Τελευταία νέα
Μαρούσι: Νεκρός 20χρονος μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με ΙΧ Λέσβος: Προφυλακίστηκε ο 37χρονος Τούρκος που κατηγορείται για το πολύνεκρο ναυάγιο Μέλισμα ΙΙΙ: προς μια αναζήτηση του λαϊκού Σούπερ μάρκετ: Μαζική στροφή σε προσφορές και προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας Θεώνη Κουφονικολάκου: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο υπ’ αριθμόν ένα παράγοντας αποσταθεροποίησης στη χώρα Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο η διαιτητής Βάσω Τσαρούχα Υπ. Μετανάστευσης: Στάση εργασίας των συμβασιούχων εν αναμονή της συνάντησης με Πλεύρη Μακρόν: Βολές κατά Τραμπ με φόντο τις μαζικές διαδηλώσεις – «Ξένοι ηγέτες έκαναν απαράδεκτα και ανόητα σχόλια» Κουφονικολάκου: Ο Μητσοτάκης είναι ο υπ’ αριθμόν ένα παράγοντας αποσταθεροποίησης στη χώρα Λαλιώτου: Τα παιδιά μας και τα μάτια σας – Η ασφάλεια των παιδιών μας μέσα και έξω από τις τάξεις και τα αμφιθέατρα είναι ευθύνη της πολιτείας Η καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψη του Λιόλιου: Περίπου 50 αγώνες υπό έλεγχο – Βρέθηκαν 800.000 ευρώ σε σπίτι διαιτητή Υπεγράφη διετής συλλογική σύμβαση εργασίας στην τσιμεντοβιομηχανία: Αναδρομικές αυξήσεις μισθών από το 2025
Thepressproject.gr

Τσίπρας: «Ό,τι φάγανε, φάγανε – Θα φέρουμε εργαλεία για να μην ξαναγίνει»

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση της ΕΛΑΣ με τίτλο «Ask Alexis Live», με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις διώξεις κατά βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για κυβέρνηση που «βρίσκεται κάθε τρεις και λίγο στο εδώλιο της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης» και υπογράμμισε την ανάγκη θέσπισης θεσμικών εργαλείων για την πάταξη της διαφθοράς, ώστε «καμία κυβέρνηση να μη λειτουργεί με ανεντιμότητα».Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης ολοκληρώνεται φέτος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν στήριξε την αγροτική οικονομία, τη βιομηχανία και τη στέγαση, ενώ τα κονδύλια κατέληξαν σε 15-20 μεγάλες επιχειρήσεις. «Ό,τι φάγανε, φάγανε» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση απέτυχε να στηρίξει κρίσιμους τομείς της οικονομίας.
Ο πρώην πρωθυπουργός ξεχώρισε δύο βασικές αρνητικές πτυχές της κυβέρνησης: τις οικονομικές επιλογές, που αύξησαν τις ανισότητες και κατέρρακωσαν τους θεσμούς, και τη συνεχή εμπλοκή της σε υποθέσεις ενώπιον της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης. «Μια κυβέρνηση που ήρθε να κυβερνήσει υπερασπιζόμενη την ευρωπαϊκή προοπτική, σήμερα συγκρούεται με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τις επιδοτήσεις και τις υποκλοπές», τόνισε.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της ΕΛΑΣ, δεσμευόμενος για αύξηση των μισθών σε νοσηλευτές και γιατρούς (άνω των 500 ευρώ μεσοσταθμικά), προσλήψεις στα νοσοκομεία και στήριξη της πρωτοβάθμιας υγείας. Παράλληλα, υποσχέθηκε στήριξη στους αγρότες με γεωπόνους, κτηνιάτρους και χρηματοοικονομικούς συμβούλους, τονίζοντας ότι η αγροτική παραγωγή είναι επιχείρηση και όχι απλή διαδικασία.
Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στη ΔΕΗ, κατηγορώντας την ότι λειτουργεί με μοναδικό στόχο την κερδοφορία των μετόχων, ενώ διαφημίζει την «κατάντια» της Ελλάδας με υψηλότερες τιμές ενέργειας σε όλη την Ευρώπη. Αντίθετα, προέταξε την ανάγκη για ένα «ισχυρό, κοινωνικό, συνεργατικό κράτος», σε αντιδιαστολή με το «κομματικό λάφυρο» της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στην τοπική κοινωνία, τους συλλόγους και τα κινήματα, τονίζοντας ότι «η κοινωνική δράση δεν γίνεται μόνο μέσα από το πληκτρολόγιο». Η πρωτοβουλία «Ask Alexis Live» εντάσσεται στη στρατηγική της ΕΛΑΣ για ένα «κόμμα νέας εποχής» με αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών μέσων και ενεργή συμμετοχή των πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...