Τελευταία νέα
«Σκάσε και κολύμπα» Γρεβενιώτικος καρσιλαμάς για «γαλάζια» στελέχη Κούσνερ – Νετανιάχου συμφώνησαν οι ΗΠΑ να επιβλέψουν τον αφοπλισμό της Χαμάς: «Εντός 30 ημερών» Τροχαίο στη Βούλα: 39χρονος μοτοσικλετιστής σε κρίσιμη κατάσταση – Συγκρούστηκε με ταξί που έκανε αναστροφή Μήπως είμαστε για τα πανηγύρια; Mercedes μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Αθηνών – Κορίνθου και παραλίγο να συγκρουστεί με μηχανή [βίντεο] Ιταλία – Γερμανία: «Θερινή κόντρα» για το μεταναστευτικό Τα θαλάσσια πάρκα τροφοδοτούν την ένταση – Ακανθώδες φθινόπωρο στις σχέσεις με την Τουρκία Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στη Λήμνο ζητούν ορκωμοσία εξ αποστάσεως λόγω κόστους Τουρισμός: ΣΥΡΙΖΑ και ΕΛΑΣ καταγγέλλουν την «εργασιακή γαλέρα» με αφορμή το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» Αποκαλύψεις Τσίπρα για το πρόγραμμα της ΕΛ.Α.Σ. Ο Τρότσκι «επιστρέφει» στην Πρίγκιπο
Indicator.gr

Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τη συνεργασία με Ισραήλ: Δεν περνάμε τις συμμαχίες μας από την έγκριση τρίτων κρατών

Δεν περνάμε τις συμμαχίες μας από την έγκριση τρίτων κρατών, σημειώνει ανώτατη διπλωματική πηγή για τις ολοένα και εντεινόμενες αντιδράσεις της Τουρκίας κατά της ελληνοϊσραηλινής συνεργασίας
«Εμείς έχουμε μια συγκεκριμένη πολιτική. Έχουμε βάλει στο τραπέζι τα επιχειρήματα μας όπως δεν είχε γίνει ποτέ στην εποχή της Μεταπολίτευσης», ανέφεραν οι ίδιες πηγές. «Έχουμε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό απέναντι στο ανυπόστατο θεώρημα της Γαλάζιας Πατρίδας, έχουμε τα θαλάσσια πάρκα έναντι της θεωρίας των γκρίζων ζωνών, έχουμε την Chevronκαι τη Λιβύη, την οποία και θα επισκεφθούμε σύντομα, έναντι του ανυπόστατου τουρκολιβυκού μνημονίου, έχουμε την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά έναντι της ανυπόστατης θεωρίας περί ανεξαρτητοποίησης».
Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πως η αντίδραση της Τουρκίας στους χάρτες της αλιείας εντάσσεται στην παραδοσιακή λογική της Άγκυρας.
Για Κάσο: «Πάγια τακτική της Τουρκίας να παρενοχλεί»
Για την Κάσο και το περιστατικό με το ολλανδικό πλοίο, η ίδια πηγή ανέφερε πως είναι πάγια τακτική της Τουρκίας να παρενοχλεί. «Το ολλανδικό πλοίο σωστά πήρε την άδεια από εμάς. Εξ όσων γνωρίζουμε δεν πήρε άδεια από την Τουρκία. Το βασικό είναι ότι ο καθένας αναγνωρίζει ότι αρμόδια για την έκδοση αδειών στις συγκεκριμένες περιοχές ανήκει στην Ελλάδα. Δεν αμφισβητείται ποιος εκδίδει την άδεια».
«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει όξυνση από πλευράς Τουρκίας που δεν είναι εποικοδομητική. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται υπέρ της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή», ανέφερε.
The post Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τη συνεργασία με Ισραήλ: Δεν περνάμε τις συμμαχίες μας από την έγκριση τρίτων κρατών appeared first on The Indicator.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...