Τελευταία νέα
Γιατί ο Τραµπ αβαντάρει τον Ερντογάν και αγνοεί παντελώς τον Μητσοτάκη Ο Κώστας Ζαχαριάδης απαντά στον Νίκο Μωραΐτη με αναφορές στην περίοδο Κασσελάκη Συνελήφθη αγροτικός γιατρός στο Καστελόριζο – Η ανάρτηση του Αδ. Γεωργιάδη για το περιστατικό Κατάρρευση μεσοτοιχίας στο Μαρούσι – Αναφορές για έναν τραυματία, διακοπή της κυκλοφορίας Κίνδυνος βαριάς σκοπούμενης δικαστικής πλάνης Πειραιάς: Εντοπίστηκαν πάνω από 10 κιλά κάνναβης σε πλοίο – Συνελήφθη 21χρονος Επίτιμος δημότης Αγαθονησίου ο Κωνσταντίνος Τασούλας–”Πατρίδα είναι κυρίως όλοι όσοι ζουν στα όρια του χάρτη και την κρατούν ζωντανή” Ο JO DI στην «Εφ.Συν.»: Για όλα πάντα φταίει ο πολίτης! Γαλλία: Το πρώτο κρούσμα Έμπολα στη χώρα «ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο» Οι «καυτές πατάτες» της ιρλανδικής προεδρίας Ανακήρυξη του ΠτΔ σε επίτιμο δημότη Αγαθονησίου: «Η Ελλάδα αρχίζει από τους τόπους των συνόρων» Νίκος Μωραΐτης για τις αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Τσίπρας τούς έριξε ένα τεράστιο Χ , δεν θα αυτοκτονήσει με τα “παλτά” του παρελθόντος»
Efsyn.gr

Πέταξε το πρώτο υδροπλάνο από τα Γιάννενα προς τον Αυλώνα Αλβανίας – Ποιες άλλες περιοχές θα διασυνδεθούν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη δοκιμαστική διεθνής πτήση υδροπλάνου μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, με αφετηρία τα Γιάννενα και προορισμό τον Αυλώνα Αλβανίας.
Όπως μετέδωσε το epiruspost.gr, πρωτοβουλία υλοποιείται κατόπιν πρόσκλησης των αλβανικών αρχών και εντάσσεται σε έναν ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό για τη δημιουργία δικτύου υδροπλάνων που θα συνδέει παράκτιες και νησιωτικές περιοχές της Μεσογείου Θάλασσας. Οι πρώτες διαδρομές προς τις αλβανικές πόλεις του Αυλώνα και του Πόγραδετς αποτελούν, σύμφωνα με την Hellenic Seaplanes, την αρχή ενός πλάνου που στοχεύει στην ανάδειξη της Ελλάδας σε κόμβο τεχνογνωσίας και λειτουργίας υδροπλάνων στην περιοχή. Στο ευρύτερο σχέδιο περιλαμβάνεται η σταδιακή ανάπτυξη συνδέσεων σε Αδριατική Θάλασσα, Ιόνιο Πέλαγος, Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα και Βόρεια Αφρική, με στόχο ένα νέο μοντέλο περιφερειακής κινητικότητας και τουριστικής ανάπτυξης.
Λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Ιωαννίνων μεταξύ του δημάρχου Θωμά Μπέγκα, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Hellenic Seaplanes Νικόλα Χαραλάμπους και του επιχειρηματία Γιώργου Βέρμπη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε γνωστό ότι έχουν ολοκληρωθεί οι αδειοδοτικές διαδικασίες για το Υδατοδρόμιο Παμβώτιδας και ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου που θα αναλάβει την κατασκευή και λειτουργία του.
Ο κ. Μπέγκας, χαρακτήρισε την πτήση «ιδιαίτερα θετικό και ελπιδοφόρο βήμα», υπογραμμίζοντας τις δυνατότητες που δημιουργεί η ανάπτυξη δικτύου υδροπλάνων στην Ήπειρο και τα Βαλκάνια. Όπως ανέφερε, η εξέλιξη αυτή συνδέεται με τις προοπτικές ποιοτικού τουρισμού και νέων μορφών αεροπορικής διασύνδεσης.
Ο κ. Χαραλάμπους από την πλευρά του, ανέφερε ότι η πτήση Ελλάδας – Αλβανίας αποτελεί «το πρώτο βήμα ενός ευρύτερου οράματος για ένα δίκτυο υδροπλάνων στη Μεσόγειο», σημειώνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί σε εξαγωγέα τεχνογνωσίας και υποδομών στον τομέα αυτό. Από την πλευρά της εταιρίας παρουσιάστηκε το σχέδιο για την πρώτη διεθνή πτήση υδροπλάνου, η οποία –όπως επισημάνθηκε– εγκαινιάζει μια νέα εποχή διασυνοριακών μετακινήσεων και τουριστικής ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάστε επίσης...