Τελευταία νέα
Μητσοτάκης από Κοζάνη: Ο κατώτατος μισθός πριν από τις εκλογές θα ξεπεράσει τα 950 ευρώ Παναθηναϊκός: «Πράσινος» και επίσημα ο Λούζα – Υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών Καιρός: Μεταφορά σκόνης επηρεάζει τη Δυτική Ελλάδα Φονικές πλημμύρες στο Νεπάλ: Μητέρα βρήκε τον 8χρονο γιο της που νόμιζε νεκρό – Σώθηκε σκαρφαλώνοντας σε δέντρο «Έλυσες το πρόβλημα της ζωής σου»: Οι κυνικοί διάλογοι διακινητή και ψυχολόγου για το delivery των ναρκωτικών [βίντεο] Ντόρα Μπακογιάννη: “Τα Χανιά αναπτύσσονται δυναμικά” Χίος: Τιμητική διάκριση στον Δημήτρη Μελισσανίδη για την προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό και την Ορθοδοξία ΗΠΑ: Πρώτο χτύπημα μετά τις νέες κυρώσεις στο Ιράν – Εκτός χρηματοπιστωτικού συστήματος θυγατρική αιγυπτιακής τράπεζας Η κατάρρευση του «Project Ot» της Meta: Μια προσωρινή… ανθρώπινη νίκη Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Νέα άδεια λειτουργίας σε δύο από τα ιδρύματα που είχε ακυρώσει το ΣτΕ Τουρκία: Μήνυμα ενότητας προς τον μουσουλμανικό κόσμο έστειλε ο Ερντογάν – Ζητεί συμμαχίες και λιγότερες διαμάχες στο Ισλάμ Η μεγάλη ληστεία της κυβέρνηση Μητσοτάκη
Efsyn.gr

Συνέδριο ΟΛΜΕ: Πρώτη δύναμη του ΚΚΕ μετά από 46 χρόνια

Σε 1η δύναμη στο 22ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, για πρώτη φορά μετά από 46 χρόνια ανέδειξαν την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) οι χιλιάδες καθηγητές και καθηγήτριες σε όλη τη χώρα.
Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» σύμφωνα με το 902.gr σημειώνει: «Το μεγάλο βήμα έγινε! Οι χιλιάδες καθηγητές και καθηγήτριες σε όλη τη χώρα με την ψήφο τους αναδεικνύουν την “Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών” σε μια από τις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες του Δημοσίου, την ΟΛΜΕ, σε πρώτη δύναμη στο 22ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, για πρώτη φορά μετά από 46 χρόνια. Αυτό το αποτέλεσμα σημειώθηκε με σημαντική αύξηση της συμμετοχής στις αρχαιρεσίες των ΕΛΜΕ (31.703 από 29.541) και των αντιπροσώπων κατά 28.
Πρόκειται για ένα ηχηρό, ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης καθώς και των συνδικαλιστικών δυνάμεων της βολικής αντιπολίτευσης των κομμάτων της σοσιαλδημοκρατίας, αποκαθηλώνοντας την κυβερνητική παράταξη της ΝΔ από την 1η θέση, σε μια περίοδο που πληθαίνουν οι κίνδυνοι από την πολεμική εμπλοκή της χώρας μας, που η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση στη ζωή των εργαζόμενων επιδιώκοντας να έχει και “συνταγματική βούλα”.
Το αποτέλεσμα αυτό είναι νίκη των χιλιάδων εκπαιδευτικών που δίνουν καθημερινά την μάχη μέσα στην τάξη για την μόρφωση των παιδιών, χωρίς καμία στήριξη από την κυβέρνηση. Που πάλεψαν ενάντια στην κατηγοριοποίηση, την υποβάθμιση των σχολείων, την τρομοκρατία και τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Είναι νίκη των ίδιων των εκπαιδευτικών που διεκδικούν δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, που ζητούν ένα συνδικάτο ζωντανό, μαχητικό και όχι συνδικάτο που βάζει πλάτη στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.
Αυτή η ιστορική πρωτιά αποτελεί καθαρή εντολή για κλιμάκωση του αγώνα για τη μόρφωση των μαθητών μας και τα δικαιώματα των χιλιάδων συναδέλφων. Η άνοδος της ΑΣΕ σε ψήφους, αντιπροσώπους και ποσοστό για 5ο συνεχόμενο Συνέδριο και η ανάδειξή της σε 1η δύναμη και στην ΟΛΜΕ στο 22ο Συνέδριο, είναι ένα αποφασιστικό βήμα για να ανατραπεί ο συμβιβασμός και η αδράνεια στην ομοσπονδία μας. Από τη 4η θέση το 2017 στο 18ο Συνέδριο, με 55 ψήφους και 2 έδρες στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, η ΑΣΕ, 9 χρόνια μετά, στο 22ο Συνέδριο αναδεικνύεται 1η δύναμη, με 85 ψήφους και 3 έδρες στο νέο ΔΣ της ΟΛΜΕ!
Αποτελεί συνέχεια των θετικών ελπιδοφόρων αποτελεσμάτων, σε μια σειρά ομοσπονδίες του Δημοσίου, όπως η ΔΟΕ, η ΟΕΝΓΕ, αλλά και στην ίδια την ΑΔΕΔΥ, σε μια σειρά εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα.
Από αύριο κιόλας, η δύναμη αυτή κατατίθεται εκεί που ανήκει: στην προσπάθεια να αναπτυχθούν ακόμα περισσότεροι αγώνες για τα δικαιώματα των μαθητών στην μόρφωση και για τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών. Μαζί με τους γονείς και τους μαθητές.
Οι αντιπρόσωποι της ΑΣΕ που πήραν τον λόγο στις τρεις ημέρες του Συνεδρίου μετέφεραν τον παλμό των ΕΛΜΕ και των σχολείων από όλη τη χώρα. Με τεκμηριωμένες τοποθετήσεις ανέδειξαν τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητας των εκπαιδευτικών, δίνοντας φωνή στις αγωνίες, τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του κλάδου. Όλες οι τοποθετήσεις των συνέδρων είναι διαθέσιμες εδώ ενώ οι χαιρετισμοί των εδώ.
Το 22ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ αποφάσισε πρόγραμμα δράσης με πρώτο σταθμό την Πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στις 14 Ιούλη ενάντια στην αναθεώρηση του Συντάγματος και την άρση της μονιμότητας, τη μαζική συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη, καθώς και κύκλο Γενικών Συνελεύσεων και κοινών συσκέψεων με γονείς, ενώσεις και την ΑΣΓΜΕ για την οργάνωση του αγώνα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
“Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, δύσκολος δρόμος…” Τώρα από καλύτερες θέσεις, πιο πολλοί και πιο δυνατοί μπορούμε να τον βαδίσουμε! Από το μακρινό 1991, όπου οι δυνάμεις μας έμειναν χωρίς εκπροσώπηση στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, μέχρι σήμερα και τη πρωτιά στην Ομοσπονδία των Εκπαιδευτικών της Β/θμιας Εκπαίδευσης!».

 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...