Τελευταία νέα
Στα άκρα Γουόκαπ και Ολυμπιακός: Ζητά να μείνει ελεύθερος με καταγγελία ο παίκτης – Τι απαντά η ΚΑΕ Φωτιά στη Μήλο – Επιχειρούν εναέρια μέσα Συρία: Νέα ένταση πυροδοτεί η απρόκλητη ισραηλινή επίθεση – Καταδικάζει η Τουρκία, για «άσκοπη κλιμάκωση» μιλούν οι ΗΠΑ Το δράμα του USS Abraham Lincoln: Πώς είναι να ζεις πάνω σε ένα αεροπλανοφόρο εν καιρώ πολέμου Ρένα Δούρου: Ο «καθαρός δρόμος» προς τη ΔΕΘ, το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Αποχαιρετισμός από πολιτικούς και κόμματα στον μεγάλο στοχαστή Ταυτοποιήθηκε η 82χρονη που πήγαινε ανάποδα στην Αθηνών – Κορίνθου: Δεν κατάλαβε ότι μπήκε στο λάθος ρεύμα, είχε ληγμένο δίπλωμα Η Ελλάδα «επενδύει» στα νέα μυαλά…Eurostat: Στο 3,3% του ΑΕΠ οι δαπάνες για την Παιδεία Το δίκτυο ABC προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ για την ελευθερία της έκφρασης ΥΠΕΝ: Το Antinero κρίνεται από τα στοιχεία και τα αποτελέσματά του Κεφαλονιά: Ελαφρά σύγκρουση δύο τουριστικών πλοίων – Απαγορεύτηκε ο απόπλους Αυτοκίνητο πήρε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς στην Αθηνών – Λαμίας [βίντεο]
Libre.gr

Πιερρακάκης: Να μη μετατρέπεται η αναζήτηση Δικαιοσύνης σε μια ατέρμονη και εξουθενωτική διαδικασία για τον πολίτη

«Η αναζήτηση Δικαιοσύνης δεν πρέπει να μετατρέπεται σε μία ατέρμονη και εξουθενωτική διαδικασία για τους πολίτες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας νέων λειτουργών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Ο υπουργός εστίασε και σε μία διάσταση αυτής της αποστολής του ΝΣΚ: στην ανάγκη το κράτος να λειτουργεί όχι μόνο με νομική συνέπεια, αλλά και με θεσμική ευαισθησία, με αίσθημα Δικαιοσύνης και με επίγνωση της ανθρώπινης διάστασης της κάθε υπόθεσης. Όπως είπε, πριν από λίγες εβδομάδες απέστειλε μία επιστολή, ζητώντας την επιτάχυνση των διαδικασιών για την αντιμετώπιση όλων των εκκρεμών υποθέσεων, ιδίως δε αυτών που αφορούν τραυματίες και συγγενείς θυμάτων σε μεγάλες εθνικές τραγωδίες, όπως το Μάτι, η Μάνδρα και τα Τέμπη.

Η πρωτοβουλία αυτή, πρόσθεσε, δεν υπαγορεύθηκε μόνο από μια διοικητική ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών, αλλά από μια βαθύτερη θεσμική υποχρέωση: να μη μετατρέπεται η αναζήτηση Δικαιοσύνης σε μια ατέρμονη και εξουθενωτική διαδικασία για τον πολίτη. Γι’ αυτό και ζητήθηκε να εξεταστούν κατά προτεραιότητα όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις για εξώδικη ή συμβιβαστική επίλυση διαφορών, καθώς και τα αιτήματα παραίτησης από ένδικα μέσα, σε περιπτώσεις όπου η συνέχιση της αντιδικίας δεν υπηρετεί ουσιαστικά το δημόσιο συμφέρον.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το Δημόσιο οφείλει να εξαντλεί τα ένδικα μέσα όταν αυτό επιβάλλεται από τη νομιμότητα και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Όχι όμως όταν η δικαστική συνέχιση μιας υπόθεσης οδηγεί μόνο σε παράταση της ταλαιπωρίας των πολιτών χωρίς ουσιαστικό νομικό αποτέλεσμα.

Πιερρακάκης: “Παρακολουθούμε τις τιμές στην αμόλυβδη, θα παρέμβουμε αν χρειασθεί”

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...