Σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη προχώρησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο MEGA, εστιάζοντας σε φλέγοντα ζητήματα όπως η οδική ασφάλεια, η εγκληματικότητα, αλλά και η χρήση ηλεκτρικών πατινιών. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέλυσε τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την προστασία των πολιτών.
Σχετικά με τα ηλεκτρικά πατίνια, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του, ιδίως όταν αυτά οδηγούνται από ανήλικα άτομα. Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, «Η δική μου προσωπική θέση είναι ότι αυτά δεν πρέπει να υπάρχουν. Είναι πολύ επικίνδυνο», τονίζοντας τον μεγάλο κίνδυνο που ενέχει η κυκλοφορία τους σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.
Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι «από εκεί και πέρα θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να το διαχειριστούμε. Πάντως, είναι κρίμα δηλαδή να χάνουν τα παιδιά τους μέσα στους δρόμους από τα πατίνια». Στο πλαίσιο αυτό, άφησε ανοιχτό το “παράθυρο” για νέες, αυστηρότερες ρυθμίσεις που ίσως περιορίσουν τη χρήση τους αποκλειστικά σε πλατείες και πεζόδρομους.
Ειδική αναφορά έκανε και στις τηλεφωνικές απάτες, ξεκαθαρίζοντας πως χρειάζονται αμεσότερες παρεμβάσεις και εκτενέστερη ενημέρωση του κοινού. Δήλωσε πως «Άνθρωποι παραδίδουν στα χέρια κάποιων την περιουσία τους», επισημαίνοντας την ανάγκη για περαιτέρω επιχειρησιακή ενδυνάμωση των αρχών, ώστε να σταματήσουν οι πολίτες να πέφτουν θύματα επιτήδειων.
Αναλύοντας τα δεδομένα για την οδική ασφάλεια και τα αλκοτέστ, ο υπουργός στάθηκε στη θετική εικόνα που διαμορφώνεται. Ανέφερε πως «έχουμε δει μείωση στα ατυχήματα. Έχουμε δει μείωση στα περιστατικά τα σαββατοκύριακα στο ΚΑΤ και στα νοσοκομεία που εφημερεύουν. Η μείωση συνίσταται στο γεγονός ότι ενώ μέχρι πέρυσι το ποσοστό αυτών που ελέγχονταν και συλλαμβάνονταν, ήτανε 5-6% πάνω από τα όρια, τώρα αυτό έχει φτάσει στο 0,7 – 0,8. Άρα αυτό σημαίνει συμμόρφωση».
Περνώντας στο κρίσιμο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας, ανακοίνωσε πως τη χρονιά που πέρασε έγιναν 22.000 καταγγελίες που οδήγησαν σε 12.000 συλλήψεις. Αποκάλυψε επίσης ότι «Αυτή τη στιγμή είναι περίπου 15.000 οι γυναίκες που έχουν βάλει στα κινητά τους το panic button», ενώ υπενθύμισε τη λειτουργία των safe houses για την άμεση προστασία των θυμάτων.
Καταλήγοντας, μίλησε για το τρέχον πολιτικό σκηνικό, τονίζοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης οφείλει να είναι η λύση των προβλημάτων της κοινωνίας και όχι οι στείρες αντιπαραθέσεις ενόψει εκλογών.
The post Προβληματισμός Χρυσοχοΐδη για τα ηλεκτρικά πατίνια και προαναγγελία για αυστηρότερες ρυθμίσεις appeared first on The Indicator.
Διαβάστε περισσότερα
