Τελευταία νέα
Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη σε 54χρονη για θανάσιμη παράσυρση γάτας «Χτύπημα» Κασσελάκη: Ζητά τρία έγγραφα για την απόσπαση της συζύγου Φαραντούρη εντός της ημέρας Πυρκαγιά στη βόρεια Κέρκυρα: Πνέουν δυνατοί άνεμοι Η Νέα Αριστερά ζητά παραίτηση Φαραντούρη: «Προκλητική η μετάθεση της συζύγου στην ΜΕΑ» ΕΛ.Α.Σ.: Ψηφιακό κάλεσμα συμμετοχής μέσω myelas.gr – «ανοίγει» την εγγραφή μελών η νέα πλατφόρμα Μαρκογιαννάκη: «Κύριε Γεωργιάδη, θα συνεχίσετε να καλύπτετε τον συκοφάντη σύμβουλό σας;» [βίντεο] Σοφιανός για φάρσα σε Ντόκο: Ταύτιση της κυβέρνησης με τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς της Ουκρανίας «Ντόμινο» καθυστερήσεων στα δρομολόγια του προαστιακού λόγω φωτιάς δίπλα στις γραμμές Νίκος Σοφιανός: Κριτική στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις Ντόκου και την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία Στέλιος Κούλογλου για το Pegasus: «Πίσω από την παρακολούθησή μου φαίνεται ελληνικός δάκτυλος» – Σοβαρές αιχμές για την υπόθεση Πολιτικό σύστημα σε αναβρασμό Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Σπάτα – Ήχησε το 112
Filathlos.gr

Τρομερό παγκόσμιο ρεκόρ στα 110μ. εμπ.

Ο μόλις 20 ετών Αμερικανός Τζα Κόμπι Θαρπ «έσπασε» τα χρονόμετρα στο κολεγιακό πρωτάθλημα στίβου των ΗΠΑ στο Γιουτζίν του Ορεγκον, καταρρίπτοντας ένα παγκόσμιο ρεκόρ  που κρατούσε 14 χρόνια.
Ο Θαρπ πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή κούρσα και πέτυχε 12.75 στα 110μ. με εμπόδια, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ, που κρατούσε από το 2012 και είχε με 12.80 ο συμπατριώτης του Άρις Μέριτ.
Αυτό που έκανε το κατόρθωμα ακόμα πιο εκπληκτικό ήταν το γεγονός ότι ήρθε στους προκριματικούς. Ο φοιτητής από  Όμπερν βγήκε  δυναμικά από τα μπλοκ (εκκίνηση) και έκανεάψογη κούρσα, ξεπερνώντας όλο και περισσότερο το γκρουπ μετά από κάθε εμπόδιο πριν ορμήσει στη γραμμή τερματισμού με 12,75 (1,0μ/δ), αφαιρώντας 0,05 δευτερόλεπτα από το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε κάνει ο Μέριτ το 2012.
Ο Θαρπ κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο U20 το 2024 και στη συνέχεια κέρδισε τους τίτλους NCAA σε κλειστό και ανοιχτό στίβο ένα χρόνο αργότερα. Κέρδισε επίσης το πρωτάθλημα των ΗΠΑ πέρυσι με χρόνο 13.01, πριν τερματίσει έκτος στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Είναι αήττητος φέτος, συμπεριλαμβανομένων των προκριματικών, και τον Μάρτιο διατήρησε τον τίτλο του στο NCAA κλειστού στίβου με 7.32 (60μ. εμπ.) που είναι η κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2026, ενώ φιγουράρει, πλέον, στην τρίτη θέση της παγκόσμιας λίστας όλων των εποχών. 

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...