Τελευταία νέα
Εκλογές στη Ρωσία – Προς άνετη νίκη το κόμμα Πούτιν: 57,5% δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις ΣΥΡΙΖΑ για Γερμανία: Η Αριστερά στο Βερολίνο ύψωσε τείχος στους φασίστες του AfD Γερμανία: Η Βάιντελ καλεί τη CDU να εγκαταλείψει το «τείχος προστασίας» απέναντι στην AfD Θάνατος Μαζωνάκη: Τι γνώριζε ο ΙΣΑ για το ιατρείο – «Καμία καταγγελία, κανένας εισαγγελέας» Καλαμάτα – Παναθηναϊκός 0-1: Ο Τεττέη έδειξε τον δρόμο στους «πράσινους» και έκαναν το 5/5 ΣΥΡΙΖΑ για Βερολίνο: «Ιστορική νίκη για την Αριστερά» – «Ύψωσε τείχος στους φασίστες του AfD» Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα θέλει να λειτουργήσει ως γέφυρα στον ΟΗΕ – Τα μηνύματα προς Τουρκία Μαίνεται η φωτιά στο Λασίθι: Νέο 112 για ετοιμότητα πέντε οικισμών Γεωργιάδης κατά Καρυστιανού: «Η “κβαντική ιατρική” δεν υφίσταται επιστημονικά» – Η απάντηση στις αναφορές για τα νανογιλέκα Γιάννης Δραγασάκης: Να συνεργαστούν οι προοδευτικές δυνάμεις Στα «μαχαίρια» Γεωργιάδης – Καρυστιανού: Η «κβαντική ιατρική», τα νανογιλέκα και η ολιστική προσέγγιση Ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει τα νέα στελέχη της ΕΛ.Α.Σ.
Thefaq.gr

ΣΥΡΙΖΑ για Βερολίνο: «Ιστορική νίκη για την Αριστερά» – «Ύψωσε τείχος στους φασίστες του AfD»

Με ιδιαίτερα θερμό τρόπο υποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την εκλογική επιτυχία της Ελίφ Εράλπ και του Die Linke στο Βερολίνο, χαρακτηρίζοντάς την «ιστορική νίκη» που, όπως υποστηρίζει, στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας στις αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρεται στην επικράτηση της Ελίφ Εράλπ και στην ενίσχυση του Die Linke στις εκλογές του Βερολίνου, συνδέοντας το αποτέλεσμα με τις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία και την άνοδο της AfD.
«Η Ελίφ Εράλπ με τη στήριξη του Die Linke σημείωσε μια ιστορική νίκη για την Αριστερά στις εκλογές στο Βερολίνο. Μια νίκη στις τοπικές εκλογές που γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδα τους αριστερούς και προοδευτικούς πολίτες σε όλη την Ευρώπη», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η Κουμουνδούρου κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη γερμανική πολιτική σκηνή, επισημαίνοντας ότι η ενίσχυση του Die Linke καταγράφεται την ώρα που στη χώρα κυβερνούν οι Χριστιανοδημοκράτες μαζί με τους Σοσιαλδημοκράτες και η AfD καταγράφει άνοδο.
«Στη Γερμανία της συγκυβέρνησης Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, όπου η ακροδεξιά συνεχώς δυναμώνει, το αδελφό μας κόμμα Die Linke ενισχύεται σταθερά και αποφασιστικά», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωπαϊκή Αριστερά
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει στο αποτέλεσμα του Die Linke ευρύτερη πολιτική σημασία, υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο κινείται το γερμανικό αριστερό κόμμα μπορεί να λειτουργήσει ως παράδειγμα για τις προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη.
«Με ριζοσπαστικό και καθαρό λόγο, σαφείς θέσεις, ενεργό συμμετοχή στα κινήματα και τις συλλογικές διεκδικήσεις εμπνέει και ανοίγει νέους δρόμους για την Ευρωπαϊκή Αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις συνολικά», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χρησιμοποιεί ιδιαίτερα αιχμηρή γλώσσα για την AfD, παρουσιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα στο Βερολίνο ως ανάχωμα στην ακροδεξιά.
«Η Αριστερά στο Βερολίνο ύψωσε τείχος στους φασίστες του AfD. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αισθάνεται υπερηφάνεια για την νίκη του αδελφού κόμματος Die Linke», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...