Τελευταία νέα
ΔΥΠΑ: Συνελήφθη πολίτης που απείλησε εργαζόμενους στην Κηφισιά – Κατατέθηκε μήνυση εναντίον του Ακρόπολη: Ποια είναι η νεοσύστατη ιδιωτική εταιρεία που αναλαμβάνει βασικές υπηρεσίες με το αζημίωτο Φωτιά από κεραυνό στα Καλάβρυτα – Επιχειρεί ελικόπτερο για την κατάσβεση Παρέμβαση Χαρακόπουλου στον Σχοινά για τις ζωοτροφές κτηνοτρόφων, που επλήγησαν από ευλογιά Στα άκρα Γουόκαπ και Ολυμπιακός: Ζητά να μείνει ελεύθερος με καταγγελία ο παίκτης – Τι απαντά η ΚΑΕ Φωτιά στη Μήλο – Επιχειρούν εναέρια μέσα Συρία: Νέα ένταση πυροδοτεί η απρόκλητη ισραηλινή επίθεση – Καταδικάζει η Τουρκία, για «άσκοπη κλιμάκωση» μιλούν οι ΗΠΑ Το δράμα του USS Abraham Lincoln: Πώς είναι να ζεις πάνω σε ένα αεροπλανοφόρο εν καιρώ πολέμου Ρένα Δούρου: Ο «καθαρός δρόμος» προς τη ΔΕΘ, το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Αποχαιρετισμός από πολιτικούς και κόμματα στον μεγάλο στοχαστή Ταυτοποιήθηκε η 82χρονη που πήγαινε ανάποδα στην Αθηνών – Κορίνθου: Δεν κατάλαβε ότι μπήκε στο λάθος ρεύμα, είχε ληγμένο δίπλωμα Η Ελλάδα «επενδύει» στα νέα μυαλά…Eurostat: Στο 3,3% του ΑΕΠ οι δαπάνες για την Παιδεία
Basket.gr

Αλευρίδης: «Αυτό ήταν το τρίπτυχο της επιτυχίας μας…»

Ο Α.Ο. Γαλάτιστας νίκησε με 67-44 τη ΜΕΝΤ εκτός έδρας και έκανε το 4-3 στη μεταξύ τους σειρά των τελικών του 5ου ομίλου της National League 2, παίρνοντας την άνοδο για τη National League 1 της επόμενης σεζόν. Ο γκαρντ των νικητών, Γιάννης Αλευρίδης, μίλησε στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τον Λεωνίδα Πιστιόλη και τον Κώστα Ζαφείρη. Αναλυτικά είπε:

Για την άνοδο: «Ο στόχος στην αρχή της χρονιάς ήταν να γλυτώσουμε τα play-out. Όταν μπήκαμε στα play-offs το πήγαμε βήμα-βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι και μπήκαμε σε κάθε ματς για να το χαρούμε. Αυτό κάναμε και αγώνα-αγώνα όσο νικούσαμε η όρεξη ανέβαινε. Από ‘κει και πέρα, ήρθε αυτό το αποτέλεσμα που μετά από ένα σημείο αρχίζαμε και πιστεύαμε πως θα γίνει».

Για το «κλειδί» της επιτυχίας: «Είχαμε το τρίπτυχο που χρειαζόταν. Είχαμε καλή διοίκηση, η οποία ήταν πάντα δίπλα μας. Όλοι ήταν δίπλα μας στο γήπεδο, ακόμα και στις προπονήσεις. Θα ήθελα να πω εδώ ότι δεν είχαμε έδρα να κάνουμε προπονήσεις. Παίζαμε στον Πολύγυρο, όπου κάναμε προπόνση μία φορά τη βδομάδα εκεί, ενώ τις υπόλοιπες τις κάναμε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν δύσκολο έργο για ‘μας αυτό. Το δεύτερο στοιχείο ήταν πως ο κόουτς Χατζούλης και ο κόουτς Μιχαηλίδης ήταν εκεί για εμάς, γιατί μάς έδιναν αυτοπεποίθηση και μας πίστευαν όλους. Τέλος, εμείς σαν παίκτες είχαμε πολύ καλό κλίμα. Ήμασταν σαν οικογένεια, απ’ τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο».

Για τη νίκη επί της ΜΕΝΤ στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς: «Ήταν σαν το Game 1 που παίξαμε στη ΜΕΝΤ. Ήμασταν πιστοί το πλάνο μας, κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε μες στο γήπεδο, τίποτα διαφορετικό. Μπήκαμε να ευχαριστηθούμε το ματς, δεν είχαμε κάποιο άγχος. Το άγχος φάνηκε στο Game 4 μες στην έδρα μας, όπου είχαμε την ευκαιρία να τελειώσουμε τη σειρά και χάσαμε. Είχαμε φανερά άγχος και δεν παίξαμε αυτό που παίζαμε όλη τη χρονιά».

Για το ότι στα play-offs η ομάδα ήταν υγιής: «Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα μέσα στη σεζόν, πολλές ατυχίες με αρρώστιες και τραυματισμούς. Ήμασταν σε δύσκολη κατάσταση όλη τη χρονιά, γι’ αυτό δεν είχαμε σταθερότητα. Πήραμε σημαντικά αποτελέσματα που μας βοήθησαν να μπούμε στα play-offs, όπως εντός έδρας με την Προσοτσάνη και με την Αγία Βαρβάρα. Αν δεν τα παίρναμε, μπορεί να παίζουμε στα play-out. Στις δύσκολες στιγμές παίξαμε καλά, δείξαμε χαρακτήρα σαν ομάδα και πήραμε τα αποτελέσματα ώστε να μπούμε στα play-offs».

Για το ποιο ήταν το σημείο που τους έκανε τα δουν τον στόχο διαφορετικά: «Νομίζω το πρώτο ματς εκτός έδρας με τη Σταυρούπολη στα play-offs. Όταν νικήσαμε είχαμε άλλη ψυχολογία όλοι οι παίκτες. Ένα άλλο καθοριστικό παιχνίδι μέσα στη σεζόν ήταν το “διπλό” στην Αγία Βαρβάρα, που κάναμε την πρώτη μας νίκη και βρήκαμε ψυχολογία μετά από δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα. Νομίζω πως δε χάσαμε και κανένα παιχνίδι εκτός έδρας στα play-offs που ήταν το πιο σημαντικό».

Για το πλάνο της επόμενης σεζόν: «Δεν έχουμε μιλήσει ακόμα. Είναι και λίγο νωρίς είναι η αλήθεια. Φαντάζομαι ότι η ομάδα θα το στηρίξει όλο αυτό, οπότε βλέποντας και κάνοντας».
Το άρθρο Αλευρίδης: «Αυτό ήταν το τρίπτυχο της επιτυχίας μας…» εμφανίστηκε πρώτα στο Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...