο σε μία από τις πολυσύχναστες πόλεις της χώρας.
Η υπόθεση έχει λάβει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς οι πολωνικές Αρχές προσπαθούν να συνθέσουν το προφίλ του νεαρού άνδρα, να εξακριβώσουν τα κίνητρα της επίθεσης και να διαπιστώσουν πώς απέκτησε τον οπλισμό που είχε στην κατοχή του.
Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των ερευνητών βρίσκονται αναφορές για τις ακραίες ιδεολογικές πεποιθήσεις του.
Σκηνές τρόμου στο ιστορικό κέντρο
Στο ιστορικό κέντρο της Κρακοβίας εκτυλίχθηκαν σκηνές απόλυτου τρόμου και χάους. Το όχημα του δράστη εισήλθε στην πλατεία με μεγάλη ταχύτητα, ενώ έντρομοι πολίτες έτρεχαν να σωθούν εν μέσω συνεχών πυροβολισμών. Σύμφωνα με μαρτυρία οδηγού τραμ, το όχημα δέχθηκε επίσης πυροβολισμούς.
Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο 25χρονος ήρθε αντιμέτωπος με τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ανταλλαγή πυροβολισμών. Σε εικόνες από το σημείο φαίνεται αστυνομικός να πυροβολεί τον δράστη από κοντινή απόσταση, προτού καταρρεύσει και ο ίδιος τραυματισμένος.
Στο αυτοκίνητο του 25χρονου εντοπίστηκαν βαρύς οπλισμός και πυρομαχικά. Ο δράστης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Σημειώνεται πως ανάμεσα στους έξι νεκρούς βρίσκεται μία γυναίκα βρετανικής καταγωγής. Στους 15 τραυματίες περιλαμβάνονται δύο αστυνομικοί, καθώς και πολίτες από την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Πορτογαλία και τη Ρωσία.
Νεκρά μέλη της οικογένειάς του εντοπίστηκαν στο σπίτι του
Η υπόθεση λαμβάνει ακόμη πιο δραματικές διαστάσεις, καθώς κατά την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής στο σπίτι του 25χρονου εντοπίστηκαν νεκρές δύο γυναίκες και ένας άνδρας, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέλη της οικογένειάς του.
Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, χαρακτήρισε το μακελειό τρομοκρατική επίθεση, ενώ νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών είχε δηλώσει ότι ο 25χρονος φαίνεται να έχει επηρεαστεί από ακροδεξιά ιδεολογία.
Τέλος, ο δήμαρχος της Κρακοβίας κήρυξε την πόλη σε περίοδο πένθους έως την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...