Τελευταία νέα
Κούσνερ – Νετανιάχου συμφώνησαν οι ΗΠΑ να επιβλέψουν τον αφοπλισμό της Χαμάς: «Εντός 30 ημερών» Τροχαίο στη Βούλα: 39χρονος μοτοσικλετιστής σε κρίσιμη κατάσταση – Συγκρούστηκε με ταξί που έκανε αναστροφή Μήπως είμαστε για τα πανηγύρια; Mercedes μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Αθηνών – Κορίνθου και παραλίγο να συγκρουστεί με μηχανή [βίντεο] Ιταλία – Γερμανία: «Θερινή κόντρα» για το μεταναστευτικό Τα θαλάσσια πάρκα τροφοδοτούν την ένταση – Ακανθώδες φθινόπωρο στις σχέσεις με την Τουρκία Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στη Λήμνο ζητούν ορκωμοσία εξ αποστάσεως λόγω κόστους Τουρισμός: ΣΥΡΙΖΑ και ΕΛΑΣ καταγγέλλουν την «εργασιακή γαλέρα» με αφορμή το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» Αποκαλύψεις Τσίπρα για το πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ. Ο Τρότσκι «επιστρέφει» στην Πρίγκιπο ΗΠΑ: Γυρίζουν την πλάτη στον Τραμπ οι Αμερικανοί – Στο 33% η δημοτικότητά του, αρνητικό ρεκόρ Ερντογάν: «Περιμένω να τηρηθεί η υπόσχεση Τραμπ για τα F-35» – Τι είπε για τη «Συμφωνία της Μέκκας»
Indicator.gr

Τσίπρας: Γιατί επιστρέφω με νέο κόμμα

Τους λόγους  που προχωρά στην ίδρυση νέου κόμματος εξήγησε ο Αλέξης Τσίπρας.  «Έχω ευθύνη να συμβάλλω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου για να επιστρέψει στο πολιτικό σύστημα η κανονικότητα και στη χώρα η σταθερότητα» τόνισε  αρχικά ο πρώην πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Μαρία Νικόλτσιου, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Ο πρώην πρωθυπουργός αρχικά ρωτήθηκε για τον χρόνο δημιουργίας του νέου κόμματος, και είπε: «Δυσκολεύομαι να σας πω τη μέρα και την ώρα διότι δεν είμαι βέβαιος ότι ζούμε σε μία κανονική χώρα. Αν ζούσαμε σε μία κανονική ευρωπαϊκή δημοκρατία, μετά τα όσα είπε η Λάουρα Κοβέσι σε αυτό το φόρουμ, που μίλησε για διαφθορά, για έγκλημα, για απάτη, για κατάχρηση εξουσίας, για εμπορία επιρροής, και είχαμε έναν κανονικό Ευρωπαίο Πρωθυπουργό, που σεβόταν τους θεσμούς της φιλελεύθερης δημοκρατίας που έχουμε, θα έπρεπε να παραιτηθεί σήμερα και να προκηρυχθούν εκλογές. Άρα σε αυτή την υποθετική περίπτωση θα σας έλεγα ότι σε μία εβδομάδα θα ανακοινωθεί».
«Αλλά δεν έχουμε μία κανονικότητα, οπότε θα μου επιτρέψετε να μην κάνω hop πριν πηδήξω στο χαντάκι. Ο αθλητής πρέπει να κάνει τo hop όταν κάνει το άλμα» συμπλήρωσε.
Ερωτηθείς γιατί επιστρέφει, σημείωσε: «Για όλους αυτούς τους λόγους που περιέγραψα. Διότι ενώ βλέπω να πυκνώνουν τα σύννεφα, να είμαστε μία χώρα που έχει μία κυβέρνηση που παράγει πολύ περισσότερες ανισότητες και διαφθορά από όσο μπορεί να αντέξει αυτός ο λαός, χωρίς ισχυρή αντιπολίτευση, δεν μπορώ να μένω στη βολική, ίσως, σιωπή»
«Έχω ευθύνη να συμβάλλω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου για να επιστρέψει στο πολιτικό σύστημα η κανονικότητα και στη χώρα η σταθερότητα. Διότι αυτό που συμβαίνει σήμερα, δεν είναι ούτε κανονικότητα, ούτε σταθερότητα. Γι’ αυτό επιστρέφω τώρα, διότι θεωρώ αναγκαίο να υπάρξει κανονικότητα και σταθερότητα στον τόπο» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.
The post Τσίπρας: Γιατί επιστρέφω με νέο κόμμα appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...