Τελευταία νέα
Μεγάλη Εθνική Προδοσία : Παραδόθηκε μέσω των 2 νέων Νατοϊκών στρατηγείων (Κων/λη , Άδανα) η Μεσόγειος στην Τουρκία Θέατρο του παραλόγου η μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλονίκη: Στον αέρα 16.500 παιδιά που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές Πλεύρης σε Τσίπρα:Το μεγαλύτερο λάθος για την πατρίδα, το κάνατε εσεις που πιστεύατε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα  Κόμβος Σκαραμαγκά: Θριαμβολογία με την υπογραφή της σύμβασης – Αίνιγμα το εύρος της περιοχής που θα ευνοηθεί Οι κρυπτο-δουλειές του Τραμπ: 2,3 δισ. δολάρια έχασαν μικροεπενδυτές Επιστολή Μιλένας Αποστολάκη στον Γιάννη Στουρνάρα για την εποπτεία της αγοράς ασφαλίσεων υγείας Πολάκης: “Καθοριστικός ο ρόλος του Τσίπρα στην πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ” Χρυσοχοΐδης: Το email δεν ήταν το καθοριστικό στοιχείο για την Marfin – Εργάστηκα μαζί με τους αστυνομικούς» Θεσσαλονίκη: Η ώρα των απολογιών για τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα – Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής το κινητό του 29χρονου Τώρα λένε «ναι» ακόμη και στον «αποστάτη Σαμαρά», αρκεί να δεχτεί πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη Σκάνδαλο με τα “σπιτάκια ανακύκλωσης”: Εφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στα γραφεία της εταιρείας Σε πλήρη άνθιση ο τζόγος: Πάνω από 1 στους 2 Ελληνες έπαιξε έστω και μια φορά τυχερά παιχνίδια το 2025
Newsauto.gr

«Hey Google, μπορώ να παρκάρω εδώ;»

Η Volvo Cars και η Google συνεργάζονται για να δημιουργήσουν μια νέα γενιά «έξυπνων» αυτοκινήτων, όπου η Τεχνητή Νοημοσύνη θα βλέπει και θα καταλαβαίνει το περιβάλλον γύρω από τον οδηγό σε πραγματικό χρόνο.

Η Volvo παρουσίασε στο συνέδριο Google I/O 2026 μια νέα τεχνολογία που ενσωματώνει το Google Gemini στο επερχόμενο ηλεκτρικό EX60.

Το σύστημα χρησιμοποιεί κάμερες και Τεχνητή Νοημοσύνη ώστε το αυτοκίνητο να «βλέπει» όσα συμβαίνουν γύρω του και να βοηθά τον οδηγό στην καθημερινή οδήγηση.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα αφορά τη στάθμευση. Το σύστημα μπορεί να διαβάζει πινακίδες σε πραγματικό χρόνο και να ενημερώνει άμεσα τον οδηγό αν επιτρέπεται να παρκάρει, ποιο είναι το χρονικό όριο, αν απαιτείται ειδική άδεια ή αν υπάρχει χρέωση.

Παράλληλα, η νέα τεχνολογία θα μπορεί να αναγνωρίζει διαγραμμίσεις, να θυμίζει σημαντικές πινακίδες και να παρέχει πληροφορίες για σημεία ενδιαφέροντος, όπως εστιατόρια ή αξιοθέατα.

Σύμφωνα με τον Άλβιν Μπάκενες, επικεφαλής εξέλιξης λογισμικού της Volvo Cars, το EX60 αποτελεί την ιδανική βάση για την ανάπτυξη αυτών των νέων λειτουργιών, καθώς η συνεργασία με τη Google επιτρέπει την ταχύτερη ενσωμάτωση των πιο πρόσφατων τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης στα αυτοκίνητα.

Η Volvo ανακοίνωσε επίσης ότι θα είναι από τις πρώτες εταιρείες που θα προσφέρουν τη νέα τρισδιάστατη πλοήγηση του Google Maps.

Το σύστημα θα εμφανίζει τρισδιάστατα κτίρια, γέφυρες, τούνελ και δρόμους, βοηθώντας τον οδηγό να καταλαβαίνει πιο εύκολα σύνθετες διασταυρώσεις και διαδρομές μέσα στην πόλη.

Επιπλέον, οι φωνητικές οδηγίες θα γίνουν πιο φυσικές και κατανοητές. Αντί για απλές αποστάσεις, το σύστημα θα χρησιμοποιεί πραγματικά σημεία αναφοράς, όπως: «Περάστε το φανάρι και στρίψτε αριστερά μετά τη βιβλιοθήκη».

Η νέα λειτουργία τρισδιάστατης πλοήγησης θα είναι αρχικά διαθέσιμη στα Volvo EX60, EX90 και ES90.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Πότε το ηλεκτρικό θα γίνει φθηνότερο από το βενζινοκίνητο και τι σημαίνει αυτό για εμάς

Συλλεκτική BMW M 1000 RR «υποκλίνεται» στο Isle of Man TT

Μετρό Θεσσαλονίκης: Τέλος Ιουλίου έρχεται η επέκταση προς Καλαμαριά

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...