Τελευταία νέα
Στα άκρα Γουόκαπ και Ολυμπιακός: Ζητά να μείνει ελεύθερος με καταγγελία ο παίκτης – Τι απαντά η ΚΑΕ Φωτιά στη Μήλο – Επιχειρούν εναέρια μέσα Συρία: Νέα ένταση πυροδοτεί η απρόκλητη ισραηλινή επίθεση – Καταδικάζει η Τουρκία, για «άσκοπη κλιμάκωση» μιλούν οι ΗΠΑ Το δράμα του USS Abraham Lincoln: Πώς είναι να ζεις πάνω σε ένα αεροπλανοφόρο εν καιρώ πολέμου Ρένα Δούρου: Ο «καθαρός δρόμος» προς τη ΔΕΘ, το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Αποχαιρετισμός από πολιτικούς και κόμματα στον μεγάλο στοχαστή Ταυτοποιήθηκε η 82χρονη που πήγαινε ανάποδα στην Αθηνών – Κορίνθου: Δεν κατάλαβε ότι μπήκε στο λάθος ρεύμα, είχε ληγμένο δίπλωμα Η Ελλάδα «επενδύει» στα νέα μυαλά…Eurostat: Στο 3,3% του ΑΕΠ οι δαπάνες για την Παιδεία Το δίκτυο ABC προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ για την ελευθερία της έκφρασης ΥΠΕΝ: Το Antinero κρίνεται από τα στοιχεία και τα αποτελέσματά του Κεφαλονιά: Ελαφρά σύγκρουση δύο τουριστικών πλοίων – Απαγορεύτηκε ο απόπλους Αυτοκίνητο πήρε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς στην Αθηνών – Λαμίας [βίντεο]
Tennis24.gr

Roland Garros: Ιστορική πρόκριση για τη Χβαλίνσκα στα ημιτελικά (vid)

Η Μάγια Χβαλίνσκα συνεχίζει να γράφει τη δική της ιστορία στο Roland Garros, καθώς η 24χρονη Πολωνή qualifier εξασφάλισε την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, επικρατώντας της Άννα Καλίνσκαϊα με 7-6(3), 6-3 στον τρίτο χρονικά προημιτελικό της διοργάνωσης.
Λίγοι θα περίμεναν ότι η Χβαλίνσκα θα ήταν η Πολωνή που θα έφτανε πιο μακριά στο Παρίσι, αφήνοντας πίσω ονόματα όπως η πρώην πρωταθλήτρια του τουρνουά, Ίγκα Σφιόντεκ και η Μάγκντα Λινέτ.
Η Πολωνή θα αντιμετωπίσει πλέον τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Αρίνα Σαμπαλένκα και τη Ντιάνα Σνάιντερ, διεκδικώντας μια θέση στον μεγάλο τελικό.
Μόλις η δεύτερη qualifier στην ιστορία
Η Χβαλίνσκα έγινε μόλις η δεύτερη qualifier στην Open Era που φτάνει στα ημιτελικά του Roland Garros, μετά τη Νάντια Ποντορόσκα το 2020.
Παράλληλα, βρίσκεται πλέον μία νίκη μακριά από ένα ακόμη ιστορικό επίτευγμα, καθώς καμία qualifier δεν έχει καταφέρει να προκριθεί στον τελικό του Roland Garros στην Open Era.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Νο114 της παγκόσμιας κατάταξης έγινε η δεύτερη χαμηλότερα καταταγμένη παίκτρια που φτάνει στα ημιτελικά του Roland Garros, πίσω μόνο από τη Λοΐς Μπουασόν, η οποία ως Νο361 είχε πετύχει το ίδιο επίτευγμα το 2025.
Στην ελίτ του πολωνικού τένις
Με τη νίκη της επί της Καλίνσκαϊα, η Χβαλίνσκα έγινε μόλις η τέταρτη Πολωνή στην Open Era που προκρίνεται σε ημιτελικό Grand Slam, ακολουθώντας τα βήματα των Ανιέσκα Ραντβάνσκα, Ίγκα Σφιόντεκ και Μάγκντα Λινέτ.
Ταυτόχρονα έγινε μόλις η δεύτερη Πολωνή που φτάνει στα ημιτελικά του Roland Garros, μετά τη Σφιόντεκ.
Το επίτευγμά της αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για την πρώτη συμμετοχή της στο κυρίως ταμπλό του Roland Garros και μόλις την τρίτη παρουσία της σε κυρίως ταμπλό Grand Slam.
Η Χβαλίνσκα έγινε έτσι η πέμπτη παίκτρια από το 1990 και μετά που φτάνει στα ημιτελικά του Roland Garros στην πρώτη της εμφάνιση στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης, ακολουθώντας τα βήματα των Τζένιφερ Καπριάτι (1990), Κλαρίσα Φερνάντες (2002), Νάντια Ποντορόσκα (2020) και Λοΐς Μπουασόν (2025).

 
ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | SCHEDULE (-1h)
The post Roland Garros: Ιστορική πρόκριση για τη Χβαλίνσκα στα ημιτελικά (vid) appeared first on Tennis24.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...