Τελευταία νέα
Σελήνη: Νέος κρατήρας από πρόσκρουση πυραύλου της SpaceX – Το πριν και το μετά μέσα από εικόνες της NASA Ακρίτα για τη ματαίωση της «Αρκουδότρυπας»: Κάποτε έκαιγαν βιβλία, τώρα ακυρώνουν προβολές Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ σε Κομισιόν: «Η Ευρώπη να πάρει θέση για τη Μονή Αγ. Αικατερίνης στο Σινά» Θεσσαλονίκη: Πιάστηκε ο λύκος που είχε επιτεθεί σε 4χρονο παιδί ΣΥΡΙΖΑ: H Ελλάδα προτελευταία στην Ε.Ε. στις δαπάνες για την Παιδεία – Οι ανάγκες των σχολείων και των πανεπιστημίων μεγαλώνουν, όμως η χρηματοδότηση παραμένει ανεπαρκής Ελεγεία για τον Κωνσταντίνο Παρ’ ολίγον τραγωδία στον Ευαγγελισμό: Με αναφυλακτικό σοκ νοσηλεύτρια που ήταν αλλεργική σε αντιβιοτικό Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Νέο αίτημα Λαζαράτου στο ΣτΕ για την ακύρωση επτά ακόμα ιδρυμάτων Καιρός: Από τις καταιγίδες στα 40άρια το Σαββατοκύριακο – Η πρόγνωση των μετεωρολόγων Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για ένταξη της Προεδρίας της Δημοκρατίας στη «Διαύγεια» Ρόδος: Έκλεψαν χρηματοκιβώτιο με 100.000 ευρώ – Ταυτοποιήθηκαν τρεις Βρετανοί, συνελήφθη ο ένας Ωραία είναι, αλλά βρωμάει (λίγο)
Newsit.gr

Μαρία Καρυστιανού: Στόχος είναι να είμαστε πρώτο κόμμα, δεχόμαστε ανελέητο πόλεμο

Στους στόχους της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» αναφέρθηκε η Μαρία Καρυστιανού σε δηλώσεις αμέσως μετά την επίσημη παρουσίαση του κόμματός της στον χώρο του «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη (21.05.2026).
Στις δηλώσεις της στα τηλεοπτικά συνεργεία στη Θεσσαλονίκη η Μαρία Καρυστιανού εξήγησε τη συγκεκριμένη επιλογή του ονόματος του κόμματός της λέγοντας: Και το όνομα αυτού Ελπίδα για τη Δημοκρατία, ελπίδα γιατί χωρίς την ελπίδα οι κοινωνίες πεθαίνουν, και Δημοκρατία γιατί χωρίς τη Δημοκρατία οι άνθρωποι ασφυκτιούν.
Αυτός είναι ο βασικός πυλώνας γύρω από τον οποίο θα πορευτούμε, πρόσθεσε.
Συνεχίζοντας η Μαρία Καρυστιανού τόνισε ότι οι αρχές του νέου πολιτικού φορέα του οποίου τέθηκε επικεφαλής είναι ο άνθρωπος, τα δικαιώματά του και το δημόσιο συμφέρον.
Ερωτηθείσα για τη συμμετοχή του κόσμου στην επίσημη «πρώτη» του νέου σχήματος απάντησε: Είμαι ευγνώμων για τη συμμeτοχή του κόσμου, την αγάπη, τα μηνύματα και τη στήριξη που έχω λάβει.
Μάλιστα, προανήγγειλε εκδήλωση και στην Αθήνα.


Σε ερώτηση για το πότε ακριβώς εκτιμά ότι θα γίνουν εθνικές εκλογές υποστήριξε πως «αν είμασταν σε ένα ευνομούμενο κράτος και με όλα αυτά που έχουν συμβεί θα είχανε γίνει ήδη και θα είχαμε μία νέα, καθαρή κυβέρνηση».
Όσον αφορά στον στόχο στις προσεχείς κάλπες, η κυρία Καρυστιανού ξεκαθάρισε ότι «στόχος μας είναι να αλλάξουμε τα πράγματα και για τον λόγο αυτό στοχεύουμε στην εξουσία, να είμαστε 1ο κόμμα!».
Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με άλλα κόμματα γιατί όλα τους έχουν συντελέσει στην κατάντια της χώρας, η απάντησή της για το ενδεχόμενο συνεργασιών.
Καταλήγοντας στις δηλώσεις της η κυρία Καρυστιανού κατήγγειλε ότι «από την πρώτη στιγμή δεχόμαστε άδικο και ανελέητο πόλεμο αλλά έχουμε στρατηγική για να σταθούμε όρθιοι».
To άρθρο Μαρία Καρυστιανού: Στόχος είναι να είμαστε πρώτο κόμμα, δεχόμαστε ανελέητο πόλεμο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...