Τελευταία νέα
Καμπανάκι από τους βενζινοπώλες: Αν δεν ληφθούν μέτρα, τη 1 Σεπτεμβρίου θα έχουμε 2,20 μέση τιμή αμόλυβδης Συνελήφθη αντιδήμαρχος της Λήμνου για τη φωτιά στο Θάνος – Αναφορές για ανεξέλεγκτη συγκέντρωση σκουπιδιών Γεωργιάδης σε Ακρίτα: «Το “ζάμπλουτος” είναι καταγεγραμμένο στα λεξικά» – Τι είπε για την αναφορά στη Μανωλίδου Το τεστ πέτυχε: Η Εθνική επικράτησε 89-81 στο πρώτο φιλικό κατά της Πολωνίας Επιβλητική πρεμιέρα για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ με 4-0 κατά του Ηρακλή Συρία: Τραυματίες σε επίθεση με εκρηκτικά εναντίον λεωφορείου των δυνάμεων ασφαλείας κοντά στη Δαμασκό Ο Άδωνις σε ρόλο «παντογνώστη»: Ψήφοι, λεξικά και εγκαίνια, όλα εκτός από το ΕΣΥ – Το νέο αφήγημα για να αποφύγει την ουσία Απειλές Πούτιν: Η Ουκρανία άνοιξε «το κουτί της Πανδώρας» με τα πλήγματά της σε οικονομικούς στόχους Χαλκιδική: 56χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα Δάφνη: Ποιο ιστορικό σινεμά της περιοχής πρωτολειτούργησε το 1950 και σήμερα κατεδαφίζεται [βίντεο] Γεραπετρίτης: Έτοιμοι για κάθε σενάριο με την Τουρκία- Προστατεύουμε τα δικαιώματά μας με κάθε μέσο «Βούλιαξαν» οι παραλίες της Αττικής για μια ανάσα από τη ζέστη [βίντεο]
Efsyn.gr

Κακοποίηση 3χρονης στα Χανιά: Ευχάριστα τα νέα για την υγεία της – Αποσωληνώθηκε και αναπνέει μόνη της

Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της 3χρονης στα Χανιά, η οποία νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ, μετά τα σοβαρά τραύματα που υπέστη στα Χανιά, καθώς οι γιατροί την αποσωλήνωσαν και πλέον αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη, με τη νοσηλεία στη ΜΕΘ Παίδων να συνεχίζεται υπό στενή παρακολούθηση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti, το μικρό κορίτσι παραμένει στη ΜΕΘ Παίδων, ωστόσο δεν είναι πλέον διασωληνωμένο και αναπνέει αυτόνομα.
Παρά τη θετική εξέλιξη, οι γιατροί εξακολουθούν να εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για τη νευρολογική της εικόνα. Όπως σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης, το παιδί συνεχίζει να έχει δυσκολίες επικοινωνίας, καθώς δεν μιλά ακόμη, ενώ η επαφή του με το περιβάλλον δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κοριτσάκι έχει δοθεί τάμπλετ, με το οποίο περνά μέρος της ημέρας του βλέποντας παιδικά βίντεο και παίζοντας παιχνίδια από το κρεβάτι της ΜΕΘ Παίδων.
Η βελτίωση της κατάστασης έρχεται λίγες ημέρες μετά την έναρξη της διαδικασίας αφύπνισής του από την καταστολή, που είχαν αποφασίσει οι θεράποντες ιατροί, προκειμένου να αξιολογηθεί η ανταπόκριση και η νευρολογική λειτουργία.
Η υπόθεση που συγκλόνισε την Κρήτη
Το 3χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Χανίων με σοβαρά τραύματα σε σώμα και κεφάλι. Οι γιατροί διαπίστωσαν βαριά εγκεφαλική κάκωση και υποσκληρίδιο αιμάτωμα, κρίνοντας αναγκαία τη διασωλήνωση και τη διακομιδή του στο ΠΑΓΝΗ.
Η κλινική εικόνα προκάλεσε από την πρώτη στιγμή έντονο προβληματισμό, καθώς εντοπίστηκαν πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος.
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, είχε αναφέρει ότι το κοριτσάκι περιγραφόταν από τους θεράποντες ιατρούς ως «αρκετά κακοποιημένο», τονίζοντας τη σοβαρότητα των ευρημάτων που διερευνώνται.
Προφυλακισμένοι η μητέρα και ο σύντροφός της
Για την υπόθεση έχουν προφυλακιστεί η 25χρονη μητέρα του παιδιού και ο 26χρονος σύντροφός της, μετά τις απολογίες τους ενώπιον ανακριτή Χανίων.
Αντιμετωπίζουν την ιδιαίτερα βαριά κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της 3χρονης, με ανακριτή και εισαγγελέα να αποφασίζουν ομόφωνα την προσωρινή τους κράτηση.
Οι εξηγήσεις που έδωσαν δεν κρίθηκαν επαρκείς από τις δικαστικές αρχές, οι οποίες έλαβαν υπόψη τη βαρύτητα της υπόθεσης και τα στοιχεία της έρευνας.
Υπενθυμίζεται ότι πριν την προφυλάκισή τους είχαν ήδη καταδικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων για άλλα αδικήματα. Η μητέρα είχε κριθεί ένοχη για ψευδή κατάθεση και καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση χωρίς αναστολή, ενώ ο σύντροφος σε ποινή τριών ετών χωρίς αναστολή για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...