Τελευταία νέα
Δούρου-Παππάς-Πολάκης κοντά στην επανένωση με τους kasselistas! Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής ζητά συγγνώμη για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού – Τι απαντά η κόρη του Ισαάκ Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο Συμφώνησαν Μπαρτσελόνα με Ρόδρι, ολοκληρώθηκε η πιο μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού Το νέο «ναυάγιο» μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν και οι απειλές του Τραμπ στο Ομάν έφεραν άλμα στις τιμές του πετρελαίου ”Καραγκιοζιλίκια” και για τα ”σκουπίδια” οι ανακοινώσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα παράνομα ”θαλάσσια πάρκα” της Τουρκίας Κύπρος: Πνίγηκε 27χρονος στη Λεμεσό – Έπεσε από καταμαράν στη θάλασσα για να βρει το κινητό του «Βόμβα» Washington Post: Το Πεντάγωνο εξετάζει μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο Δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών σε Τρίκαλα και Κάρυστο Ουκρανικό: Τι σηματοδοτεί η επικίνδυνη κλιμάκωση μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου – Drones, απειλές και διπλωματική κόντρα Κύπελλο: Εύκολη πρόκριση του Ατρόμητου στη League Phase [βίντεο] Οι δυο μαύρες τρύπες της μείωσης του ελληνικού χρέους και οι κούφιοι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη- Πιερρακάκη
Efsyn.gr

Επανήλθε το φαινόμενο ευτροφισμού στον Θερμαϊκό: Γιατί γέμισε καφέ βλέννα η παραλία [βίντεο]

Το φαινόμενο του ευτροφισμού έκανε και πάλι την εμφάνισή του στον Θερμαϊκό Κόλπο, με αποτέλεσμα τα νερά κατά μήκος της παραλίας της Θεσσαλονίκης να καλυφθούν από καφέ βλέννα.
Το συγκεκριμένο φαινόμενο συνδέεται με ανθρώπινες δραστηριότητες και προκαλείται από την εισροή μεγάλων ποσοτήτων θρεπτικών ουσιών, οι οποίες προέρχονται κυρίως από αστικά λύματα και τη χρήση λιπασμάτων. Η κατάσταση αυτή ενισχύεται από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στον σχετικά κλειστό κόλπο του Θερμαϊκού.

Η αυξημένη συγκέντρωση μικροοργανισμών που δημιουργείται υπό αυτές τις συνθήκες οδηγεί κατά διαστήματα στον σχηματισμό ενός παχύρρευστου στρώματος πρασινωπής ή καφέ βλέννας, το οποίο εκτείνεται κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης.
Εκτός από την αισθητική αλλοίωση που προκαλεί στο τοπίο, η συγκεκριμένη βλέννα συνοδεύεται και από έντονη δυσάρεστη οσμή, προκαλώντας ενόχληση στους πολίτες και τους επισκέπτες που κινούνται στην παραλιακή ζώνη.
Όπως σημειώνει το voria.gr, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση απομάκρυνσης του φυτοπλαγκτού από το αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη» της εταιρείας North Aegean Slops, η οποία εξειδικεύεται στον επιφανειακό καθαρισμό του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...