Τελευταία νέα
Άννα Παπαδόπουλου: Καλλιεργείται αντρική σχολή στο ΠΑΣΟΚ Ενόχληση στο ΠΑΣΟΚ για τα «πράσινα άλογα» που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης Νάβι Πιλάι για Νόμπελ Ειρήνης: «Αν χειροκροτήσετε λίγο πιο δυνατά, ίσως μοιραστώ το βραβείο με τον Τραμπ» [βίντεο] Σύνοδος Κορυφής: Πιέσεις Ελλάδας και Ιταλίας για δημοσιονομική ευελιξία, επιφυλάξεις της Κομισιόν Τι αλλάζει στους βρεφονηπιακούς σταθμούς: Τα νέα ηλικιακά όρια και οι προδιαγραφές των χώρων Η ανακοίνωση της Motor Oil για την έκρηξη στο διυλιστήριο Στην αντεπίθεση ο Σπηλιωτόπουλος: «Τα τρολάκια του Μητσοτάκη κοιτάνε το μουστάκι και αν το μαλλί μου είναι κατσαρό» Πρόωρες εκλογές στην Ισπανία: Προβάδισμα για το PP και το ακροδεξιό Vox σε δύο δημοσκοπήσεις Ποια εμβόλια πρέπει να κάνουν οι ασθενείς με νεοπλασίες Μιχαηλίδου: Αυξάνουμε τις θέσεις στην προσχολική αγωγή – Πιο ευέλικτη η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών Δούρου: Ούτε ένα δευτερόλεπτο για το Κυπριακό στην επίσκεψη Ρούμπιο  Ν. Ταχιάος: Μεγάλη μερίδα της Αριστεράς παίζει με την αγωνία των κατοίκων στην Κυψέλη
Indicator.gr

Στ. Παπασταύρου: Ισχυρά εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα για ενεργειακή θωράκιση

Στο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διεξάγεται στο Λουξεμβούργο, συμμετέχει σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό κ. Νίκο Τσάφο.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο κ. Παπασταύρου δήλωσε: «Σήμερα έχουμε μια σημαντική συνεδρίαση των Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα δίκτυα και οι διασυνδέσεις. Ήρθε επιτέλους η ώρα των αποφάσεων. Στην πραγματικότητα, η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει γρήγορα σε έναν κεντρικό σχεδιασμό. Έναν σχεδιασμό που θα επιτρέψει να δημιουργηθεί μια πραγματικά ενιαία αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Και όχι 27 κατακερματισμένες αγορές. Τα δίκτυα και οι διασυνδέσεις δεν είναι απλώς τεχνικό ζήτημα. Μας αφορά όλους. Είναι ζήτημα που επηρεάζει την ενεργειακή ασφάλεια, την ανταγωνιστικότητα και τη συνοχή της Ευρώπης, καθώς θα περιορίσει τις αποκλίσεις στις τιμές μεταξύ των κρατών μελών.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επενδύει σταθερά από το 2019 στα δίκτυα και τις διασυνδέσεις. Μόλις πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ΑΔΜΗΕ, που θα του επιτρέψει να υλοποιήσει το φιλόδοξο επενδυτικό του πρόγραμμα. Όταν ολοκληρωθούν οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις με την Κρήτη, το Βόρειο Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, αυτό θα αποφέρει όφελος ενός δισ. ευρώ στον Έλληνα καταναλωτή. Ισχυρά εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα εξασφαλίζουν ενεργειακή θωράκιση και προσιτές τιμές ενέργειας για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις. Και σε αυτό η Ευρώπη μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνει εκπτώσεις».
The post Στ. Παπασταύρου: Ισχυρά εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα για ενεργειακή θωράκιση appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...