Τελευταία νέα
Ιρλανδία: Έρευνες για το τροχαίο με τους πέντε νεκρούς εφήβους – Το επικίνδυνο challenge και οι κλοπές Χίος: Φωτιά σε αντιπροσωπεία μοτοσικλετών – Μεγάλες καταστροφές [εικόνες] Ψάθα: Νέα στοιχεία για τη σύγκρουση των ελικοπτέρων – Στο μικροσκόπιο το κρίσιμο 15λεπτο Η πολιτική ανάμεσα στην αναπαράσταση και την επιτέλεση Η ιδεολογία της Αριστεράς σήμερα Μαφόριο αγάπης… Η δημοσκόπηση στη Βόρεια Ελλάδα, που σόκαρε Φιλιππίνες: Μαθητής άνοιξε πυρ μέσα σε σχολείο και μετά αυτοκτόνησε – Ενας νεκρός, δύο τραυματίες Οι Ουκρανοί πυρπόλησαν το ελληνόκτητο Skiros στο Novorossiysk – Διασυρμός Γεραπετρίτη Σεισμός στην Κολομβία: Η Σακίρα θα χρηματοδοτήσει την ανοικοδόμηση σχολείων – «Τόσοι άνθρωποι θα ξεχαστούν» Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Διακοπές και καθυστερήσεις στον Προαστιακό, η ανακοίνωση της Hellenic Train Press Point: Η ψηφοθηρία και το… καλό παράδειγμα
Moneypress.gr

“Φωτιά” στα καύσιμα: Έως 2,28€ η βενζίνη στα νησιά – Παρατείνεται η επιδότηση στο Diesel

“Φωτιά” έχουν πάρει στα νησιά οι τιμές των καυσίμων. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν, πριν επιβιβαστούν στο πλοίο, να φουλάρουν το ρεζερβουάρ του οχήματός τους. Όπως τονίζουν οι ιδιοκτήτες πρατηρίων, το πρόβλημα παραμένει η υψηλή φορολογία, με τον κλάδο να ζητά μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και πρόσθετα μέτρα στήριξης.
Την ώρα που η μέση τιμή της βενζίνης στην Αθήνα διαμορφώνεται στα 2,089 ευρώ το λίτρο, στη Θεσσαλονίκη στα 2,107 ευρώ και στην Πάτρα στα 2,105 ευρώ, οι τιμές σε νησιωτικούς προορισμούς είναι έως και 20 λεπτά πάνω ανά λίτρο, σύμφωνα με το Mega. Συγκεκριμένα, στις Κυκλάδες η μέση τιμή της βενζίνης φτάνει τα 2,286 ευρώ το λίτρο, στα Δωδεκάνησα τα 2,214 ευρώ, στο Ρέθυμνο τα 2,181 ευρώ και στην Κέρκυρα τα 2,170 ευρώ.
Στο θέμα της ενεργειακής κρίσης έκανε ξεχωριστή αναφορά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανάρτηση του, υπογραμμίζοντας ότι: «Γι’ αυτό αποφασίσαμε να επεκτείνουμε και για τον Ιούνιο την επιδότηση στο Diesel, με ενίσχυση 15 λεπτών το λίτρο, ώστε η τιμή του να παραμείνει περίπου 30 λεπτά χαμηλότερη σε σχέση με τον Μάρτιο».

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...