Τελευταία νέα
Μητσοτάκης από Κοζάνη: Ο κατώτατος μισθός πριν από τις εκλογές θα ξεπεράσει τα 950 ευρώ Παναθηναϊκός: «Πράσινος» και επίσημα ο Λούζα – Υπέγραψε συμβόλαιο τριών ετών Καιρός: Μεταφορά σκόνης επηρεάζει τη Δυτική Ελλάδα Φονικές πλημμύρες στο Νεπάλ: Μητέρα βρήκε τον 8χρονο γιο της που νόμιζε νεκρό – Σώθηκε σκαρφαλώνοντας σε δέντρο «Έλυσες το πρόβλημα της ζωής σου»: Οι κυνικοί διάλογοι διακινητή και ψυχολόγου για το delivery των ναρκωτικών [βίντεο] Ντόρα Μπακογιάννη: “Τα Χανιά αναπτύσσονται δυναμικά” Χίος: Τιμητική διάκριση στον Δημήτρη Μελισσανίδη για την προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό και την Ορθοδοξία ΗΠΑ: Πρώτο χτύπημα μετά τις νέες κυρώσεις στο Ιράν – Εκτός χρηματοπιστωτικού συστήματος θυγατρική αιγυπτιακής τράπεζας Η κατάρρευση του «Project Ot» της Meta: Μια προσωρινή… ανθρώπινη νίκη Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Νέα άδεια λειτουργίας σε δύο από τα ιδρύματα που είχε ακυρώσει το ΣτΕ Τουρκία: Μήνυμα ενότητας προς τον μουσουλμανικό κόσμο έστειλε ο Ερντογάν – Ζητεί συμμαχίες και λιγότερες διαμάχες στο Ισλάμ Η μεγάλη ληστεία της κυβέρνηση Μητσοτάκη
Efsyn.gr

Εύθραυστη ισορροπία στη Μέση Ανατολή: «Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν να σταματήσουν τα πυρά», ανακοίνωσε ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τη Δευτέρα το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ, που πρόσκειται στο Ιράν, να σταματήσουν να πολεμούν «για την αιωνιότητα», αφού ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως τα δυο μέρη του υποσχέθηκαν αποκλιμάκωση.
Ανέφερε μέσω Truth Social ότι η Χεζμπολά «δέχτηκε να σταματήσει να παύσει πυρ εναντίον του Ισραήλ και των στρατιωτών του» και ότι «ομοίως, το Ισραήλ δέχτηκε να παύσει πυρ εναντίον τους» (των μελών του κινήματος), προτού προσθέσει: «Θα δούμε πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό — ας ελπίσουμε πως θα είναι για την αιωνιότητα!», πληκτρολογώντας αυτή την τελευταία λέξη με κεφαλαία γράμματα, όπως συνηθίζει για έμφαση.
Χεζμπολάχ: Ανάληψη ευθύνης για επίθεση σε άρμα Ισραήλ στον Νότιο Λίβανο
Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση εναντίον ισραηλινού άρματος μάχης τις πρώτες πρωινές ώρες, παρότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε πως τα αντιμαχόμενα μέρη στον Λίβανο θα τερμάτιζαν τις εχθροπραξίες τους.
Το επίσημο λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι έγιναν ισραηλινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στα χωριά Μαρουανίγια, Σιντίκιν, Γιατέρ και Μανσούρι, στον νότιο Λίβανο, καθώς και ότι ακούστηκε «πολύ ισχυρή έκρηξη» στην κοινότητα Ντεμπίν.
Ενώ σήμερα «στη 01:00 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), μαχητές της Ισλαμικής Αντίστασης στοχοποίησαν άρμα μάχης Μερκάβα (…) με απευθείας πλήγμα ρουκέτας» καταστρέφοντάς το, ανέφερε η Χεζμπολάχ μέσω Telegram, τονίζοντας πως επιχειρεί για να αποτρέψει «προέλαση ισραηλινών δυνάμεων» στη Χαντάθα, στον νότιο Λίβανο.
Σε ανακοινωθέν της, η Χεζμπολάχ ανέφερε πως μαχητές της στοχοποίησαν μετά τις 23:00 τρία άρματα Μερκάβα, καθώς και ισραηλινούς στρατιώτες με «ομοβροντίες ρουκετών και πυρά πυροβολικού» στη Χαντάθα. Ακόμη, ανέφερε πως μαχητές της στοχοποίησαν άρμα μάχης Μερκάβα στην Μπαγιάντα «με κατευθυνόμενο πύραυλο».
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου διεμήνυσε πως ο στρατός του θα έπληττε νότιες συνοικίες στη Βηρυτό αν η Χεζμπολάχ ανοίξει πυρ εναντίον ισραηλινών δυνάμεων, εξωθώντας μέρος του πληθυσμού τους να φύγει από τη λιβανική πρωτεύουσα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...