Τελευταία νέα
Βορίδης : Εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας Νέο 112 για εκκένωση στην Εύβοια λόγω υπερχείλισης ποταμού Π. Μαρινάκης: Αύξηση 30% στο επίδομα θέρμανσης – Έως 1.560 ευρώ η ενίσχυση H Helleniq Energy δίνει έκπτωση 20 λεπτών ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις επιθέσεις με drones σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα ΥΠΕΞ: Καταδικάζει τις επιθέσεις με drones σε εμπορικά πλοία κοντά στη Βουλγαρία Βαρδακαστάνης : “Πολλοί δεν θα βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης” Δίκη για Τέμπη: Με τον Πάνο Ρούτσι συνεχίζονται οι καταθέσεις συγγενών – «Να μάθουμε από τι προκλήθηκε η πυρόσφαιρα» Γιάννης Λοβέρδος για Γκιλφόιλ: «Να πάει στο καλό, έχω μια φωτογραφία μαζί της» Άλλη μια “επιτυχία” της διπλωματίας Γεραπετρίτη: Τελεσίγραφο σοκ στην Ελλάδα από Λιβύη για τα οικόπεδα της Chevron Ο Αδωνις Γεωργιάδης για Γκίλφοϊλ: Προσπάθησε να κάνει τη δουλειά της Παναθηναϊκός: Θέλει το… restart με την Μπόρατς
Efsyn.gr

Τραμπ: Επιμένει ότι το Ιράν συμφώνησε σε επιθεώρηση των πυρηνικών εγκαταστάσεων

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε σήμερα ότι το Ιράν έχει συμφωνήσει να επιτρέψει επιθεωρήσεις των πυρηνικών του εγκαταστάσεων για μακρά χρονική περίοδο, αντικρούοντας δηλώσεις της Τεχεράνης.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίς το πρωί ότι οι ΗΠΑ θα αφήσουν πλοία στα Στενά του Ορμούζ σε περίπτωση που καταστεί απαραίτητο να επιβάλουν εκ νέου τον αποκλεισμό ιρανικών λιμένων.
Truth Social/Donald J. Trump
Νωρίτερα το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν σκοπεύει να επιτρέψει στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA / ΔΟΑΕ) να επιθεωρεί τις πυρηνικές εγκαταστάσεις που βομβαρδίσθηκαν από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.
«Δεν είχαμε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της IAEA» Ραφάελ Γκρόσι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Εσμαΐλ Μπαγαΐ.
«Ούτε προβλέπουμε επιθεώρηση από την IAEA των πυρηνικών εγκαταστάσεων που επλήγησαν από την αμερικανική και σιωνιστική στρατιωτική επίθεση», πρόσθεσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα στην Τεχεράνη
Παράλληλα, ο επικεφαλής της ιρανικής διαπραγματευτικής ομάδας και πρόεδρος του κοινοβουλίου Μπαγέρ Γαλιμπάφ τόνισε πως «το Ιράν θα διοικεί» τα Στενά του Ορμούζ.
Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη στην Γενεύη Αλί Μπαχρέινι διέψευσε επίσης ότι υπάρχει τέτοιου είδους απόφαση. «Είναι υπερβολικά νωρίς για να εγερθούν αυτά τα θέματα», που ανήκουν στην «επόμενη φάση, σύμφωνα με το πρωτόκολλο συμφωνίας που υπογράφηκε την περασμένη εβδομάδα», είπε στους δημοσιογράφους. «Κάθε πληροφορία επί του θέματος αυτού είναι εσφαλμένη».
 
 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...