Τελευταία νέα
Ιρλανδία: Έρευνες για το τροχαίο με τους πέντε νεκρούς εφήβους – Το επικίνδυνο challenge και οι κλοπές Χίος: Φωτιά σε αντιπροσωπεία μοτοσικλετών – Μεγάλες καταστροφές [εικόνες] Ψάθα: Νέα στοιχεία για τη σύγκρουση των ελικοπτέρων – Στο μικροσκόπιο το κρίσιμο 15λεπτο Η πολιτική ανάμεσα στην αναπαράσταση και την επιτέλεση Η ιδεολογία της Αριστεράς σήμερα Μαφόριο αγάπης… Η δημοσκόπηση στη Βόρεια Ελλάδα, που σόκαρε Φιλιππίνες: Μαθητής άνοιξε πυρ μέσα σε σχολείο και μετά αυτοκτόνησε – Ενας νεκρός, δύο τραυματίες Οι Ουκρανοί πυρπόλησαν το ελληνόκτητο Skiros στο Novorossiysk – Διασυρμός Γεραπετρίτη Σεισμός στην Κολομβία: Η Σακίρα θα χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση σχολείων – «Τόσοι άνθρωποι θα ξεχαστούν» Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Διακοπές και καθυστερήσεις στον Προαστιακό, η ανακοίνωση της Hellenic Train Press Point: Η ψηφοθηρία και το… καλό παράδειγμα
Elculture.gr

H μεγάλη γιορτή για τα μικρά βιβλιοπωλεία επιστρέφει σε όλη την Ελλάδα

Από τις 25 έως τις 30 Μαΐου, τα μικρά βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και της Κύπρου ανοίγουν ξανά τις πόρτες τους για μια εβδομάδα αφιερωμένη στις ιστορίες, τις συναντήσεις και τη δύναμη της κοινότητας. Η Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων επιστρέφει για πέμπτη χρονιά, μετατρέποντας τις γειτονιές σε ζωντανούς πυρήνες πολιτισμού και δημιουργικής ανταλλαγής.

Με περισσότερα από 140 μικρά βιβλιοπωλεία να συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση, ο θεσμός συνεχίζει να αναδεικνύει τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζουν οι ανεξάρτητοι χώροι βιβλίου στην καθημερινότητα των πόλεων και των κοινοτήτων. Παρουσιάσεις βιβλίων, εργαστήρια, αφηγήσεις, δράσεις για παιδιά και συζητήσεις με συγγραφείς και δημιουργούς συνθέτουν ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Με θεματική «Bookstores in Action – Ενεργά Βιβλιοπωλεία», η φετινή Εβδομάδα στρέφει το βλέμμα στον κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο των μικρών βιβλιοπωλείων ως χώρων συμμετοχής, ανταλλαγής και συλλογικής εμπειρίας. Πέρα από τις καθιερωμένες λογοτεχνικές εκδηλώσεις, πολλά βιβλιοπωλεία φιλοξενούν συζητήσεις γύρω από κοινωνικά ζητήματα, οργανώνουν δράσεις αλληλεγγύης, συλλογές βιβλίων και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης, επιβεβαιώνοντας πως το βιβλιοπωλείο παραμένει ένας ζωντανός τόπος συνάντησης μέσα στην πόλη.

Σε μια εποχή όπου οι ανθρώπινες σχέσεις και οι μικρές κοινότητες αποκτούν ξανά ιδιαίτερη σημασία, τα μικρά βιβλιοπωλεία λειτουργούν όχι μόνο ως χώροι βιβλίου αλλά και ως καταφύγια διαλόγου, φαντασίας και ουσιαστικής επαφής. Είναι οι χώροι όπου οι αναγνώστες συναντούν δημιουργούς, όπου οι ιστορίες περνούν από χέρι σε χέρι και όπου η ανάγνωση γίνεται αφορμή για συλλογική εμπειρία.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα συμμετέχοντα βιβλιοπωλεία είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Info

Εβδομάδα Μικρών Βιβλιοπωλείων 202625 – 30 Μαΐου 2026

Συμμετέχουν περισσότερα από 140 μικρά βιβλιοπωλεία σε Ελλάδα και Κύπρο

Θεματική: Bookstores in Action – Ενεργά Βιβλιοπωλεία

Τα εικαστικά της διοργάνωσης υπογράφει ο εικονογράφος Κώστας Μαρκόπουλος.
The post H μεγάλη γιορτή για τα μικρά βιβλιοπωλεία επιστρέφει σε όλη την Ελλάδα appeared first on ελculture – Θέατρο, Μουσική, Τέχνη & Πολιτισμός.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...