Τελευταία νέα
Μήνυση Φρονιμάκη κατά Καρυστιανού: «Συκοφαντικά όσα είπε ότι την εκβίασα για το ακίνητο» Τραμπ στο Axios για κηδεία Χαμενεΐ: «Είναι όλοι εκεί, με ένα πλήγμα θα τους εξοντώναμε» Μήνυση κατά Καρυστιανού από πρώην στέλεχος της Ελπίδας: ”Συκοφαντικά όσα είπε ότι την εκβίασα για το ακίνητο” Μωραΐτης για αποχωρήσεις από ΣΥΡΙΖΑ: «Παλτά και τοξικά ανθρωπάκια θα πάνε στον Τσίπρα και θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων» Κόντρα Ζαχαριάδη –Μωραΐτη για τις παραιτήσεις Πώς η κυβέρνηση ελέγχει με τον φόβο τους συνταξιούχους Πυρκαγιές: 60 μέτωπα σε ένα 24ωρο, τα 16 στην Κ. Μακεδονία -Υψηλός κίνδυνος για έξι Περιφέρειες αύριο Γιατί ο Τραµπ αβαντάρει τον Ερντογάν και αγνοεί παντελώς τον Μητσοτάκη Ο Κώστας Ζαχαριάδης απαντά στον Νίκο Μωραΐτη με αναφορές στην περίοδο Κασσελάκη Συνελήφθη αγροτικός γιατρός στο Καστελόριζο – Η ανάρτηση του Αδ. Γεωργιάδη για το περιστατικό Κατάρρευση μεσοτοιχίας στο Μαρούσι – Αναφορές για έναν τραυματία, διακοπή της κυκλοφορίας Κίνδυνος βαριάς σκοπούμενης δικαστικής πλάνης
Efsyn.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Θετική η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα κόκκινα δάνεια – Θυμίζει ότι η ΝΔ έφερε τον πτωχευτικό νόμο

«Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία ο υπολογισμός των οφειλόμενων τόκων για τα κόκκινα δάνεια που έχουν ενταχθεί στον «νόμο Κατσέλη» θα γίνεται επί της μηνιαίας δόσης, και όχι επί του συνολικού οφειλόμενου ποσού -ανατοκισμός κεφαλαίου- κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και είναι θετική για περίπου 350.000 δανειολήπτες που υφίσταντο υπέρμετρη επιβάρυνση», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη σχετική απόφαση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει επίσης ότι «έχει ταχθεί διαχρονικά υπέρ της προστασίας των δανειοληπτών και της συγκεκριμένης πρότασης και έχει να επιδείξει πλήθος παρεμβάσεων ενάντια στον ανεξέλεγκτο τρόπο που λειτουργούν τα funds και οι servicers, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Της κυβέρνησης που έφερε τον πτωχευτικό νόμο, ο οποίος οδηγεί σε απώλειες κατοικιών και μετατροπή των ιδιοκτητών σε ενοικιαστές των σπιτιών τους».
Όπως τονίζει, «ακόμη και το ΔΝΤ έφτασε πρόσφατα στο σημείο να καταδείξει τα κενά στην εποπτεία και τον έλεγχο αυτών των οργανισμών, μια ευθύνη που αφορά και τον τρόπο που ασκεί τις αρμοδιότητές της η Τράπεζα της Ελλάδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να πιέζει πολιτικά για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μεγαλύτερη διαφάνεια και την εξασφάλιση των δανειοληπτών απέναντι σε άδικες και καταχρηστικές πρακτικές τραπεζών, funds και servicers».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...