Τελευταία νέα
Βίντεο από την επίσκεψη Τσίπρα στο Γεντί Κουλέ: «Τόπος φυλακίσεων, μαρτυρίου και εκτελέσεων» Βουλή: Αύριο η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού – Τι θα αναφέρει για την ανάπτυξη Νέο ρεκόρ Τεντόγλου με άλμα 6,29 μ. σε… κήπο στην Παλλήνη [βίντεο] Στόγιαν Βράνκοβιτς στην «Εφ.Συν.»: «Λάθος που έφυγα από τον Παναθηναϊκό» Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία στην Κρήτη: Απελπισμένοι οι κάτοικοι – «Αυτό το πράγμα δεν έχει ξαναγίνει» Στη Βενετία αύριο ο Ν. Δένδιας για τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας της πρωτοβουλίας ADRION ΠΑΣΟΚ: «Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες στην πλάτη της κοινωνίας» Κάλπες και οδομαχίες Μαρινάκης: Ενίσχυση του επιδόματος και χαμηλότερη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης Μαζωνάκης: Ανοίγει η έρευνα για τα κέντρα ευεξίας της ελίτ – Οι ευθύνες της πολιτείας και των θεσμικών οργάνων Θρήνος στη Γαύδο για τον 16χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο – «Μαζί του σβήνει ένα κομμάτι από το μέλλον του νησιού» ΚΚΕ κατά Μητσοτάκη: «Η πολεμική εμπλοκή και η φοροληστεία φέρνει σε αδιέξοδο το λαό – Καταπολέμηση της ακρίβειας μόνο με σύγκρουση»
Efsyn.gr

Πυροσβεστική: Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές από αμέλεια σε Πρέβεζα και Χαλκιδική

Στη διερεύνηση δύο περιστατικών πυρκαγιών από αμέλεια που εκδηλώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026, σε περιοχές της Πρέβεζας και της Χαλκιδικής, προχώρησαν τα Ανακριτικά Κλιμάκια Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Α.Κ.Α.Ε.Ε.) της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνεργασία με τις κατά τόπους ανακριτικές υπηρεσίες.
Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθησαν ένας 58χρονος ημεδαπός και μία 24χρονη ημεδαπή, οι οποίοι προέβησαν σε καύση παλετών και περιττωμάτων ζώων εντός αγροτεμαχίου στην Βαλανιδούσα του Δήμου Πρέβεζας. Η φωτιά επεκτάθηκε, με αποτέλεσμα να καούν περίπου 25 στρέμματα έκτασης με ξηρά χόρτα και πουρνάρια. Οι δύο υπαίτιοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.557,81 ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ημεδαπός στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, καθώς κατά την εκτέλεση εργασιών με ηλεκτρικό τροχό κοπής μετάλλου προκάλεσε πυρκαγιά, σε ελαιώνα και δασική έκταση με θαμνώδη βλάστηση, στην Γαλάτιστα Χαλκιδικής.
Από την 1η Ιανουαρίου έως και την 1η Ιουλίου 2026 έχουν επιβληθεί συνολικά 503 διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 594.632,62 ευρώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 145 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Από αυτές, οι 134 (92,41%) αφορούν πυρκαγιές από αμέλεια και οι 11 (7,59%) πυρκαγιές από πρόθεση.
Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και οι ανακριτικές υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος παραμένουν σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα, διενεργώντας εντατικούς ελέγχους και προχωρώντας άμεσα στην απόδοση ευθυνών όπου διαπιστώνονται παραβάσεις.
Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πυρκαγιών εξακολουθεί να οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια. Η πιστή τήρηση των μέτρων πυρασφάλειας και η αποφυγή εργασιών που ενδέχεται να προκαλέσουν σπινθήρες ή ανάφλεξη αποτελούν βασική προϋπόθεση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών των πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...