Τελευταία νέα
Οι χώρες του Κόλπου σχεδιάζουν να «απεξαρτηθούν» από το Ιράν και τον έλεγχο του Ορμούζ – Ο ρόλος της Τουρκίας Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή της σύγκρουσης των δύο ελικοπτέρων στη δυτική Αττική O Άδωνις Γεωργιάδης σε νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής λόγω των πυρκαγιών – «Το ΕΣΥ είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Η μνήμη του Ολοκαυτώματος των Ρομά είναι ασπίδα απέναντι στον φασισμό» Κυψέλη: Συνελήφθη 26χρονος για τη δολοφονία της 38χρονης Βρετανίδας Απεβίωσε ο συλλέκτης του έργου της Μαρίας Κάλλας, Δημήτρης Πυρομάλλης Ο Φοίβος Παπαδάκης δεν πήρε με καλό μάτι το νέο δίδυμο του «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 Η Ουγγαρία έκλεισε τον πυρηνικό σταθμό της για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια λόγω ξηρασίας Οι Δημοκράτες του Κασσελάκη ανακοίνωσαν συνεργασία με τον εγγονό του Ανδρέα Παπανδρέου Το νέο σχολικό εγχειρίδιο της Γ’ Γυμνασίου προωθεί έμφυλα στερεότυπα Σπαράζει καρδιές ο Τάσος Χαλκιάς για το καμμένο σπίτι του στο Πόρτο Γερμενό: «Έχυσα αίμα για να το φτιάξω» Πυρκαγιά στη Βοιωτία: Κακουργηματική δίωξη στους δύο συλληφθέντες – Καταζητείται ο ιδιοκτήτης των ανεμογεννητριών
Efsyn.gr

Σκηνές χάους στο Μπέλφαστ μετά την επίθεση με μαχαίρι σε άνδρα – Στις φλόγες οχήματα και αποκλεισμένοι δρόμοι

Νύχτα τρόμου στο Μπέλφαστ, μετά από την επίθεση με μαχαίρι ενός Σουδανού σε έναν άνδρα στη Βόρεια Ιρλανδία.
Μασκοφόροι άνδρες, ντυμένοι στα μαύρα, έβαλαν φωτιές σε κάδους και οχήματα, ανάμεσά τους και ένα λεωφορείο, στους δρόμους της πόλης.
Ορισμένοι εκτόξευσαν αντικείμενα κατά αστυνομικών. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί, ενώ κόσμος συγκεντρώνεται και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ιρλανδίας.
Η τοπική αστυνομική διεύθυνση και οι βρετανικές αρχές απηύθυναν κατ’ επανάληψη εκκλήσεις για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση στον απόηχο της επίθεσης, το βίντεο της οποίας προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη.

BREAKING: A bus has been set on fire in Belfast amid protests over the attempted beheading of a man pic.twitter.com/FX8maCMalK
— Politics UK (@PolitlcsUK) June 9, 2026

Με κουζινομάχαιρο η επίθεση του Σουδανού
Ένα βίντεο της επίθεσης, με σκληρές εικόνες, κυκλοφόρησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό εμφανίζεται ο δράστης να κάθεται πάνω σε έναν άνδρα που αιμορραγεί και κείτεται στο έδαφος, προσπαθώντας να του κόψει τον λαιμό. Τρεις άνδρες φαίνονται να παρεμβαίνουν, ένας εκ των οποίων εξουδετέρωσε τον δράστη χτυπώντας τον με ένα ρόπαλο.
Ο φερόμενος ως δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης, ηλικίας 30 ετών σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθη για απόπειρα δολοφονίας. Η αστυνομία ανέφερε πως πρόκειται για Σουδανό, αφού αρχικά δήλωσε πως είναι «πιθανώς Σομαλός».
Το θύμα, κοντά στα 40 του χρόνια, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Από τις 7 σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα, 9 το βράδυ στην Ελλάδα), εκατοντάδες διαδηλωτές – μεταξύ των οποίων πολλοί κουκουλοφόροι – είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία του Μπέλφαστ. Στήλες καπνού υψώνονταν στον ουρανό της πόλης, όπου διακρίνονταν ελικόπτερα της αστυνομίας, σύμφωνα με το AFP.

Ο δράστης, ένας άνδρας 30 ετών από το Σουδάν, με άδεια παραμονής 5 ετών, συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Οι αρχές για την ώρα αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ωστόσο γίνεται έκκληση για ψυχραιμία και ζητούν να αποφευχθούν επεισόδια στους δρόμους με την πρωθυπουργό να καλεί τον κόσμο να αντισταθεί στην υποκίνηση του μίσους.

Belfast is burning.
Britain’s politicians have failed us all. pic.twitter.com/MDqnFKoQCB
— Tommy Robinson (@TRobinsonNewEra) June 9, 2026

Καταδικάζει την επίθεση ο Στάρμερ
Και ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Σταρμερ έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση κάνοντας λόγο για ένα αποκρουστικό περιστατικό.
«Αποτρόπαιες σκηνές βίας» χαρακτήρισε ο Κιρ Στάρμερ την επίθεση με μαχαίρι όταν ο άνδρας περίπου 40 ετών δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο, τον λαιμό και την πλάτη έξω από συγκρότημα διαμερισμάτων.
Πολίτες επενέβησαν για να τον προστατεύσουν μέχρι να φτάσει η αστυνομία.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...