Τελευταία νέα
Κύπρος: Πνίγηκε 27χρονος στη Λεμεσό – Έπεσε από καταμαράν στη θάλασσα για να βρει το κινητό του «Βόμβα» Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο Δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών σε Τρίκαλα και Κάρυστο Ουκρανικό: Τι σηματοδοτεί η επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου – Drones, απειλές και διπλωματική κόντρα Κύπελλο: Εύκολη πρόκριση του Ατρόμητου στη League Phase [βίντεο] Οι δυο μαύρες τρύπες της μείωσης του ελληνικού χρέους και οι κούφιοι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη- Πιερρακάκη Μαντόνα: Το φωτογραφικό άλμπουμ από τα γενέθλιά της στην Ελλάδα – «Φάε, προσευχήσου, αγάπα, χόρεψε» [εικόνες] Στη Χαλκιδική ο Κώστας Κατσαφάδος για μέτρα για τους πυρόπληκτους «Από τα βάθη της καρδιάς μου στην κορυφή του κόσμου»: Έκθεση φωτογραφίας από την FemArtAct Εργολάβοι, η «λύση» για κάθε πρόβλημα: Ολοένα και περισσότερες λειτουργίες του ΕΣΥ σε ιδιώτες Γάζα: Νέο φονικό ισραηλινό πλήγμα στο λιμάνι – Τουλάχιστον έξι νεκροί Τραγωδία στη Σίφνο: Τα απανθρακωμένα συντρίμμια του ελικοπτέρου – Νέα πλάνα
Efsyn.gr

Πυρά Γεράσιμου Παπαδόπουλου κατά Ευθύμη Λέκκα για οσμή αερίου: «Η κυβερνητική ΕΡΤ δεν βρήκε κάποιον ειδικό;»

Αντίδραση στις δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμη Λέκκα, εξέφρασε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, σχετικά με την προέλευση της έντονης οσμής αερίου που είχε γίνει αισθητή σε περιοχές της Αττικής πριν από περίπου 20 ημέρες, ασκώντας δριμεία κριτική μέσω ανάρτησής του.
Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Ευθύμης Λέκκας ανέφερε ότι το επικρατέστερο σενάριο για την προέλευση της οσμής είναι κάποια ανθρωπογενής παρέμβαση.
«Από ό,τι φαίνεται, καταλήγουμε σε κάποια ανθρωπογενή παρέμβαση, πιθανότατα σε διαρροή αερίων από διερχόμενο πλοίο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Όπως εξήγησε, από τα πέντε βασικά σενάρια που εξετάστηκαν αρχικά, τα περισσότερα αποκλείστηκαν σταδιακά από τις έρευνες των αρμόδιων επιστημονικών φορέων. Μεταξύ αυτών ήταν η πιθανότητα εκπομπής αερίων από τον θαλάσσιο πυθμένα λόγω φυσικών διεργασιών ή σήψης οργανισμών, καθώς και το ενδεχόμενο διαρροής από το δίκτυο φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το σενάριο της διαρροής από χερσαίες εγκαταστάσεις δεν επιβεβαιώθηκε, καθώς το φαινόμενο εντοπιζόταν κυρίως στο παράκτιο μέτωπο.

Η αιχμηρή ανάρτηση Παπαδόπουλου για Λέκκα
Οι δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΣΠ προκάλεσαν την αντίδραση του σεισμολόγου Γεράσιμου Παπαδόπουλου, ο οποίος σε ανάρτησή του αμφισβήτησε τόσο την αρμοδιότητα όσο και την επιστημονική βάση των τοποθετήσεων.
«Εκπληκτικό! Ο υπεύθυνος της αντισεισμικής προστασίας της χώρας έκανε εκτενείς δηλώσεις στην κυβερνητική ΕΡΤ για τα αίτια της οσμής στην Αττική, θρυμματίζοντας κάθε έννοια επιστημοσύνης, ειδίκευσης και υπευθυνότητας. Και η κυβερνητική ΕΡΤ δε βρήκε κάποιον ειδικό;»

Η δημόσια αντιπαράθεση έρχεται ενώ δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για τα ακριβή αίτια του φαινομένου που είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...