Τελευταία νέα
Λουτσέσκου: Στο Κατάρ και την Αλ Σαντ για δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: ”Οι Ρώσοι φαρσέρ κατέρριψαν το κυβερνητικό αφήγημα για το φιάσκο” Τουρκία: Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Πληροφορίες για συνάντηση Τραμπ και Ερντογάν ΠΑΣΟΚ για Ντόκο: «Αντί για “τηλεφωνήματα στις 3 τα ξημερώματα”, ο Μητσοτάκης να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του» ΕΛ.Α.Σ. για Ρώσους φαρσέρ: «Με τέτοια κυβέρνηση μπορούμε να κοιμόμαστε ασφαλείς, αν ησυχάσουμε από τα γέλια» ΠΑΣΟΚ κατά Μαξίμου για Ντόκο: ”Τρίτο 24ωρο διασυρμού της χώρας–Ας πράξει τα δέοντα ο Πρωθυπουργός” Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη για τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ανέδειξε τις αδυναμίες της Πολιτικής Προστασίας Κηδεία Χαμενεΐ: Ηχηρή η απουσία του γιου του, Μοτζτάμπα – Συνθήματα εκδίκησης κατά ΗΠΑ και Ισραήλ ΕΛ.Α.Σ.: Συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα – «Επταετία Μητσοτάκη: 7 χρόνια ψεμάτων, χαμένων ευκαιριών και διαφθοράς» ΕΛΑΣ: ”Ο κος Μητσοτάκης δεν έχει ακόμη αντιδράσει στον δημόσιο εξευτελισμό των Ρώσων φαρσέρ” KKE για τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο: ”Η κοστολογημένη πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων της βολικής αντιπολίτευσης ξεγυμνώνεται πλήρως” Τσουκαλάς: «Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη επιλογή για πραγματική προοδευτική κυβερνητική αλλαγή»
Libre.gr

Κεραμέως: Νέα, εξαιρετικά σημαντική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον επισιτισμό

«Με τη νέα, εξαιρετικά σημαντική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον επισιτισμό προβλέπονται βασικοί μισθοί από 930 ευρώ έως 1.100 ευρώ, δηλαδή αυξήσεις έως και 25% πάνω από τον νομοθετικά προβλεπόμενο κατώτατο μισθό και πολλές επιπλέον παροχές και επιδόματα που ενισχύουν ουσιαστικά το εισόδημα των εργαζομένων».

Αυτό επισημαίνει η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως σημειώνει, οι αυξήσεις αυτές μπορούν να εφαρμοστούν σε έως 400.000 εργαζόμενους του κλάδου, εφόσον επεκταθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, αυτό είναι το αποτέλεσμα της Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας, που ψηφίστηκε πριν από μόλις έναν μήνα: «περισσότερες συμβάσεις, καλύτεροι μισθοί, καλύτερη εργασία».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram. Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Niki K. Kerameus (@nkerameus)

Συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως αναφέρει τα εξής:

«Έχουμε και νέα, πολύ σημαντική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας αυτήν τη φορά στον κλάδο του επισιτισμού.

Προβλέπει βασικούς μισθούς από 930 ευρώ έως 1.100 ευρώ, δηλαδή αυξήσεις από 5,7% έως 25%, πάνω από τον νόμιμο κατώτατο μισθό.

Επιπλέον, προβλέπει σημαντικές παροχές, όπως τριετίες με προσαύξηση 5%, επίδομα γάμου 10%, επίδομα τουριστικής εκπαίδευσης έως 15%, επίδομα εποχικής απασχόλησης 10%.

Η Σύμβαση καλύπτει τουριστικά και επισιτιστικά καταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα και, αν επεκταθεί με τις ευνοϊκές διατάξεις της Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας, θα μπορεί να καλύπτει μέχρι 400.000 εργαζόμενους στον επισιτισμό.

Αυτό ακριβώς είναι το αποτέλεσμα της Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: περισσότερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καλύτεροι μισθοί, καλύτερη εργασία για όλους».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...